Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Δεν είμαστε έτοιμοι για μεγάλη σεζόν

Από μικρό παιδί άκουγα συνεχώς και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες την ανάγκη αύξησης του αριθμού των επισκεπτών και την παράταση της τουριστικής περιόδου στη Σκόπελο. Ναι!.. πολύ καλό θα ήταν αυτό σκεφτόμουν. Μετά από κάποια χρόνια όμως, αντιλαμβάνομαι πόσο λάθος έκανα. Όχι!.. δέν διαφωνώ με την αύξηση των τουριστών και την παράταση της σεζόν αλλά δεν ήμασταν και δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Τι θέλω να πω; 
Δέν παρέχουμε σωστή πρόσβαση,...
δεν υπάρχει επαγγελματισμός, δεν έχει σκεφτεί κανένας ότι στην περίπτωση της τουριστικής αύξησης, η ήδη χαοτική κατάσταση με τα αυτοκίνητα θα γίνει κόλαση. Δέν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Φανταστείτε τι θα γίνει στις παραλίες με πολύ περισσότερους λουόμενους από την στιγμή που στην ουσία δέν υπάρχει καμία οργανωμένη πλαζ στο νησί. Οργανωμένη πλαζ δέν είναι μόνο οι ομπρέλες και το μπαρ. Οι οργανωμένες πλαζ έχουν εύκολη πρόσβαση, χώρους στάθμευσης, ειδικό διάδρομο ώστε να περπατάς άνετα σ' αυτή, ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ το τονίζω αυτό γιατί μου φαίνεται γελοίο σε μία παραλία με 600-700 άτομα να μην μπορείς να έχεις το αυτονόητο. Οπότε το αφήνω στην δικιά σας φαντασία όταν κάποιος θέλει να ουρήσει ποια λύση βρίσκει. Το κέντρο υγείας Σκοπέλου έχει στην ουσία έναν γιατρό τον κ. Τριανταφύλλου. Φανταστείτε ένας γιατρός για περίπου 15.000 ανθρώπους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά αλλά θα γίνω κουραστικός. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι όμορφες παραλίες, ήλιος και φυσική ομορφιά υπάρχουν και αλλού εκτός από την Σκόπελο. Απλά μπείτε στη θέση του επισκέπτη και ρωτήστε των εαυτό σας γιατί πρέπει να έρθετε στη Σκόπελο, τί το διαφορετικό έχει από άλλους προορισμούς. Αν προσφέρεις ότι και οι άλλοι και πόσο μάλλον λιγότερα, τότε να σταματήσουν κάποιοι να ζητάνε περισσότερους επισκέπτες γιατί δεν υπάρχει λόγος και πολύ απλά δεν είμαστε καθόλου ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλους.
Οι υποδομές και το κάτι καινούριο -νέο- διαφορετικό μπορούν να μας δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω που θέλουμε. Ας σκεφτούμε όλοι διαφορετικά γιατί είναι ήδη αργά.
Αναγνώστης/α
Ετών 35 

4 σχόλια:

  1. ΜΟΝΌ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββατο κοντογιορτή θα δούμε και ποιοί άλλοι θα μπορέσουν.Μην βιάζεστε τα γεγονότα τρέχουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θεωρώ ότι ο αρθρογράφος δεν έχει άδικο! Και ναι, μόνο εμείς μπορούμε! Ποιοί όμως εμείς και πώς;
    Αγγελάκι(ενίοτε διβολικό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν λέμε εμείς ενοούμε όλοι μας από μικρούς μέχρι μεγάλους. Το πώς είναι ακόμα πιο απλό.
    Να είστε όλοι αυθεντικοί, ευγενικοί, και να εχετε όραμα. Η επιτυχία βρίσκεται στην απλότητα όπως δηλαδή αρμόζει σ'ενα Ελληνικό νησί. Απλότητα ΟΧΙ Προχειρότητα.
    Ετών 35

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.