Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ψήφισμα διευρυμένου διαδημοτικού Συμβουλίου

των νησιών των Βορείων Σποράδων
Την Τετάρτη 28 Ιουλίου στο διευρυμένο διαδημοτικό συμβούλιο των νησιών των Σποράδων συμμετείχε ο νομάρχης Μαγνησίας κος Απόστολος Παπατόλιας. Μέσα από μια διευρυμένη και δημοκρατική διαλογική συζήτηση οι τρεις Δήμαρχοι και ο νομάρχης συμφώνησαν σε όλα τα θέματα και υπήρξε συμφωνία για κοινό αγώνα από σήμερα. Ειδικότερα με κοινό ψήφισμα των 3 δήμων και του νομάρχη ζητούνται:
1. Να δρομολογηθεί νομοθετική τροπολογία που να χαρακτηρίζει τα νησιά Σποράδων ως νησιωτικούς δήμους με τις ίδιες ακριβώς αρμοδιότητες με τα νησιά των περιφερειών Βορείου και Νότιου Αιγαίου και Ιονίων νήσων σύμφωνα με το άρθρο 204 του σχεδίου Καλλικράτης.
2. Να υπάρχει ειδική ρύθμιση του νόμου για θεματικό αντιπεριφερειαρχη επιφορτισμένο αποκλειστικά με τη νησιωτική πολιτική των Σποράδων.
3. Να θεσμοθετηθεί ειδικό επιχειρησιακό  πρόγραμμα με συγκεκριμένους δεσμευμένους πόρους για τις Σποράδες.
4. Να προβλεφθούν στην περιφερειακή ενότητα Σποράδων 3 περιφερειακοί σύμβουλοι.
5. Να δημιουργηθεί στη περιφέρεια Θεσσαλίας ινστιτούτο νησιωτικής πολιτικής Σποράδων στα πρότυπα του ινστιτούτου νησιωτικής πολιτικής του άρθρου 208 του Καλλικράτη.
6. Δημιουργία Περιφερειακού καταστήματος στη Σκόπελο, έτσι ώστε οι κάτοικοι των τριών νησιών να διεκπεραιώνουν τις όποιες υποθέσεις τους στον τόπο τους, αποφεύγοντας χρονοβόρες και πολυδάπανες μετακινήσεις για την εξυπηρέτησή τους.  
Το ψήφισμα αυτό κατατίθεται στον Υπουργό κο Γιάννη Ραγκούση.

Ο Νομάρχης Μαγνησίας,
ο Δήμαρχος Σκιάθου,
ο Δήμαρχος Αλοννήσου
και ο Δήμαρχος Σκοπέλου.

1 σχόλιο:

  1. Η εκπροσώπηση των Βορείων Σποράδων στο Περιφερεικό Συμβούλιο Θεσσαλίας περιορίζεται μόνο σε έναν Περιφερειακό Σύμβουλο.
    Ο Νόμος ψηφίστηκε και τα αιτήματα των νησιών για επαρκή εκπροσώπηση,εκχώρηση μεγαλυτέρων αρμοδιοτήτων καθώς και δέσμευση συγκεκριμένων πόρων για τις Σποράδες,δεν έγιναν αποδεκτά.
    Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
    Μόνο οι κάτοικοι των νησιών ενωμένοι μπορούν να στηρίξουν τον τόπο τους.
    Με την ομιλία του ο Νομάρχης στο Δημοτικό Καφενείο Σκοπέλου άνοιξε την πολιτική του εκστρατεία,με υποσχέσεις και δεσμεύσεις για τις Σποράδες σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι άλλοι υποψήφιοι.
    Η μόνη αντίδραση σε όλες αυτές τις φιέστες.Είναι να μιλάνε μόνη τους χωρίς ακροατήριο, και να έχουν απέναντι τους άδειες καρέκλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.