Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Μήπως πρέπει να πάρω τα βουνά;

Σήμερα αντί να πάρω τα βουνά, προτίμησα την παραλία. Η λιακάδα ιδανική για τέτοιες βόλτες στα βράχια. Το θέαμα που αντίκρυσα όμως δεν με αποζημίωσε. Μια νεκρή χελώνα καρέτα – καρέτα (η τρίτη που συναντώ το τελευταίο δίμηνο), ένα δελφινάκι με το κεφάλι σφηνωμένο στα βράχια και πολλές εκατοντάδες πλαστικά που είχε φέρει η πρόσφατη κακοκαιρία εξέπεμπαν SOS. 
Από την άλλη, οι γκρεμοί που καταληγουν στη θάλασσα, γεμάτοι σκουπίδια, από νοικοκυραίους που καθαρίζουν τα σπίτια τους και βρομίζουν τον τόπο.
Μετά από τόσα χρόνια στα νησιά, η εντύπωση που έχω είναι ότι όσο κι αν πασχίζει μια μικρή μειοψηφία για καθαρές θάλασσες και ακτές, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Το μέλλον του πλανήτη, είναι προδιαγεγραμμένο...

8 σχόλια:

  1. άν βλέπω καλά στην τελευταία φώτο υπάρχει και ένα στρώμα. Ήθελα να ήξερα ποιός Μα....κας είχε την ιδέα να το πετάξει εκεί, γιατί ολόκληρο στρώμα δέν πρέπει να το έβγαλε η θάλασσα και μάλιστα τόσο ψηλά στα βράχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτά είναι τα γκρέμνα από την Παναγίτσα μέχρι το Κάστρο όπου οι νοικοκυραίοι που μένουν από πάνω πετούν καθημερινά μπάζα και σκουπίδια στη θάλασσα. Το καλοκαίρι οι τουρίστες που επισκέπτονται την τοποθεσία τα απαθανατίζουν, για να μεταφέρουν τον πολιτισμό μας στις πατρίδες τους. Έχω καλέσει την δημοτική αρχή, την παλιά και την νέα, να επισκεφθούμε αυτά τα σπίτια και να κάνουμε μια προσπάθεια να τους αλλάξουμε συνήθειες... Περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητε Γιωργο αυτο το μερος το θυμαμαι παντα να εχει σκουπιδια δεν πιστευω να υπαρχει λυσις για ανθρωπους που δεν σεβονται τον εαυτο τους και μετα την γειτονια τους και μετα το νησι τους, η δημοτικη αστυνομια θα πρεπει να τους την στησει για κανενα 6μηνο ναι 6μηνο νυχτα μερα μεχρι να τους βουτηξουν και να τους πανε στο αυτοφωρο, εαν αυτο που λεω ειναι λιγο βαρυ αλλα ειναι και το πιο σωστο γιατι ολοι οσοι τουριστες ερχονται και ειδικα απο την Σκιαθο με τα εκδρομικα περναν απο αυτο το μερος Η διαφορετικα ο Δημος να βαλει μια ταμπελα με αυστηρους ορους ετσι αυτοι οι βρωμιαρηδες που πεταν τα σκουπιδια δεν θα ακουμπουν ουτε στον τοιχο πριν το γκρεμνο, μονο ετσι θα μπορεσουμε να κρατησουμε την Σκοπελο καθαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίοι "νοικοκυραίοι", να τους χαιρόμαστε...
    Πάντοτε θυμάμαι την απορία μιάς Ιταλίδας που ζεί μόνιμα στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια:
    H Eλληνίδα, έλεγε, είναι η πιο καθαρή γυναίκα στον κόσμο, σπίτι τόσο νοικοκυρεμένο σαν του Έλληνα δεν υπάρχει όπου κι αν ψάξεις. Πώς γίνεται αυτός ο άνθρωπος μόλις περάσει την εξώπορτα του να συμπεριφέρεται έτσι, μού είναι ακατανόητο...Άδικο έχει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η σκοπελος φημιζοταν για τη καθαριοτητα οι μεταναστες που μενουν εδω τα πετουν ανα πασα ωρα τους βλεπω καθημερινα τους επιπλητωαλλα..αυτο βεβαια χωρις να βγαζω την ουρα μας απεξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς φίλε μου που δεν βγάζει απ' έξω την ουρά μας, γιατί σε αυτήν την χώρα έχουμε μάθει να ρίχνουμε την ευθύνη στους άλλους.
    Για όλα φταίνε οι άλλοι...Ποτέ και τίποτα δεν έχουμε κάνει εμείς, που είμαστε τέλειοι από όλες τις απόψεις...
    Το περιβάλλον μας φωνάζει: "S.O.S." και ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη...
    Πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για να διατηρήσουμε καθαρό το νησί μας, ακόμα κι αν κάποιες φορές χρειαστεί να γίνουμε σκληροί και να επιπλήττουμε συνέχεια κάποιους ασυνείδητους ανθρώπους...
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ
    ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χθές πήγαμε για ψαροντούφεκο στον Αι Γιώργη και είδαμε μια τεράστια χελώνα, τουλάχιστον 80-100 κιλά.Είμασταν πολύ ευτυχισμένοι που είδαμε ένα τέτοιο θέαμα.Οι χελώνες υπάρχουν εδώ και δεκάδες εκατομμύρια χρόνια και ευτυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν, για πόσο ακόμη?

    Δ.Τ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.