Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Πριν τα χρίσματα, ας βρούμε τα χαρίσματα

Σε μια καθημερινή παραφιλολογία ακούμε διάφορα ονόματα, πιθανών υποψηφίων δημάρχων, να έχουν πάρει το περιβόητο χρίσμα ή στήριξη ή να περιμένουν πρόταση για πιθανή συνεργασία με άλλους χώρους. Η φράση «είμαι υπερκομματικός»ακούγεται όλο και περισσότερο. Όλοι θέλουν να κερδίσουν ένα μερίδιο ψήφων, προβάλλοντας την εικόνα του ανεξάρτητου υποψήφιου, ψάχνοντας ταυτόχρονα στηρίγματα σε ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα (ή και στα δύο) προσβλέποντας και στα «κουκιά» του σκληρού κομματικού πυρήνα... 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://ekloges-sporades.blogspot.com/2010/07/blog-post_17.html

4 σχόλια:

  1. Ισως όλοι θεωρούμε τους ευατούς μας ικανούς να ανταποκριθούμε σε ένα τόσο δύσκολο και μεγάλο έργο.Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική από την θεωρεία.
    Το ποιο βασικό χαρακτηριστικό το οποίο πρέπει να έχει ένας υποψήφιος σύμβουλος είναι η αυταπάρνηση.Στα δημόσια πράγματα δεν προσφέρεις υπηρεσία για τον ευατό σου, αλλά για το καλό του συνόλου.
    Μιλάτε για χαρισματικούς ανθρώπους.Οι χαρισματικοί άνθρωποι που είναι σπάνιοι ίσως να μην έχουν μεγάλο σόι για να τους υποστηρίξει και τα αποτελέσματα είναι γνωστά,μαριονέτες δημοτικοί σύμβουλοι.
    Βαρέθηκα να ακούω τα κόμματα να εμπλέκονται στα τοπικά πράγματα, έως πότε θα κρατάει αυτός ο εμπεγμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 'Οταν ο Α στηρίζεται από την Ν.Δ.,ο Β από το Κ.Κ.Ε.ο Γ από το ΠΑΣΟΚ. κ.τ.λ.Αυτό σημαίνει δέσμευση που σε καθιστά υποχρεωμένο να ακολουθήσεις τις δικές τους πολιτικές.
    Τα τοπικά προβλήματα είναι κοινά για όλους δεν έχουν χρώμα.
    Και σε τελική ανάλυση ο λαός στηρίζει τα κόμματα και όχι τα κόμματα το λαό.
    Γιατί προσπαθείτε να μαντρώσετε τον κόσμο κάτω από την κομματική του ταυτότητα;
    Αυτός ο λαός τί παραπάνω πρέπει ακόμη να πάθει για να βάλει μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Γιατί προσπαθείτε να μαντρώσετε τον κόσμο κάτω από την κομματική του ταυτότητα;»
    Πιστεύω το ερώτημα να είναι ρητορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω την εντύπωση πως οι σκληροί κοματικοί πυρήνες των κομάτων πλην του ΚΚΕ έχουν τελειώσει όχι μόνο στη Σκόπελο αλλά και στο σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας. Επίσης κανένα από τα δύο μεγάλα κόματα δεν πρόκειται να δώσει "χρίσμα" για τις τοπικές εκλογές γιατί γνωρίζουν πολύ καλά την αγάνάκτηση του κόσμου για τα κακώς πεπραγμένα των προηγουμένων και τα σκληρά μέτρα των νυν. Αυτό θα εκφραστεί μέσα από τη δυσαρέσκεια σε ψήφο σε περίπτωση που κατεβάσουν υποψήφιο με χρίσμα. Ξέρουν ότι είναι χαμένο παιχνίδι. Άλλωστε το έχουν δηλώσει ξεκάθαρα και μην προσπαθήσει να σας πείσει κάποιος υποψήφιος δήμαρχος ότι δήθεν του ζήτησαν να είναι υποψήφιος από τα κεντρικά. Αναφέρομαι και στα δύο μεγάλα κόματα.Θα ναι μεγάλο ψέμα και παραπλάνηση. Σε αυτές τις εκλογές το σύνολο του κόσμου θα δώσει το "χρίσμα" σε αυτόν που θεωρεί πιο ικανό και άξιο, άφθαρτο πολιτικά και με προοπτική να δώσει άλλη ανάσα στο νησί. Η λαϊκή βάση και το λαϊκό αίσθημα θα αναδείξουν τον καλύτερο και ας μην γελιούνται οι κομάτικοί ότι και αυτή τη φορά θα διαδραματίοσυν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή και αναγκαστική ψήφο του υποψηφίου που θα υποδείξουν. Ο κόσμος τους έχει βαρεθεί, δεν έχουν τίποτα πια να του πουν πέρα από τα μικροσυμφέροντα που αποδείχθηκε ότι εξυπηρετούν σε ατοιμικό επίπεδο που έχουν τελικά στόχο την οπισθοδρόμηση του συνόλου του νησιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.