Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κίνδυνος κατάργησης των κοινωνικών υπηρεσιών

Διακυβεύεται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας
των «Β.σ.Σ.» πανελλαδικά αλλά και τοπικά
Με αφορμή την πανελλαδική 48ωρη απεργία (31/3 και 1/4/2011) των εργαζομένων των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», θα θέλαμε να σας εκθέσουμε την κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένες δομές. Τα ΜΜΕ έχουν δώσει στον κόσμο την εντύπωση πως οι δομές αυτές θα είναι βιώσιμες μέχρι το τέλος του 2011, όμως η πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς έτσι.
Λέγοντας τα παραπάνω εννοούμε πως ενώ μέχρι τώρα στόχος μας ήταν η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών σε ανθρώπους ηλικιωμένους, ΑΜΕΑ, μη αυτοεξυπηρετούμενους -με προτεραιότητα σε όσους διαβιούν μοναχικά- ψυχικά ασθενείς και άλλα άτομα που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, τώρα...
πια οι προϋποθέσεις ένταξης κάποιου εν δυνάμει εξυπηρετούμενου είναι τελείως διαφορετικές.

Η κυβέρνηση εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση των δομών, εντάσσοντάς τες στο ΕΣΠΑ, ουσιαστικά όχι μόνο καταργεί τον κοινωνικό τους χαρακτήρα, αλλά βάζει σε κίνδυνο και τη βιωσιμότητα τους.
Σύμφωνα με τις καινούριες προϋποθέσεις χρηματοδότησης των «Βοήθεια στο Σπίτι», στόχος των Προγραμμάτων δεν αποτελούν οι παραπάνω ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλά πρέπει ο κάθε εν δυνάμει εξυπηρετούμενος να έχει απαραίτητα στο συγγενικό του περιβάλλον άνεργο ή εν δυνάμει άνεργο, προκειμένου να λαμβάνει τις υπηρεσίες των δομών.
Πιο αναλυτικά, ο κάθε άνθρωπος που έχει ανάγκη του «Β.σ.Σ.», θα πρέπει απαραιτήτως να διαθέτει άνεργο μέλος στην οικογένεια, έτσι ώστε να έχει το δικαίωμα να δεχθεί τις υπηρεσίες μας. 'Όταν λέμε άνεργο εννοούμε με κάρτα ανεργίας σε ισχύ. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι στο νησί μας δεν υπάρχει ανταποκριτής του ΟΑΕΔ και αναρωτιόμαστε πώς ο κάθε άνεργος θα διαθέσει το «βαρύ» αντίτιμο του εισιτηρίου για το Βόλο, μην έχοντας εισόδημα για να εξασφαλίσει - ανανεώσει την κάρτα ανεργίας.
Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω, προκύπτουν δυο πολύ βασικά προβλήματα. Αφενός διακυβεύεται η βιωσιμότητα των Προγραμμάτων πανελλαδικά και φυσικά και σε τοπικό επίπεδο μιλώντας για το νησί της Σκοπέλου και αφετέρου ακόμη κι αν υπάρχει μια απειροελάχιστη ελπίδα συνέχισης της λειτουργίας των Προγραμμάτων, θα προκύψει αποκλεισμός ανθρώπων που έχουν πραγματικά ανάγκη και δέχονται τις υπηρεσίες μας εδώ και πολλά χρόνια, διότι δε θα ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις ένταξης των νέων Προγραμμάτων που προσπαθεί να εφαρμόσει εφ΄εξής η κυβέρνηση.
Ο λόγος για τον οποίο εκθέτουμε όλα τα παραπάνω είναι για να γνωστοποιήσουμε ότι διακυβεύεται άμεσα η συνέχιση της λειτουργίας των «Β.σ.Σ.» πανελλαδικά αλλά και τοπικά. Επίσης, υπάρχει ορατός κίνδυνος αν και εφόσον συνεχιστούν οι δομές να διακοπεί η παροχή υπηρεσιών μας σε ανθρώπους οι οποίοι πραγματικά χρήζουν των υπηρεσιών μας, αλλά δεν έχουν την «τύχη» να διαθέτουν στην οικογένεια τους άνεργο άτομο ή επαπειλούμενο με ανεργία.
Κλείνοντας, νιώθουμε υποχρέωση μας να ενημερώσουμε με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους που εξυπηρετούμε όλα αυτά τα χρόνια, τις οικογένειες τους καθώς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία για τον κίνδυνο κατάργησης των μοναδικών κοινωνικών υπηρεσιών του νησιού και τη συνακόλουθη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και τον κοινωνικό αποκλεισμό κάποιων συμπολιτών μας, που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Οι υπεύθυνες των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» Σκοπέλου και Γλώσσας
Ευμορφία Φαδάκη
Μαρία Καφαντάρη

22 σχόλια:

  1. Με όλο το σεβασμό προς του γηραιότερους, δηλαδή προκειμένου να έχουν τα εξτρα τους οι παπουδες θα θυσιάσουν τα εγγόνια τους. Είμαι σίγουρος οτι κανένας παππούς ή γιαγιά δε θα ήθελε κατι τέτοιο για τα εγγόνια του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα που σταματάει το πρόγραμμα της Βοήθειας στο Σπίτι, αλλά όταν ήρθαν αυτά τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ στη Σκόπελο και στον δήμο, ήταν γνωστό σε όλους και σε όλες πως είχαν και ημερομηνία λήξης, ότι κάποτε δηλαδή θα τελείωναν.

    Όλα τα προγράμματα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ημερομηνία αρχής και λήξης. Τυχεροί όσοι επωφελήθηκαν από αυτά μέχρι σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ31 Μαρτίου 2011 στις 10:01 μ.μ.

    Δεν θα σχολίαζα το παραπάνω αρθρο των εργαζομένων στο πρόγραμμα μιας και οι δυο εργαζομενες εχουν αναφερθεί ακριβώς στο πρόβλημα.Θα αναφερθώ στο σχολιασμό των παραπάνω φίλων . Ως προς τον πρώτο φίλο εαν για σενα φίλε μου εξτρα των γεροντων ειναι η αιμοληψιες η το να βοηθουν καποιον με κινητικα προβληματα σε όλες τις καθημερινές του αναγκες τότε έχουμε χάσει πραγματικά την μπάλα.
    Επίσης από που βλέπεις την θυσία των εγγονιων;; Ειλικρινα δεν καταλαβαινω. Τελος σχετικα με το εαν το προγραμμα το συγκεκριμένο ειναι της Ε.Ε. δεν παει να πει οτι μια σοβαρη κοινωνία δεν πρεπει να διαθέτει πόρους για να συνεχίζεται αυτό.
    Δεν νομίζω απο κανενα δημο να λήψει καποια ανουσια πολιτιστικη εκδηλωση η καποια επιχορήγηση σε καποια άσχετη δραστηριότητα και τα χρηματα αυτά να διατεθούν για το προγραμμα αυτό. Σε ώρες δύσκολες το καλύτερο που κανει κάθε κοινωνια που σέβεται τον εαυτό της ειναι να ιεραρχεί τις αναγκες της. Μακάρι να βρεθεί τρόπος να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Ξέρω πως τα παιδια προσφέρουν και προσφέρουν παντου όπου μπορούν. Πολλές φορές μάλιστα απλήρωτοι 1'2'3 μήνες.
    Σταμάτης Ι. Ορφανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ασφαλώς και θα σταματήσουν τα παραπάνω προγράμματα ανά την Ελλάδα, επειδή δέν ήμαστε άξιοι στη χώρα αυτή να εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική. Βλέπετε η κοινωνική πολιτική δέν έχει προμήθειες για τους πολιτικούς μας.
    Και όλα αυτά βέβαια με τις ευλογίες του
    μπου.....λου που θέλει να λέγεται Ελληνικό κράτος. Σημείωση, η παραπάνω κοινωνική πολιτική στην 3η ηλικία υπάρχει σε χώρες της Ευρώπης απο το 1979.
    Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας. Κια να ξέρετε, σήμερα είναι αυτά τα παιδιά και αύριο τα δικά σας. Μήπως αμφιβάλετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς είναι κρίμα το ότι θα σταματήσουν τα
    προγράματα,διότι και κοινωνικό έργο προσφέρουν
    αλλά και τα κορίτσια θα μείνουν χωρίς δουλειά.
    Όμως στο νησί υπάρχει και άλλη κοινωνική υπηρεσία αυτή είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ,ευχόμαστε να μη τη σταματήσουν και αυτή!!Και εκεί απ΄΄ότι ξέρω δεν χρειάζονται δικαιολογητικά ,διωρθώστε με αν κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. h φροντιδα των ηλικιωμενων και ατομων που χρειαζονται βοηθεια ειναι ο πραγματικος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

    επισης η διαφυλαξη τοσο χρησιμων θεσεων εργασιας.

    ο δημος ας φροντισει να κοψει απο αλλου και οχι
    απο το κοινωνικο κρατος που τωρα με την κριση αποδομειτε συστηματικα.
    και οι σημερινοι 25-35 που κανουν αστειακια ας το ξανασκεφτουν γιατι οταν θα ερθει η ηλικια των 50+ 60+ σε χρονια δυσκολα που θα εχουν χαθει ολες οι κοινωνικες παροχες και ευαισθησιες θα βιωσουν δυστυχως ασχημες καταστασεις στα ορια της αναξιοπρεπειας (αν δεν εχουν καταφερει να κανουν οικονομιες και το κουμαντο τους)

    επισης τοσα λιγα σχολια για ενα τοσο σημαντικο θεμα με εκπληση... δυσαρεστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενημερωτικα, ναι, υπάρχει και το Πρόγραμμα της "Κοινωνικής Μέριμνας", αλλά σε αυτή τη φάση για να συνεχιστεί κι αυτό θα πρέπει να πληρεί τις ίδιες προυποθέσεις με τα "Βοήθεια στο Σπίτι".Η διαφορά που υπάρχει είναι ότι οι εργαζόμενες της Κοινωνικής Μέριμνας υπόκεινται σε διαφορετικό καθεστώς εργασιακής σχέσης απ΄ότι οι εργαζόμενες του "Β.σ.Σ.". Δηλαδή, οι μεν έχουν σύμβαση αορίστου χρόνου και οι δε ορισμένου. Αυτό όμως δε διασφαλίζει τη συνέχιση του συγκεκριμένου Προγράμματος. Υπάρχει βέβαια η ασφαλιστική δικλείδα για τις εργαζόμενες, καθώς είναι δύσκολο -έως απίθανο - να μείνουν άνεργες.Ο Δήμος λογικά υποχρεούται να τις απασχολήσει έστω και με άλλο αντικείμενο εργασίας. Οι μέχρι τώρα όμως εξυπηρετούμενοι και αυτής της Δομής θα μείνουν ξεκρέμαστοι!Εκτός αυτού όμως, ας μην ξεχνάμε και την περιοχή της Γλώσσας και του Έλιους που εξυπηρετείται μόνο από μια Δομή, το "Βοήθεια στο Σπίτι" που εδρεύει στη Γλώσσα. Σε περίπτωση μη συνέχισης των Προγραμμάτων θα αφεθούν οι εκεί εξυπηρετούμενοι στην τύχη τους. Σε αυτή τη φάση και τα 3 Προγράμματα του νησιού λειτουργούν σα συγκοινωνούντα δοχεία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΙΜΗΜΕΝΑ ΓΗΡΑΤΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. προς ΧΙΤΑΝΟ:
    Τα τιμημένα γηρατειά φίλε μου οφείλουν να τιμούν και να εκτιμούν πρώτα από όλα τα ίδια τους τα σπλάχνα, δηλαδή τα παιδιά τους. Είναι ντροπή σε μια μικρή κοινωνία, όπως είναι το νησί μας να περιμένουμε από τον δήμο ή το εκάστοτε ευρωπαϊκό πρόγραμμα να φροντίσει τους ηλικιωμένους μας γονείς, αυτούς που μας γέννησαν και μας ανάθρεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΕΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΝΑΘΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ! ΕΔΩΣΑΝ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΣΦΑΛΕΙΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΕ ΑΝΤΑΠΩΔΟΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΕΙ ΑΝΤΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ ΤΙ ΕΣΤΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ,ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΑ ΑΥΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς ΧΙΤΑΝΟ:
    ... τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ δεν τις έδωσαν στην ευρωπαική ένωση φίλε μου, αλλά στο ελληνικό κράτος για ναπάρουν κάποια μέρα σύνταξη.
    Αν θέλεις να το καταλάβεις, τα προγράμματα αυτά από την ευρώπη είναι, δεν είναι του Ελληνικού κράτους. Και εν πάση περιπτώση, εσύ τους γονείς σου δεν τους φροντίζεις; Από την Ευρώπη το περιμένεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Yπάρχουν και ηλικιωμένοι που δεν έχουν παιδιά ή τα παιδιά τους, λόγω ανεργίας, φτώχειας, δεν μπορούν να τους φροντίσουν ή είναι μακριά.
    Καλά, είναι δυνατόν να είστε τόσο ανάλγητοι... Οι συνθήκες της ζωής θα δυσκολέψουν κι άλλο. Μην το παίζεται όλοι νοικοκυραίοι, γιατί αύριο δεν ξέρετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ? ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ.ΚΑΙ ΤΑΛΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΤΟ ΑΡΧΙΣΕ Η Ε.Ε ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα συμφωνησω με αυτους που λενε πως η βοηθεια στο σπιτι ειναι ενα προγραμμα που μας φερνει πιο κοντα στον ευρωπαικο πολιτισμο.

    Απο την αλλη η κατασταση που οι νεοελληνες φεραμε την χωρα, δεν μας επιτρεπει πλεον να εχουμε απαιτησεις πολυτελειας. Γι αυτο φταινε ολες οι ηλικιες, εκτος απο τα βρεφη και τα παιδια......

    Θα προτεινα ο Δημος να ιδωτικοποιησει οτι μπορει (αποκομιδη σκουπιδιων π.χ) ωστε τα χρημματα των δημοτων να τα χρησιμοποιει για να κανει κοινωνικη πολιτικη τετοιου ειδους και οχι μεσω ρουσφετιων και προσληψεων.

    Οι εργαζομενοι εχουν δικιο οταν ζητουν τα δεδουλευμενα. Εχουν αδικο οταν, για μια ακομη φορα, προσπαθουν να χωθουν στο δημοσιο. Να διοριστουν. Γιατι οι συμβασεις αοριστου χρονου κατι τετοιο προμηνυουν.

    Ναι στην στηριξη του προγραμματος απο τον Δημο, υστερα απο προυποθεσεις, ναι και στο δικαιωμα του Δημου να προσλαμβανει οποιους θελει και χρειαζεται και για οσο καιρο το επιθυμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΡΟΣ ΤΟΝ G68 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΕΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΦΕΡΑΝΕ ΟΙ ΝΕΟΚΟΛΕΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΜΕΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΝΕΟ ΧΑΤΖΙΑΒΑΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΗΜΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΠΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΝΕΟΚΟΤΖΑΜΠΑΣΙΔΕΣ.ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΠΝΕΥΜΑ ΣΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ με τον g68, η καθαριότητα να δοθεί σε ιδιώτες. Και καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε και φθηνότερα για το δήμο θα είναι. Ευτυχώς που ακούγονται και φιλελεύθερες απόψεις εδώ μέσα. ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΩ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΤΟ ΛΑΟ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΤΕ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣΕΙΣ ΩΦΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΥΤΕ ΣΗΜΑΙΑ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Η ΦΑΤΣΕΡ ΠΡΙΝ 27 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ 450 % ΕΛΕΙΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑ 28% ΠΕΡΙΤΡΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ Η ΓΙΓΑΝΤΙΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΙΝ 6 ΜΕΡΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Ελλάδα ήταν και είναι καλύτερα τα πράγματα από ότι είναι τώρα στην Αγγλία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΧΙΤΑΝΟ, που βρίσκεις τα νουμερα που αναφέρεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα κοινωνικά Ευρωπαϊκά προγράμματα,είχαν ημερομηνία λήξης.Σ΄αυτά εργάζονται πολλά χρόνια άτομα τα οποία έχουν ρυθμίσει την ζωή τους και το μέλλον των οικογενειών τους,έστω και με αυτό το πενιχρό μισθό. Αυτά τα άτομα θα μείνουν χωρίς εργασία για να προστεθούν στους ανέργους της χώρας.Το βασικότερο απ όλα είναι αν αυτή η κοινωνική παροχή χρειάζεται και αν οι εργαζόμενοι προσφέρουν υπηρεσίες στους ανθρώπους που την έχουν πραγματικά ανάγκη
    Πάνε να συνδέσουν το πρόγραμμα με την οικονομική κατάσταση των παιδιών τους.Και ποιος νόμος υποχρεώνει τους οικονομικά ευκατάστατους να φροντίζουν τους γονείς τους.
    Πιστεύω ότι δεν θέλουν να αφήσουν τίποτα όρθιο.
    Βέβαια κανένας νόμος δεν υποχρεώνει τους Δήμους να σταματήσει τα προγράμματα,έχουν την δυνατότητα να τα συνεχίσουν με ίδιους πόρους,ποιους πόρους άραγε,αυτούς που μείωσαν κατά 40%.
    Και με τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τι θα γίνει; Μήπως μας πουν διαδικασίες οκτάμηνων συμβάσεων με τις δεσμεύσεις του Π.Δ. 164.
    Ας αξιολογήσουν σωστά τις ανάγκες και ας επιχορηγήσει το κράτος την συνέχιση των δομών.
    Έπρεπε να έχει λάβει μέριμνα για το τι μέλει γενέσθαι.Αυτή την στιγμή η Ευρώπη παίρνει δεν δίνει.
    Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το κράτος? Με τι λεφτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτό που συμβαίνει με τα "Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί νομίζω ένα τρανταχτό παράδειγμα , μέσα σε όλα τα άλλα, για την ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής και την απαξίωση του χώρου της Υγείας γενικότερα στην Ελλάδα.Μιλάμε για προγράμματα πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας που στόχευαν μέχρι τώρα να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής κοινωνικά ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και να αποτρέψουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και ιδρυματοποίησης. Συνεπώς το θέμα δεν είναι αποκλειστικά το αν οι παππούδες και οι γιαγιάδες θα έχουν φροντιστές τα παιδιά τους ή όχι. Σε τελική, οι δομές αυτές καλύπτουν σημαντικές ανάγκες του πληθυσμού και δραστηριοποιούνται στην πραγματικότητα ως κοινωνικές υπηρεσίες με μεγάλη γκάμα "περιστατικών" (επιτρέψτε μου την χρήση αυτής της λέξης) - ειδικά σε μικρά μέρη όπως η Σκόπελος, όπου δεν υπάρχουν άλλες υπηρεσίες τέτοιου τύπου. Μας αρέσει η ιδέα να μην υπάρχει καμία κοινωνική υπηρεσία στο νησί και να τρέχουν οι συμπολίτες μας στο Βόλο ή όπου αλλού για να εξυπηρετηθούν;Ίσως δεν είναι τελείως καθαρό και γνωστό τι είδους υπηρεσίες έχουν προσφέρει τα προγράμματα μέχρι τώρα - κακώς βέβαια- αλλά θεωρώ ότι όλη η κοινωνία της Σκοπέλου οφείλει να αντιδράσει στην επερχόμενη κατάργηση τους. Εδώ παίζεται η υποβάθμιση της ζωής πολλών ανθρώπων..τόσο των μελλοντικών ανέργων -εργαζόμενων των "Β.σ.Σ" , όσο και πολλών ηλικιωμένων συμπολιτών μας..και όχι μόνο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.