Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Εαρινή ισημερία και παγκόσμια ημέρα Ποίησης

Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης
Εαρινή ισημερία σήμερα, ημέρα κατά την οποία γίνεται η επίσημη υποδοχή της άνοιξης, αλλά και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Στον μεγάλο Έλληνα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη αφιερώνει φέτος το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη γέννησή του. Στο πλαίσιο αυτό, όπως κάθε χρόνο, προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις σε όλη τη χώρα.

14 σχόλια:

  1. 21 Μαρτίου!
    Το φως υπερτερεί του σκότους...
    Η καλωσύνη της κακίας...
    Καλή άνοιξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καιρός, μαζί με τη φύση, κι εμείς να αναγεννηθούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να αναγεννηθούμε πρέπει πρώτα να καταφέρουμε να μαζέψουμε τις στάχτες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρίν λίγα χρόνια στη Σκόπελο αυτή την ημέρα την γιόρταζαν με εκδηλώσεις. Οι «Διαδρομές» τι απέγιναν... Στη σχολική βιβλιοθήκη, στα σχολεία γίνεται τίποτα σήμερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμάστε κάποτε που γινόταν ο Λογοτεχνικός Μάρτιος και ο Λαογραφικός Απρίλιος;;;;;;
    Άλλοι καιροί, άλλα ήθη, ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!!!!
    Κανένας δεν μπόρεσε να τον διαδεχτεί επάξια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΗΣΕΙ...ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ...ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΜΑΡΤΙΟΥΣ,ΝΕΕΣ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ "ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ",ΜΕ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΟΜΑΙΟ ,ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ...ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΙΡΒΑΝΑ...ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ,ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ....ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΝΙΚΙΑ....ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ Δημαρχε εσυ φταις για ολα!!!!!!!!
    Πέρασαν οι απόκριες και δεν ενδιαφερθηκες για το καρναβάλι!Μεγαλύτερη σημασία είχε το ταξίδι που έκανες στις Βρυξέλλες;;;;;
    Τώρα σηκώθηκες κ έφυγες για να συναντήσεις δυο υπουργούς χωρίς να νοιαστεις για τις εκδηλώσεις αυτής της ημέρας!!!
    Μα είμαστε σοβαροί;;;Περιμένουμε απο το Δήμαρχο τέτοιου είδους εκδηλώσεις; Εμείς που έχουμε τις ιδέες τι κάνουμε;Πήραμε πρωτοβουλίες ζητήσαμε βοήθεια απο το Δήμαρχο και δεν ηταν δίπλα μας;Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας ας οργανωθούμε και ας τον αφήσουμε να ασχοληθεί με αυτά που δεν μπορούμε εμείς!!!!!!ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επικροτω το πρωτο σχολιο κι ευχομαι να πραγματοποιηθει.Χαριστε στη ζωη λιγο χαμογελο και αυρα για να μας το ανταποδιδει κι αυτη!!!Μην ειστε αρνητικοι κι ολο γκρινια!!!! Εχω διαπιστωσει οτι οπως βλεπεις τη ζωη, αυτη στο ανταποδιδει!!!!Απο αυριο το φως της ημερας θα υπερτερει απ το σκοταδι της νυκτας. Εκμεταλλευτειτε το, ειναι σημαντικο !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. αγγελος ξηνταρης22 Μαρτίου 2011 στις 7:58 π.μ.

    Ο λογοτεχνικος Μαρτης και ο λαογραφικος Απριλης για να μη ξεχναμε ηταν ιδεες του Νικου Μαρκου (ΑΡΜΟΛΟΙ) που υλοποιηθηκαν απο τον πολιτιστικο οργανισμο του Δημου Σκοπελου.Αλλες εποχες αλλα προσωπα .με παρεες ,συζητηση, διαλογους, προτασεις,αντιθεσεις ,κοντρες ξενυχτια ,κρασι.Ο Νικος ηταν ενα πολιτιστικο εργαστηρι.ΝΙΚΟ σε θυμομαστε.Να περνας καλα.Αγγελος Ξηνταρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άπό όσο θυμάμαι ούτε και ο Περίσσης όταν ήταν δήμαρχος ασχολιόταν ιδιαίτερα με τα πολιτιστικά. Είχε όμως τον Πολιτιστικό, το Λαογραφικό Μουσείο και τις άλλες επιχειρήσεις, που διοργάνωναν εδηλώσεις σαν τον Λογοτεχνικό Μάρτιο που συγκέντρωναν πλήθος κόσμου και δημιουργούσαν μια πολύ αξιόλογη πολιτιστική κίνηση στο νησί. Αν δεν μπορεί ο Δήμαρχος να ασχοληθεί με το πολιτισμό επειδή έχει δουλειές και ταξίδια, ας ορίσει συνεργάτες ή υπαλλήλους να το κάνουν.Αυτό το χάλι όμως να σταματήσει επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλάκα έχεις σχολιαστή 21 Μαρτίου , 12:55 μμ,
    μου θυμίζεις τους οπαδούς του Κωνσταντίνου
    (του τέως)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Α ΡΕ ΑΓΓΕΛΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ.......ΚΑΙ ΝΟΣΤΑΛΓΟΝΤΑΣ 'ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΛΕΞΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν διαβάσετε τα καταστατικά όλων των συλλόγων και σωματείων που δραστηριοποιούνται στη Σκόπελο -από τους συλλόγους γονέων μέχρι και τους συλλόγους ενοικιαζομένων δωματίων- υπάρχει στους σκοπούς τους και ένας σκοπός που λέει: προώθηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς επίσης και διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

    Ας δραστηριοποιηθούν λοιπόν όλοι αυτοί οι σύλλογοι, τα προεδρεία και τα μέλη τους και ας μην τα περιμένουν όλα από τον δήμο. Όταν κάποιος εκλέγεται πρόεδρος δεν εκλέγεται για το ουφίτσιο αλλά για την κοινωνική προσφορά, που οφείλει να την κάνει πράξη.

    Σε ότι αφορά το σωματείο (ή οργάνωση) «Διαδρομές» δεν ανήκε ποτέ στον δήμο Σκοπέλου αλλά ήταν ιδιωτική – συλλογική πρωτοβουλία και καλά έκανε ότι έκανε. Υπάρχει επίσης και η βιβλιοθήκη του Λυκείου με υπεύθυνο καθηγητή / καθηγήτρια που άνετα μπορεί να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εκατό σύλλογοι να ιδρυθούν, αν δεν παρακινηθούν από το Δήμο, αν δεν δοθούν κίνητρα από το Δήμο και αν δεν στηριχθούν από το Δήμο, την υλικοτεχνική υποδομή, τις εγκαταστάσεις και τους υπαλλήλους του, θα συνεχίσει η πολιτιστική ξεραϊλα των τελευταίων χρόνων. Κύριε Ξηντάρη, πιστεύετε οτι αν οι πρωτοπόρες ιδέες του αείμνηστου Νίκου Μάρκου δεν υλοποιούνταν από τον Σταμάτη Περίσση, θα είχαν γίνει όλα αυτά που κρατούσαν συνεχώς την Σκόπελο στην πολιτιστική επικαιρότητα?
    Πότε διαβάσατε τελευταία φορά σε Αθηναϊκή εφημερίδα κάτι που να αφορά τη Σκόπελο? Από το Mamma mia και μετά (και μην πει κανείς οτι το εκμεταλλευτήκαμε κι αυτό)το νησί μας δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ!!
    Ας λέμε τα πράγματα και με το όνομά τους κάπου-κάπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.