Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Για τον ΦΠΑ των ξενοδοχείων

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, διαβιβάζοντάς του και σχετικό υπόμνημα της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου «Ο Ξένιος Ζευς», σχετικά με τα όσα η επικαιρότητα των τελευταίων ημερών αναφέρει για αύξηση του συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στον ξενοδοχειακό χώρο. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το σχετικό υπόμνημα…
το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερα δημοσιεύματα αναφέρονται στην πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να αυξήσει τον συντελεστή ΦΠΑ στον ξενοδοχειακό χώρο από το 11%, που ισχύει σήμερα, σε 23%. Εξέλιξη, η οποία αναπόφευκτα μπορεί να είναι καταστροφική για τον ελληνικό τουρισμό, το ζωντανότερο ίσως, επί της παρούσης,  κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. 
Φέτος, όπως σημειώνεται στο εν λόγω υπόμνημα, οι τιμές των ξενοδοχείων παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 20%, κατά μέσο όρο, παρά την αύξηση του συντελεστή κατά 2%. Ωστόσο, μία νέα αύξηση δεν θα μπορούσε να μετακυληθεί στον καταναλωτή, καθώς σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να τεθεί η Ελλάδα εκτός αγορών. 
Ως εκ τούτου καλείται ο κ. Γερουλάνος να μεριμνήσει ώστε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, στα μέτρα πάντα του εφικτού, προκειμένου να στηριχθεί  και να αναπτυχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, μέσα από δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και έχοντας πάντα υπόψη τους φορολογικούς συντελεστές των ανταγωνιστικών χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.