Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη στη Σκόπελο

Μηδενικές αυξήσεις σε όλα τα δημοτικά τέλη θα εισηγηθεί η οικονομική επιτροπή του Δήμου Σκοπέλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.
«Κατανοώντας την οικονομική κρίση και τις ανάγκες των συμπολιτών μας θα εισηγηθούμε να μην γίνει καμία αύξηση των δημοτικών τελών. Δυστυχώς, τα οικονομικά του Δήμου δεν επιτρέπουν να γίνει μείωση.» μας είπε ο δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής.

14 σχόλια:

  1. Η πραγματική κοινωνική ευαισθησία του εκάστοτε δημάρχου αντικατοπτρίζεται στις πολιτικές του αποφάσεις. Μπράβο στον κο. Μιχελή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αγαπητέ σχολιαστή τα τέλη και οι προηγούμενοι, σε περίοδο όχι μάλιστα κρίσης, δεν τα αύξησαν. Επομένως θα μιλούσαμε για κοινωνική ευαισθησία μόνο αν μείωνε τα τέλη. Από παντού μας τα παίρνουν. Δεν θάπεφτε έξω ο Δήμος με μια μείωση π.χ 5%. Ο Δήμος δηλαδή δεν πρέπει σαυτή τη πρωτόγνωρη κρίση να σταθεί δίπλα στους δημότες τους;Τι λέει η Λαική Συσπείρωση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 6:00 Μ.Μ.
    «Οι συνολικές απαιτήσεις του Δήμου είναι 950.000 ευρώ και οι οφειλές του Δήμου προς τρίτους είναι 3.150.000 εκτός από τα δάνεια. Αν έρθει και το επίδικο τότε το χρέος εκτοξεύεται στα 4.000.000 ευρώ!»
    Απ΄ό,τι διαβάζεις, αγαπητέ σχολιαστή, ο Δήμος «είναι μέσα» προ πολλού...
    Υ.Γ.: Η Λαϊκή Συσπείρωση «δεν απαντάει σε ανώνυμους»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ¨Λαική Συσπείρωση" φυσικά και δεν απαντάει,γιατί βρίσκεται στην αντιπολίτευση και δεν έχει την ευθύνη της άμεσης αντιμετώπισης προβλημάτων,που άσχετα αν συμφωνείς πρέπει να πράξεις γιατί αλλιώς βούλιαξες.
    Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της παράταξης φωνάζουν για διεκδίκηση πόρων από την κεντρική εξουσία και έχουν δίκιο. Αλλά ποιός να τους ακούσει, οι ιθύνοντες έχουν τα αυτιά και τα τηλέφωνα κλειστά.Εκεί οδήγησαν την τοπική αυτοδιοίκηση, να παίζει το ρόλο του επαίτη.
    Ενα λογιστικό σύστημα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα,εικονικούς και πλασματικούς προυλογισμούς που δημιουργούσαν μονάχα χρεή. Και σήμερα πάνε να μαζέψουν τα ασημάζευτα. Δεν σημαζεύονται εύκολα εκατομμύρια ευρώ οφειλές σε όλους του δήμους της χώρας.
    Οι Ελληνες δεν τα έφαγαν,αλλά πρέπει να πληρώσουν τα φαγωμένα. Αυτό πρέπει να καταλάβουμε για να σηκωθούμε από το έλος που μας έριξαν, με ψηλά το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην κόπτεστε τόσο για τη διοίκηση του Δήμου.
    Ο Δήμος Σκοπέλου θα τα βγάλει πέρα,γιατί υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται πραγματικά για το νησί και αν δεν το κάνουν οι αιρετοί,που πιστεύω ότι θα το πράξουν,θα το κάνουν οι υπαλληλοι,που έχουν τους νόμους στα χέρια τους και το γραπτό λόγο,που δεν το έχετε ακόμη καταλάβει.
    Και ένα ακόμη αν οι υπάλληλοι,που είναι υπόλογοι απέναντι στο νόμο και έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν την πατρίδα και τους νόμους, δεν έκαναν τα χατήρια των αιρετών για να μαζεύουν αυτοί τις ψήφους η δήμοι δεν θα είχαν την κατάντια που έχουν σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 30 Μαρτίου 2011 6:00 μ.μ.
    Σε βρίσκω αδιάβαστο !
    οι προηγούμενοι φυσικά και αύξησαν τα τέλη την περασμένη τετραετία.
    Ρώτα να μάθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε χρόνο τα αύξηναν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σπυριδούλα(12:30) φαντάσου να μην ήταν και μόνιμοι οι δημόσιοι υπάλληλοι τι θα γίνονταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 31 Μαρτίου 2011 1:06 μ.μ.
    Αύξηναν;
    Εδώ δεν είναι θέμα ανορθογραφίας.
    Τέτοια λέξη δεν υφίσταται στην Ελληνική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΤΟΝ ΥΕΡΤΑΤΟ ΖΗΛΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 31 Μαρτίου 2011 6:09 μ.μ.
    .
    Ναι, γιατί έτσι θα πάει μπροστά ο δήμος μας.
    Είθισται οι αγαθοί και καλοπροαίρετοι δημότες να στηρίζουν (από όπου και όπως ο καθένας μπορεί) το έργο του κάθε νέου δημάρχου, εφόσον γίνεται για το καλό του τόπου τους.
    Μέχρι στιγμής τα δείγματα του νέου μας δημάρχου είναι θετικά. Γι’ αυτό τον στηρίζουμε. Για το καλό όλων μας (και το δικό σου φυσικά).
    Μην θαυμάζεις λοιπόν μόνον μόνον τον υπέρτατο ζήλο μας, αλλά φρόντισε να συμμετέχεις κι εσύ, όπως και η πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν κατάλαβα, τι θα σημαίνει "έχουν το νόμο στα χέρια τους" οι υπάλληλοι του δήμου;;;;
    Είχα την εντύπωση ότι οι υπάλληλοι βρίσκονται εκεί για να εκτελούν διεκπεραιωτικό έργο, να κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή, και όχι να κρατούν τους νόμους στα χέρια τους!
    Υπόλογοι στο νόμο είμαστε όλοι κα Καρβέλη, όχι μόνο οι υπάλληλοι του δήμου!
    Και όσον αφορά στα χατίρια, δεν νομίζω ότι οι αιρετοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν τη θέση τους για να κάνουν τις "εξυπηρετήσεις" και "δουλειές" του δεν βρίσκουν τρόπο να το κάνουν.
    Το πρόβλημα είναι όταν οι αιρετοί θέλουν πράγματι να δουλέψουν, έχουν όραμα και θέλουν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες του κόσμου που τους ψήφισε. Τότε, δυστυχώς, προσκρούουν στο τείχος των υπαλλήλων, στην απροθυμία και τη βόλεψή τους. Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους αλλά για την πλειονότητα (όπως και στο σύνολο του δημόσιου τομέα).
    Για να μην τρελαθούμε, λοιπόν, τη διοίκηση του δήμου την ασκούν οι αιρετοί, γιαυτό τους ψηφίζουμε, όχι οι υπάλληλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επειδή δεν κατάλαβες τι σημαίνει η φράση που έγραψα,θα στην εξηγήσω γιατί έχω την ευθύνη και μάλιστα επώνυμα των όσων γράφω.
    Οι υπάλληλοι δεν έχουν μόνο ρόλο διεκπεραιωτικό αλλά και ουσιαστικό,είναι η ραχοκοκαλιά κάθε υπηρεσίας,επίσης έχουν την ευθύνη της τήρησης της νομιμότητας παράλληλα με τους δημόσιους υπολόγους,όπως είναι οι Δήμαρχοι,ιδιαίτερα όταν κατέχουν θέσεις ευθύνης.
    Δεν ανέφερα ότι οι υπάλληλοι θέλουν να υποκαταστήσουν τους αιρετούς,και δεν είμαι υπέρ των εγκάθετων και διορισμένων,άλλοι είναι.
    Οσον αφορά το τείχος, την απροθυμία και την βόλεψη δεν ισχύει για τους υπαλλήλους του δικού μας δήμου και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα επί σειρά ετών.
    Κύριε,είμαστε αρωγοί και συνεργάτες των αιρετών,δεν ασκούμε διοίκηση και δεν θέλουμε εξουσία,αυτό όποιοι το επιθυμούν θα το κάνουν μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία και με τις δημοκρατικές διαδικασίες της εκλογής και όχι του διορισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ ΕΛΕΙΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ.ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.