Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Παρεμβάση Κ. Καρτάλη προς ΥΠ.ΕΣ.

Για το θέμα της περιφερειακής εκπροσώπησης των Σποράδων συνομίλησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. Ντόλιο. 
Ο Κ. Καρτάλης επανήλθε (κλικ) σε προηγούμενη πρόταση του, που είχε θέσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας (Σχέδιο Καλλικράτης), για την εκπροσώπηση των Σποράδων στο νέο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο. Όπως σημείωσε «Είναι εξαιρετικά θετική εξέλιξη η αναγνώριση, στο Σχέδιο Καλλικράτης, των Σποράδων ως νησιωτικών Δήμων, αν και ανήκουν σε μη νησιωτική περιφέρεια. Με αυτό τον τρόπο διορθώνεται μία αδικία του ΥΠΕΧΩΔΕ από το 2008 σε ότι αφορά στο Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού. Η εξέλιξη αυτή πρέπει να επεκταθεί και ως προς την εκπροσώπηση των Σποράδων στο νέο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο ώστε τα ζητήματα της νησιωτικότητας να έχουν φωνή. Ο κ. Ντόλιος δεσμεύθηκε να εξετάσει το θέμα ώστε στο αμέσως προσεχές διάστημα σε σχετική σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών να συζητηθούν οι νομικές και διοικητικές πτυχές του θέματος.». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.