Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Οι Βόρειες Σποράδες ζητούν ίση μεταχείριση

Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι σ’ ένα τόσο σημαντικό νόμο, όπως είναι ο «Καλλικράτης», που αλλάζει ολόκληρη τη διοικητική δομή της Χώρας μας, φυσιολογικό είναι να υπάρξουν παραλείψεις και ατέλειες. Καλό όμως είναι να προσπαθούμε όλοι μας να διορθώνονται τυχόν παραλείψεις – ατέλειες για να αποτελέσει πραγματικά ο «Καλλικράτης» ένα σύγχρονο αναπτυξιακό σχέδιο. 
Στη περίπτωση των Σποράδων ο αρχικά ψηφισμένος «Καλλικράτης» άφηνε τα νησιά των Β. Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο), χωρίς εκπροσώπηση. Με τροπολογία που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή αντίστοιχη επιτροπή διορθώθηκε η παράλειψη αυτή και οι Σποράδες απέκτησαν περιφερειακή ενότητα. Περιφερειακή ενότητα όμως χωρίς Αντιπεριφερειάρχη και τους ανάλογους περιφερειακούς συμβούλους δε νοείται. 
Ζητάμε λοιπόν να εφαρμοστεί στην περιοχή μας ό,τι ακριβώς και στην περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής. Διότι έχουμε την ίδια πληθυσμιακή αναλογία με τα νησιά του Αργοσαρωνικού (περιφερειακή ενότητα Νήσων). Ο πληθυσμός των νησιών του Αργοσαρωνικού αντιστοιχεί στο 1,8 % του πληθυσμού της Περιφέρειας Αττικής. Ο πληθυσμός των νησιών των Β. Σποράδων αντιστοιχεί στο 1,8 % του πληθυσμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Άρα μιλάμε για την ίδια ακριβώς πληθυσμιακή αναλογία και συνεπώς επιβάλλεται εκ των πραγμάτων να εφαρμοστεί και στη περιφερειακή ενότητα Σποράδων ό,τι ακριβώς και στη περιφέρεια Νήσων Αττικής, γιατί τα νησιά των Β. Σποράδων ανήκουν σε χερσαία Περιφέρεια, (όπως του Αργοσαρωνικού).
Δυστυχώς όμως, στο χθεσινό Νομαρχιακό Συμβούλιο Μαγνησίας δεν έγινε αντιληπτό το πόσο σοβαρή είναι αυτή η παράλειψη. Οι περισσότεροι από τους Νομαρχιακούς Συμβούλους δεν εντόπισαν ή δεν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του θέματος και το πόσο αναγκαίο είναι να υπάρξει τελικά Αντιπεριφερειάρχης και οι ανάλογοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα των Σποράδων για το καλό και την πρόοδο των τριών νησιών Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.