Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Eγκαταλελειμμένο αγοράκι στο Αχιλλοπούλειο

Τεράστια λειτουργικά προβλήματα αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Με τις μισές κλινικές να υπολειτουργούν, αποδεκατισμένες σε προσωπικό, και τη διοίκηση να ζητά, με ετεροχρονισμένα έγγραφα, την περικοπή ήδη συντελεσθεισών υπερωριών, δεν απειλείται μόνο η λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά καθημερινά πλέον τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. 

Η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επέλεξε να αγνοήσει την Ερώτηση την οποία της υπέβαλε στις 3 Ιουνίου ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος σχετικά με την ανάγκη να αναληφθεί άμεσα από το Υπουργείο πρωτοβουλία για τη φιλοξενία σε εξειδικευμένο κρατικό ίδρυμα του μικρού παιδιού που έχει εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του εδώ και οκτώ μήνες στο Νοσοκομείο του Βόλου. Μετά από αυτή την εξέλιξη ο κ. Νάκος κατέθεσε σήμερα νέα Ερώτηση για το θέμα, κάνοντας την εξής δήλωση: 
«Πραγματικά θλίβομαι, γιατί για μία ακόμα φορά, χωρίς ίχνος σεβασμού στο θεσμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και στον κοινοβουλευτικό βίο εν γένει, υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αρνείται επιδεικτικά να απαντήσει σε Ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου και να πάρει θέση για ένα σοβαρότατο κοινωνικό αλλά και ανθρωπιστικό ζήτημα.
Πρόκειται για μία υπόθεση αδιαφορίας και κοινωνικής αναλγησίας των κρατικών υπηρεσιών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας, αλλά ακόμα και του ίδιου του Υπουργείου, που αν και είναι ενημερωμένο, δεν έχει  δώσει μέχρι σήμερα λύση σε αυτό το επείγον ζήτημα, το οποίο συγκλονίζει την τοπική κοινωνία. 
Πρόκειται, όμως, την ίδια ώρα, και για μία υπόθεση που φέρνει στο φως τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Με τις μισές κλινικές να υπολειτουργούν, αποδεκατισμένες σε προσωπικό, και τη διοίκηση να ζητά, με ετεροχρονισμένα έγγραφα, την περικοπή ήδη συντελεσθεισών υπερωριών, δεν απειλείται μόνο η λειτουργία του Νοσοκομείου, αλλά καθημερινά πλέον τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών. 
Μπροστά σε όλα αυτά, η χαρακτηριστική σιωπή της υπουργού Υγείας επιβεβαιώνει αυτό για το οποίο από την πρώτη στιγμή φοβόμασταν όλοι: Και στην Υγεία, η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά, χωρίς πυξίδα, χωρίς σχέδιο και, κυρίως, χωρίς βούληση για ρήξεις και αλλαγές.
Σε ό,τι με αφορά, καταθέτω σήμερα εκ νέου Ερώτηση για το εγκαταλελειμμένο αγοράκι, ελπίζοντας ότι επιτέλους η Υπουργός, έστω και την ύστατη ώρα, θα πάψει να αδιαφορεί για αυτό το τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.