Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Κοινό ψήφισμα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Σκοπέλου

Σε σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων της Σκοπέλου για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στις 23 – 02 – 2011, αποφασίστηκε να σταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας καθώς και στους βουλευτές της Μαγνησίας, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον Δήμαρχο Σκοπέλου, το Δ.Σ. Σκοπέλου και τη Διεύθυνση Α' βάθμιας Εκπαίδευσης, το παρακάτω ψήφισμα:
«Εκφράζουμε την αντίθεση όλων σε πιθανές συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων για τους εξής λόγους:
  1. Το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Γλώσσας βρίσκονται σε απόσταση 35 χιλιομέτρων δρόμου στενού με πολλές στροφές, με αποτέλεσμα η χρονική διαδρομή να είναι πάνω από 1 ώρα, πόσο μάλλον όταν έχουμε βροχοπτώσεις (πολύ συχνές) και χιονοπτώσεις. Καταλαβαίνετε επομένως την καθημερινή ταλαιπωρία των παιδιών!
  2. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου και Λυκείου Σκοπέλου είναι ανεπαρκείς. Γι αυτό το λόγο άλλωστε, πέρυσι τον Φεβρουάριο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκοπέλου, κατόπιν σχετικής αίτησης της Διεύθυνσης του Γυμνασίου και παρόμοιας της Διεύθυνσης του Λυκείου καθώς επίσης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε ομόφωνα και ζήτησε από τον Ο.Σ.Κ και τις συναρμόδιες Υπηρεσίες, κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των 2 σχολείων σε αίθουσες.
  3. Επιπλέον, το μαθητικό δυναμικό την τελευταία 5ετία είναι το ίδιο. Μάλλον αύξηση θα έχουμε στο προσεχές μέλλον, αν λάβουμε υπόψιν την αύξηση στα παιδιά της νηπιακής ηλικίας και την επιστροφή πολλών συμπάτριωτών μας από τα αστικά κέντρα λόγω της οικονομικής κρίσης. 'Αλλωστε αυτοί οι προγραμματισμοί είναι και πρέπει να είναι μακροχρόνιοι.
  4. Όλα τα σχολεία αποτελούν τη βάση της κοινωνικής και πολιτισμικής ανάπτυξης της κάθε κοινότητας (Σκόπελος – Γλώσσα – Νέο Κλήμα) του νησιού μας. Επομένως, οι συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων στο νησί μας θα οδηγήσουν σε μαρασμό τις περιοχές αυτές.
Μην καλλιεργείτε την αστυφιλία!
Στηρίξτε την ανάπτυξη του νησιού!
Ακολουθούν υπογραφές
Σ.Γ.Κ. Γυμνασίου – Λυκείου Σκοπέλου, Σ.Γ.Κ. Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας, Σ.Γ.Κ. Δημοτικού Γλώσσας, Σ.Γ.Κ. Δημοτικού Σκοπέλου, Σ.Γ.Κ. Νηπιαγωγείου – Δημοτικού Νέου Κλήματος, Σ.Γ.Κ. Νηπιαγωγείου Γλώσσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.