Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Καλή Σαρακοστή σε όλους τους Βορειοσποραδίτες!

Με αφορμή σχόλια εδώ στο ιστολόγιο σχετικά με τον εορτασμό της αποκριάς φέτος επιτρέψτε μου να πω:
Ο εορτασμός της αποκριάς δεν έχει να κάνει τόσο με την απόφαση κάποιου δημάρχου η συλλόγου. Κυρίως έχει να κάνει με το τι νιώθει ο σημερινός νησιώτης, Σκοπελίτης για τα έθιμα του τόπου του.
Ο σημερινός άνθρωπος πολλές φορές θεωρεί όλα αυτά τα εορταστικά έθιμα σαν κομμάτια ενός μουσειακού χώρου. Κάτι που ανήκει στο παρελθόν και δεν ενδιαφέρει...
εμάς που ζούμε στο σήμερα! Στο σήμερα του άγχους, της δημιουργίας, της ματαιοδοξίας, του ψώνιου που έχει καθένας μας.
Σήμερα γιορτάζουμε όπως μας επιβάλλουν κι όχι όπως νιώθουμε!
Οι οικογενειακή συνεστίαση έγινε συνωστισμός σε ταβέρνα η σε κλαμπάκι στα όρθια ατενίζοντας πότε δεξιά και πότε αριστερά.
Το μασκάρεμα δε γίνεται για σάτιρα αλλά έτσι για πλάκα... κι ο καλύτερος μασκαράς ειν' αυτός που βρίζει περισσότερο! Ρωτήστε τους μαθητές αν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ Αποκριάς και Καρνάβαλου και μετά ίσως καταλάβουμε γιατί δε γίνονται τα έθιμα στη Σκόπελο όπως παλιότερα.
Οι μεγαλύτεροι δε, έχουμε καταντήσει λάχανα στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση, δυσκίνητοι να ανοίξουμε το σπίτι μας σε μια συνεστίαση... δουλεύουμε πολύ βλέπετε...!
Φταίει και ο πήχης της διασκέδασης που τον έχουμε πάει στα ύψη! Για να τραπεζώσεις δυο φίλους και να πιεις, να χωρατέψεις, να χορέψεις μαζί τους πρέπει να 'χεις το φωτιστικό του τάδε, το σαλόνι του άλλου οίκου, τις κουρτίνες ραμμένες στον οίκο μόδας τάδε... κλπ κλπ. και φυσικά το κυρίως μενού να' ναι πάπια Πεκίνου!
Πρόταση για του χρόνου:
Να ψάξουμε να βρούμε παλιές οικογενειακές φωτό από κείνες τις ασπρόμαυρες, από εορτασμούς αποκριάς παλιότερα μήπως και θυμηθούμε γιατί και πως γιορτάζουμε τις απόκριες..!
Και τώρα με συγχωρείτε πρέπει να βγω για το πέταγμα του χαρταετού!
Κων. Σύρος 

3 σχόλια:

  1. Γιαννης Δημ Τζωρτζης7 Μαρτίου 2011 στις 3:40 μ.μ.

    Ας βαλουμε τα ονοματα τους στην Φωτογραφια αν δεν απατωμε απο αριστερα προς τα δεξια Αναστασιος Ναστας μετα ενα παιδι που καθοταν πανω απ το πγαδακι, δεν θυμαμαι το ονομα του ο τριτος και ο τεταρτος δεν τους θυμαμαι ο πεμπτος ο Ανδρεας Ψαριανος ο εκτος δεν τον θυμαμαι και ο εβδομος λεγεται Λεμονης και καθοταν στον Αι Σπυριδωνα, για ψαξετε και εσεις να βρουμε τους αλλους φιλους στην φωτογραφια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο βάθος είναι ο Γιώργος ο Καλιατζής ο ζαχαροπλάστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα παραπάνω φίλε Κώστα θέλουν μπροστάρηδες με τα ανάλογα βιώματα. Και αυτοί δεν τα έχουν δυστυχώς. Έχουν περάσει σε όλους μας την νοοτροπία της μιζέριας και την ηθική που χαρακτηρίζει το γλέντι στο "Λούκι"
    Μια Σκοπελίτισσα που συμμετείχε στις "Καλές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.