Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Οι Σκιαθίτες αντιδρούν για τον «Καλλικράτη»

Σε συνέχεια των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων σήμερα πολίτες και εκπρόσωποι φορέων απέκλεισαν  το Δημοτικό Κατάστημα Σκιάθου. Ο λόγος για αυτή την ενέργειά τους είναι η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μαγνησίας αναφορικά με την μορφή εκπροσώπησης των Β. Σποράδων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου και αποφασίστηκε ότι η αύξηση του αριθμού των περιφερειακών συμβούλων από τα νησιά είναι ικανοποιητική με το αιτιολογικό ότι η θέση Αντιπεριφερειάρχη αντίκειται στην όλη φιλοσοφία του μεταρρυθμιστικού σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.
Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων των τριών νησιών...
κλιμακώνονται καθώς υπάρχει κοινό μέτωπο χειρισμού τού τόσο σημαντικού θέματος της ουσιαστικής εκπροσώπησης στα κέντρα λήψεως αποφάσεων.
Αύριο Τετάρτη 28-7-2010 στην Σκόπελο πραγματοποιείται διευρυμένη σύσκεψη των τριών Δημοτικών Συμβουλίων των νησιών των Β. Σποράδων, προκειμένου να συναποφασιστούν οι τρόποι και τα μέσα πίεσης προς υλοποίηση των διεκδικήσεών των εν όψει της ψηφοφορίας της Παρασκευής στη Βουλή των Ελλήνων.
Συμπαραστάτες στον αγώνα αυτό είναι οι Βουλευτές του Νομού Μαγνησίας, οι τοπικές οργανώσεις όλων των κομμάτων και των τριών νησιών, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Μαγνησίας της πλειοψηφίας κ.κ. Φώτης Ζεμπέκης και Ι. Αϊβαζόγλου και όλοι οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Μαγνησίας της αντιπολίτευσης.
Η εκπροσώπηση των Β. Σποράδων με Αντιπεριφερειάρχη και ανάλογων Περιφερειακών Συμβούλων αποτελεί αναπόσπαστο γνώρισμα του Δημοκρατικού Συστήματος της Ελλάδας και σχετίζεται άμεσα με την περαιτέρω  πρόοδο των Β. Σποράδων.
Δεν επιθυμούμε τίποτε άλλο πέραν της ίδιας αντιμετώπισης με την αντίστοιχη περίπτωση χερσαίας περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει και σύμπλεγμα νησιών, όπως της Αττικής με τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπου με τροποποίηση ορίστηκε θέση Αντιπεριφερειάρχη και αναλόγων Περιφερειακών Συμβούλων.
Έξω από το Δημοτικό Κατάστημα της Σκιάθου όλοι μαζί οι κάτοικοι του νησιού αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου επιτευχθεί ο στόχος και υπάρξει τελικά άμεση ανταπόκριση για την επίλυση του θέματος από την Κεντρική Πολιτεία.

1 σχόλιο:

  1. Λιγάκι αργά δεν το θυμηθήκαμε, όμως; Γιατί έχω την εντύπωση ότι τώρα ξαφνικά μας ήρθε να φωνάξουμε, για κάτι στο οποίο από πριν έχουμε συμφωνήσει;.. Εκτός αν τρέχει κάτι άλλο, παιδιά, και δε μας το λέτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.