Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Μια άτυχη στιγμή του κ. Ραμαντάνη

Να διαφυλαχθεί το κύρος και η υπόληψη των δημοτικών συμβούλων από την απαράδεκτη παραπληροφόρηση ζήτησε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου κ. Κ. Σκούρα.
Ο κ. Ραμαντάνης παίρνοντας το λόγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης είπε: «...Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχα ζητήσει, από πλευράς Δήμου, να διερευνηθεί η διάθεση των εταιριών με το να υπάρξει μεγαλύτερη κάλυψη στην κινητή τηλεφωνία. Ούτε για οικονομικά μίλησα, ούτε για τίποτα άλλο. Παρ΄όλα αυτά...
θέλω να καταστήσω υπεύθυνη την εφημερίδα “Βόρειες Σποράδες” γιατί, κάτω από την ανωνυμία, πολλές φορές διατυπώνονται υβριστικές τοποθετήσεις. Βγήκε κάποιος “ανώνυμος” στην εφημερίδα και είπε ότι εγώ ζήτησα ο Δήμος να επιβαρυνθεί έστω και ένα ευρώ για την υπόθεση αυτή. Η εφημερίδα έχει τις ευθύνες της και την καθιστώ υπεύθυνη για το μέλλον... Αλλά, από 'κει και πέρα ο πρόεδρος του Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να διαφυλάττει το κύρος και την προσωπικότητα όλων των συμβούλων. Ειδικά για ό,τι συζητάμε εδώ μέσα. Έχετε υποχρέωση κ. Πρόεδρε να μας προστατέψετε μπρος σ΄αυτήν την απαράδεκτη παραπληροφόρηση...»
Ο κ. Ραμαντάνης ζήτησε και τη νομική συνδρομή του κ. Ελ. Πατσή ο οποίος είπε ότι «μια ηλεκτρονική εφημερίδα δεν εγκλωβίζεται στο νόμο περί Τύπου, ο οποίος λέει ότι παν παραγόμενο εκ της τυπογραφίας προς διάδοση ή ενημέρωση, εφ' όσον γίνεται δημόσια, αυτόν αποτελεί Τύπο και επομένως υπόκειται στο νόμο...»
Απάντηση του blog
Αγαπητέ Μανώλη
τέτοιο σχόλιο στο blog δεν υπήρξε ποτέ. Γι΄αυτό και την ίδια ώρα που διατύπωσες αίτημά σου προς τον πρόεδρο, σε κάλεσα να ανοίξουμε έναν υπολογιστή για να το αποδείξεις. Σε κάλεσα να το καταθέσεις τυπωμένο. Ούτε αυτό έγινε... Επειδή πιστεύω ότι δεν πληροφορήθηκες σωστά περιμένω να επανέλθεις, να αποδείξεις αυτό που είπες και να σου ζητήσουμε συγγνώμη.
Μέχρι να γίνει αυτό, έχεις θίξει την τιμή και την υπόληψή μας στο δημοτικό συμβούλιο και στους ακροατές εκείνης της ώρας...

5 σχόλια:

  1. Αγαπητό blog,
    Συγκαταλέγομαι στους Έλληνες που δεν αντιμετωπίζουν με φοβικά σύνδρομα τη διαδραστικότητα του διαδικτύου, αλλά αντίθετα με ενθουσιασμό, γιατί μου δίνεται καθημερινά η ευκαιρία να έρθω άμεσα και ουσιαστικά σε επαφή με τους συμπολίτες μου.
    Γνωρίζοντας σε βάθος τη νομοθεσία που διέπει τα ΜΜΕ, θέλω να σας θυμίσω ότι όσον αφορά στο διαδίκτυο, έχει κατοχυρωθεί πλήρως η ελευθερία έκφρασης, καθώς με την αριθμό 4890/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά έχει κριθεί πως ο νόμος 1178/1981, "περί αστικής ευθύνης τύπου", δεν ισχύει στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν κάποιος ανώνυμος κάνει ένα σχόλιο και κάποιος νομίζει ότι θίγεται από αυτό,μπορεί επώνυμα ή ανώνυμα να το αντικρούσει με επιχειρήματα και να αποκατασταθεί η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Θεοδόση,
    δεν συμφωνώ με την ανεξέλεγκτη ελευθερία έκφρασης. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει, όπως το θέλει χωρίς να το τεκμηριώνει. Η κοινωνία μας είναι νέα στην ελευθερία του διαδικτύου και δεν γνωρίζει πως να φερθεί. Πρέπει να κάνουμε πολλές κουβέντες γι΄αυτό.
    Ας υπερασπιστούμε το βήμα που μας δίνουν τα blogs, χωρίς να δίνουμε αφορμές για επιθέσεις (καμμια φορά προβοκατόρικες), σε όσους θέλουν τα στόματά μας κλειστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ας μη γελιόμαστε. Το να βλέπει κανείς παντού μάγισσες δεν είναι "άτυχες στιγμές". Άλλο πράγμα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕΣΩ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ,ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.