Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Το ψήφισμα στον Γ. Ραγκούση

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κα Ροδούλα Ζήση, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, το ψήφισμα του διευρυμένου Διαδημοτικού Συμβουλίου των νησιών των Βορείων Σποράδων της 28ης Ιουλίου 2010, αναφορικά με την εκπροσώπηση των Βορείων Σποράδων στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα άμεσα ενεχείρισε το Ψήφισμα στον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δημήτρη Στεφάνου, προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες ικανοποίησης των προτάσεων που υιοθετούνται. 
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ψήφισμα ο Νομάρχης Μαγνησίας και οι Δήμαρχοι των τριών νησιών ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, τα ακόλουθα:
1. Να δρομολογηθεί νομοθετική τροπολογία που να χαρακτηρίζει τα νησιά Σποράδων ως νησιωτικούς Δήμους, με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες με τα νησιά του περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με το άρθρο 204 του σχεδίου Καλλικράτης. 
2. Να υπάρχει ειδική ρύθμιση του νόμου για θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, επιφορτισμένο αποκλειστικά με την νησιωτική πολιτική των Σποράδων.
3. Να θεσμοθετηθεί ειδικό επιχειρησιακό πρόγραμμα με συγκεκριμένους δεσμευμένους πόρους για τις Σποράδες. 
4. Να προβλεφθούν στην περιφερειακή ενότητα Σποράδων 3 περιφερειακοί σύμβουλοι. 
5. Να δημιουργηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Ινστιτούτο Νησιωτικής Πολιτικής Σποράδων, στα πρότυπα του Ινστιτούτου Νησιωτικής Πολιτικής του άρθρου 208 του Καλλικράτη.
6. Δημιουργία Περιφερειακού Καταστήματος στη Σκόπελο, έτσι ώστε οι κάτοικοι των τριών νησιών να διεκπεραιώνουν τις όποιες υποθέσεις τους στον τόπο τους, αποφεύγοντας χρονοβόρες και πολυδάπανες μετακινήσεις για την εξυπηρέτησή τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.