Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ακόμη μία αποτυχία!

της Δέσποινας Συμιακάκη
Επικεφαλής Δημοτικής Κίνησης
«Νέα Προοπτική για τη Σκιάθο»

Τελικά ενώ σύμφωνα με τον Καλλικράτη η Περιφερειακή Ενότητα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο με Αντιπεριφερειάρχη και 3 Νομαρχιακούς Συμβούλους, η Περιφερειακή Ενότητα των Βορείων Σποράδων θα εκπροσωπείται μόνο με ένα Περιφερειακό Σύμβουλο. Κατάφεραν δηλαδή να είμαστε λίγο από Περιφερειακή Ενότητα, όπως και λίγο νησιωτικότητα, που θα μας στερήσει σημαντικά προνόμια και υπηρεσίες στο μέλλον.
Έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι η φαυλότητα και η προχειρότητα που διακρίνει τη Δημοτική Αρχή του νησιού μας δεν με εκπλήσσει πλέον, γιατί αφενός λειτουργούν πάντα την τελευταία στιγμή και αφετέρου δηλώνουν ξαφνιασμένοι και αβοήθητοι, με δράσεις πρόχειρες και άτονες, σα να θέλουν απλά να μας «ρίξουν σταχτή στα μάτια». 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν και το χθεσινοβραδινό. Μου τηλεφώνησε ο Δήμαρχος  γύρω στις 8:30 το βράδυ, διότι θέλησε να οργανώσει σύσκεψη με εκπροσώπους των φορέων το ίδιο βράδυ, ενώ από το πρωί της ίδιας μέρας γνώριζε την έκβαση του παραπάνω ζητήματος.
Η Δημοτική Αρχή είναι ανίκανη να ανταποκριθεί και καταντά επικίνδυνη. Η αποτυχία ικανοποίησης και αυτού του αιτήματος το αποδεικνύει για μία ακόμη φορά. Τελικά το αντιλήφθηκαν και οι ίδιοι, γιατί προσπαθούν τώρα να κινητοποιήσουν  τους φορείς για να διεκδικήσουν αυτά που εκείνοι απέτυχαν. 
Σήμερα όμως είναι αργά, έπρεπε να συμπορευτεί με την κινητοποίηση των φορέων πέρυσι, όταν οι φορείς κατέθεσαν επιστολή στο διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο στη Σκόπελο, αλλά προφανώς επειδή είχαν αναδείξει το ζήτημα κάποιοι άλλοι, δεν το έκαναν. Αυτό αποδεικνύει ότι η συνεργασία με τους φορείς ή τους «ενεργούς πολίτες» είναι αποδεκτή μόνο όταν στηρίζει τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.
Έτσι δεν αντέδρασε με αποτελεσματικότητα και χάσαμε την νησιωτική μας ταυτότητα, όταν ψηφίστηκε το Εθνικό Χωροταξικό και τοποθετηθήκαμε στον Χερσαίο άξονα Βορά – Νότου! Εγκλημάτησαν ακόμη μία φορά με την αδράνειά τους και υποθήκευσαν το μέλλον του νησιού μας.. 
Γιατί δεν έκλείσαν τους Δήμους το Χειμώνα ή έστω την Άνοιξη πριν ψηφιστεί ο Νόμος Καλλικράτης; Πώς άλλα νησιά έχουν ήδη διεκδικήσει και κερδίσει αυτά τα προνόμια; ΠΑΛΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ να λύσουν τα δικά μας ζητήματα κάποιοι άλλοι, που πάντα φταίνε για αυτά που αυτοί ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ και τώρα επιχειρούν να μεταφέρουν την ευθύνη στους φορείς και τους πολίτες...
Το αίτημά μας για Νησιωτική Περιφερειακή Ενότητα Βορείων Σποράδων δεν θα λυθεί οριστικά και πλήρως με αυτές τις άτονες και αναποτελεσματικές ενέργειες.

1 σχόλιο:

  1. Είμαι συχνός επισκέπτης στο νησί τα τελευταία χρόνια, αυτό που με θλίψη διαπιστώνουμε είναι ο εφησυχασμός των Δημοτικών αρχών, δεν έχουν νεύρο και οραμα, είναι φανερή η έλειψη υποδομών που θα μπορούσαν να γίνουν με Ευρωπαικά προγράμματα.
    Ελπίζουμε να σας δοθεί η ευκαιρία από τους συντοπίτες σας κυρία Συμιακάκη γιατί από τον παλμό που βγαίνει από το άρθρο σας καταλαβαίνω οτι γνωρίζετε και έχετε την διάθεση να κάνετε κάτι σωστό για το νησί σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.