Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εξελίξεις στην ευρύτερη ευρω-μεσογειακή λεκάνη

Η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Ροδούλα Ζήση, προήδρευσε στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων με αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου και..
της Βορείου Αφρικής.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα, ο οποίος, αφού ενημέρωσε τα μέλη των δύο Επιτροπών για τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις, για τις θέσεις και για τις ενέργειες του Υπουργείου Εξωτερικών σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, απάντησε στις ερωτήσεις και τις επισημάνσεις τους.
Στην εισήγησή της, η κα Ζήση επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου έχουν μια κρίσιμη ευρωπαϊκή διάσταση, καθώς επηρεάζουν άμεσα τόσες πολλές πτυχές ευρωπαϊκής πολιτικής, ώστε η παρουσία της Ευρώπης είναι απαραίτητη. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πτυχή της ασφάλειας, καθώς πρόκειται για χώρες της άμεσης γεωπολιτικής γειτονιάς της Ελλάδας και της Ευρώπης, με εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες που προκαλούν ανησυχία για πιθανές απειλές. Εξάλλου, η Αντιπρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε την πτυχή της οικονομίας και ιδιαιτέρως της ενεργειακής συνεργασίας με τις χώρες της νότιας Μεσογείου, η οποία είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Τέλος, τόνισε την πτυχή της μετανάστευσης και της αναζήτησης ασύλου, δεδομένου ότι οι εξελίξεις στη Βόρεια Αφρική έχουν ήδη πυροδοτήσει ένα νέο κύμα προσφύγων, έναντι του οποίου η Ευρώπη οφείλει να έχει μια κοινή στρατηγική, λαμβάνοντας υπόψη και την ανθρωπιστική διάσταση του ζητήματος.

1 σχόλιο:

  1. Σοβαρά έ; Διεθνείς σχέσεις και γεωπολιτική σ´αυτή την επιτροπή! Μπράβο κα Ζήση. Πόσα euro παίρνετε για την συμμετοχή σας σε κάθε συνεδρίαση είπαμε; Α γιαυτό μας ενδιαφέρουν αυτές οι κουβέντες, γιατί κατά τ´άλλα δεν νομίζω η κα Ζήση ούτε να καταλαβαίνει,ούτε να την ενδιαφέρει, αλλά ούτε και να μπορεί να επηρεάσει αυτές τις εξελίξεις. Κάνω λάθος;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.