Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ο Κ. Καρτάλης για τους εποχικούς πυροσβέστες

Με ανακοίνωση του ο Βουλευτής Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης σημειώνει: «Με τη ψήφιση την Πέμπτη 10.3.2011 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Κυβέρνηση δίνει λύση στο χρονίζον θέμα των εποχικών πυροσβεστών καθώς συνιστάται στο Πυροσβεστικό Σώμα μια ιδιαίτερη κατηγορία προσωπικού με την ονομασία “πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης”, η οποία προβλέπεται να υποκαταστήσει σταδιακά το θεσμό του εποχικού πυροσβέστη.
Οι εν λόγω πυροσβέστες θα έχουν ως κύριο καθήκον την δασοπυρόσβεση και τη δασοπροστασία αλλά και θα επικουρούν...
παράλληλα το πυροσβεστικό προσωπικό και σε όλα τα υπόλοιπα καθήκοντά του. Με το νέο αίμα που θα εισέλθει στο Πυροσβεστικό Σώμα θα καλυφθούν με επάρκεια πολλές από τις ελλείψεις του, ενώ παράλληλα θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό η πολύτιμη εμπειρία των ανθρώπων αυτών που έχουν ήδη υπηρετήσει ως εποχικοί πυροσβέστες. Όσοι ενταχθούν σε αυτή την κατηγορία θα καταλαμβάνουν επί θητεία οργανικές θέσεις με δικαίωμα ανανέωσης και ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης θα έχουν δικαίωμα πρόσληψης με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων αλλά και με ειδική πρόνοια μοριοδότησης. Επισημαίνεται επίσης ότι όσοι εποχικοί πυροσβέστες είναι απόφοιτοι Λυκείου και έχουν ηλικία μέχρι 40 ετών, μπορούν αντί της ανανέωσης της θητείας τους να ζητήσουν την ένταξη τους στο μόνιμο Πυροσβεστικό Σώμα στο βαθμό του πυροσβέστη, εφόσον κριθούν κατάλληλοι από το αρμόδιο πρωτοβάθμιο συμβούλιο πυροσβεστών.
Θέλω να ευχαριστήσω το Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών N. Μαγνησίας για τη συνεργασία τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Γνωρίζω τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν καταβάλει για την προστασία του δασικού πλούτου της Μαγνησίας και θεωρώ δίκαιη την εργασιακή αυτή εξέλιξη καθώς τους προσφέρει ασφάλεια στην εργασία και τους απεγκλωβίζει από τα “οκτάμηνα” του παρελθόντος. Θα παρακολουθούμε από κοινού την υλοποίηση του Νόμου ώστε οι διαδικασίες να είναι γρήγορες.» 

24 σχόλια:

  1. Αριστείδης Βούλγαρης11 Μαρτίου 2011 στις 9:01 μ.μ.

    Πράγματι η εξέλιξη αυτή δικαιώνει τον αγώνα και τις συντονισμένες προσπάθειες των παιδιών που οι προηγούμενες Κυβερνήσεις κρατούσαν ομήρους με τις οκτάμηνες συμβάσεις,αλλά και το ενδιαφέρον της σημερινής Κυβέρνησης να τακτοποιήσει ένα χρόνιο θέμα.Εύχομαι τα παιδιά αυτά που θα ανήκουν στο εξής στο Π.Κ.Σκοπέλου να προσπαθούν, όπως γνωρίζω προσπαθούν, για το καλό του τόπου μας και να μή θεωρήσουν ποτέ τον εαυτό τους...δημόσιο υπάλληλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι ομως!Δεν βαζουμε μυαλο!Κι αλλοι διορισμοι....
    Τους κρατουσαν ομηρους λεει με 8μηνες συμβασεις. Ελεος. Δουλεια τους εδινε το κρατος. Εποχιακη. Τον χειμωνα γιατι να πληρωνει τοσους πυροσβεστες στην Σκοπελο;

    Το κρατος δεν θελει να αλλαξει. Θελει να ξοδευει τα ιδια και ισως περισσοτερα. Τον λογαριασμο θα τον πληρωσουμε ομως ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ μαζί σου 12/03/11 και ώρα 8:20
    Ακούμε καθημερινά για απολύσεις, για επιχειρήσεις που κλείνουν και για τα εκατομμύρια των ανέργων.
    Όλοι μας θα θέλαμε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
    Να υπήρχε δουλειά για όλους, να άνοιγαν καινούργιες επιχειρήσεις, να δημιουργούνταν νέες θέσεις εργασίας κ.λ.π
    Δυστυχώς όμως δεν ζούμε σε έναν ονειρικό κόσμο και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα όσο σκληρή κι αν είναι...
    Υπάρχουν άνθρωποι που παρακαλούν να δουλέψουν έστω και για κάποιους μήνες, από το να κάθονται και όταν καταφέρουν να μπουν κάπου, γνωρίζουν από την αρχή πως θα είναι για συγκεκριμένο διάστημα και όχι για πάντα.
    Με αυτή την λογική θα πρέπει να νομιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, που βρίσκονται μάλιστα σε τομείς που υπάρχει έλλειψη προσωπικού και που είναι απαραίτητοι όλο τον χρόνο και όχι μόνο για ένα ή δυο μήνες που ανεβαίνει ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά.
    Η χώρα μας βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να την δει να βυθίζεται ακόμα περισσότερο...
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρ.Ε. Μήπως ξέρεις πότε είχε πάρει φωτιά στο Βελανιό και πότε στον Αγνώντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φυσικά και ξέρω αγαπητέ μου.
    Εκτός από αυτές τις δυο που ανάφερες οι οποίες έγιναν μέσα στο Μάρτιο (στον Αγνώντα την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου) έχεις να μας πεις για κάποια άλλη;
    Οι συγκεκριμένες πυρκαγιές μπήκαν επειδή κάποιοι ασυνείδητοι ενώ έβαλαν φωτιά για να κάψουν τα κλαδιά και να καθαρίσουν το κτήμα τους, την άφησαν να σβήσει μόνη της, χωρίς να πάρουν κάποιο μέτρο προστασίας, όπως όφειλαν και ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν.
    Υπάρχουν δυστυχώς αρκετές περιπτώσεις που γίνονται ατυχήματα (είτε από φυσικά αίτια, είτε από ανθρώπινα λάθη) πριν προλάβουν να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
    Με αυτή την λογική πρέπει να προσληφτούν για παράδειγμα, περισσότεροι αστυνομικοί και τροχονόμοι γιατί και τώρα υπάρχει πρόβλημα με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εμποδίζουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών (τα διαβάσαμε σε διάφορα άρθρα μέσα στο blog) και ατυχήματα όπως όλοι μας γνωρίζουμε, δεν γίνονται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
    Σε όλους τους τομείς λοιπόν ας καταργηθούν οι εποχιακοί υπάλληλοι είτε είναι στην αστυνομία, στο δασαρχείο, στην πυροσβεστική κ.λ.π και να υπάρχουν μόνο μόνιμοι υπάλληλοι.
    Για να δούμε λοιπόν πόσους ακόμα δημοσίους υπαλλήλους μπορεί να αντέξει το κράτος μας, την στιγμή που υπάρχουν άτομα που το εισόδημά τους αγγίζει τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης και δέχονται ακόμα και την ημιαπασχόληση προκειμένου να καλύψουν κάποιες βασικές ανάγκες επιβίωσης...
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντώ στα σχόλια. Πιστεύω ότι για μία φορά το ελληνικό δημόσιο έκανε σοβαρή προετοιμασία. Το ποσόν που διέθετε κάθε έτος για τους εποχικούς πυροσβέστες (δηλαδή για την αποζημίωση τους για 8 μήνες που εργάζονταν και για τους 4 μήνες που ήταν μετά με το επίδομα ανεργίας) είναι λίγο μεγαλύτερο από το ποσόν που θα διαθέτει για να είναι οι άνθρωποι αυτοί σε 12μηνη σχέση εργασίας. Αλλωστε τα καθήκοντα τους δεν θα αφορούν μόνο δασικές πυρκαιές αλλά γενικότερη και ειδικότερη στήριξη του πυροσβεστικού έργου και δράσεις πρόληψης στο δασικό περιβάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο μονιμος υπαλληλος κ. Καρταλη, ειναι υπαλληλος που θα κοστιζει τα ποσα που ειπατε....για παντα. Ανεξαρτητα την ηλικια και τις ικανοτητες του. Θα πληρωνεται κι οταν δεν αποδιδει. Εσεις, στο γραφειο σας, θα προσλαμβανατε υπαλληλο αν θα εισασταν υποχρεωμενος να τον πληρωνατε για παντα; Ανεξαρτητως ικανοτητων και αποδοσης; Απαντηστε παρακαλω....

    Μην παιζεται με τις λεξεις. Ειστε νεος και με λυπη μου διαπιστωνω πως αρχιζετε λαθος. Η πολιτικη καριερα στην ελλαδα του 2011 δεν θα επρεπε να χτιζεται κανοντας πελατες. Η πλειοψηφια του λαου (ακομα) δεν ειναι Δ.Υ και εχει καταλαβει τι σταυρο κουβαλαει εξαιτιας της κομματοκρατιας και του πελατειακου κρατους.

    Το νομισμα εχει δυο οψεις κ. Καρταλη. Αλλους πελατες κερδιζετε κι αλλους...χανεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 1999 και το 2008 έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις πυροσβεστών, όπου εκτός από τις αντικειμενικές διαδικασίες για την επιλογή τους,εφαρμόσθηκαν τα "ψυχολογικά τεστ" και οι "γραπτές εξετάσεις" όπου οι διάφοροι κομματάρχες έδρασαν καταλλήλος για την "αξιοκρατική" πρόσληψή τους.
    Το πυροσβεστικό έργο και τις δράσεις πρόληψης που αναφέρει ο κ. Καρτάλης καλό θα είναι να τα εφαρμόσουν τώρα που είναι πολύ χαλαρά τα πράγματα και να δημιουργηθεί και καμιά ζώνη προστασίας, να ανοιχτεί και κανένα μονοπάτι γιατί εάν πιάσει καμιά φωτιά θα είναι αργά πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γίνεται προσπάθεια με διάφορα επιχειρήματα να παρουσιαστεί το φαινόμενο"ομηρίας" των παιδιων που επί χρόνια προσπαθούν για το αυτονόητο, να φανεί ότι πρόκειται περί νέων διορισμών.Δεν είναι έτσι όμως.Αν γνωρίζατε όμως, π.χ. με πόσους υπαλλήλους(STAGE ή με ...μπλοκάκι)είχε επανδρωθεί η δημόσια υπηρεσια που υπηρετούσα πριν αποχωρήσω απ' αυτή, δεν θα τα γράφατε αυτά για τους δασοπυροσβέστες.΄Αλλοι έμπαιναν από τα παράθυρα και τους φεγγίτες από το νωθρό πολιτικό σύστημα μέχρι πρότινος. Ευτυχώς που κάποια απ' αυτά πήραν τέλος.Οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου στη Μαγνησία θα πρέπει να υπενθυμίζουν κατά διαστήματα σε μας τις αλλαγές αυτές που στοίχιζαν στον ελληνικο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κ. Βούλγαρη μπράβο στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, γιατί στο παλαιό ΠΑΣΟΚ συνέβαιναν αυτά ακριβώς που περιγράφετε "άλλοι έμπαιναν από τα παράθυρα και τους φεγγίτες από το νωθρό πολιτικό σύστημα", ξανά ΜΠΡΑΒΟ στο τωρινό ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιο ακριβως ειναι το αυτονοητο; Ο διορισμος στο δημοσιο;

    Κ. Βουλγαρη, οταν αυτα τα παιδια εκαναν εποχιακη συμβαση με την πυροσβεστικη, τους υποσχεθηκε κανενας πως θα διοριστουν καποτε σαν 5ετης και μετα, πολυ πιθανον, ως μονιμοι; Ξερετε κατι;

    Ολοι εχουμε αναγκες οικονομικες. Αλλοι λιγοτερο κι αλλοι περισσοτερο. Τα παιδια αυτα μπορει να θελουν να βολευτουν και να λυσουν εν μερει το οικονομικο τους προβλημα. Θα πρεπει ομως να ξερουν πως δεν ειναι δυνατον να ανεχονται οι υπολοιποι να πληρωνουν φορους για να ασκει το κρατος κοινωνικη πολιτικη με διορισμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. g68
    Ο κ.Βούλγαρης και εγώ τυγχάνει να έχουμε υπηρετεί στο Δήμοσιο πάρα πολλά χρόνια.
    Ο μόνος λόγος που το Σύνταγμα θεσμοθέτησε την μονιμότητα στο Δημόσιο είναι, για να έξασφαλίζεται ο εργαζόμενος και να μην είναι έρμαιο έκαστης Κυβέρνησης.
    Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ της άρσης της μονιμότητας και της αμοιβής κάθε εργαζόμενου με την αποδοτικότητά του και τα προσόντα του.
    Από την κατάσταση όμως που διαδραματίζεται και επικρατεί στις Ελληνικές Κυβερνήσεις ,ποιός εγκυάται ότι στο δημόσιο, άν γίνει άρση της νομιμότητας, θα συνεχίσουν να εργάζονται οι άξιοι και ικανοί.
    Οσον αφορά τους φόρους στην πλειοψηφία αυτούς τους πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι,γιατί μόνο αυτοί κατ ούσιαν ελέγχονται.
    Απ την μία τους δίνουν ψίχουλα και από την άλλη τους τα παίρνουν με το γάντι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Spyridoula Karveli

    Ας αναλυσουμε λιγο το επιχειρημα που χρησιμοποιεις και πραγματικα εχει καποια βαση.

    Καποτε λοιπον, επειδη οι εργαζομενοι στο δημοσιο γινονταν ερμαια των κυβερνησεων, υπηρξε ο νομοθετης που ορισε την μονιμοτητα. Η μονιμοτητα οριστικοποιηθηκε αλλα οι κυβερνησεις δεν πτοηθηκαν. Με την ανευθυνοτητα που τις διακρινει προσπερασαν αυτον τον σκοπελο. Αφου δεν μπορουσαν να αφαιρεσουν....προσεθεταν.

    Ενω λοιπον οι Δ.Υ ηταν Χ αριθμος και απλα αλλαζε η συνθεση τους, καταληξαμε να εχουμε 5Χ. Για τον πολιτη ομως το αποτελεσμα ειναι το ιδιο και...χειροτερο. Τοτε ισως να ειχε κακκες υπηρεσιες, αφου το εγατικο δυναμικο ηταν απλα βυσματα χωρις ικανοτητες. Τωρα του παρεχονται κακκες υπηρεσιες με την μονη διαφορα πως του κοστιζουν περισσοτερο.

    Τωρα για το αν θα δουλευουν μετα την αρση οι αξιοι και οι ικανοι δεν ξερω να σου απαντησω. Γιατι δεν ξερω αν η ελληνικη κοινωνια ειναι τετοια, ωστε να της αξιζουν αξιοι και ικανοι να την διοικουν. Τα τελευταια 20-30 χρονια τουλαχιστον της αξιζει αυτο που ειναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. g8 παλι μπροστα μου επεσες μπορεις να λες τα παραμυθια σου ειπαμε στην καινουρια δημοτικη βιβλιοθηκη αλλα δεν θα λες λογια για τον Καρταλη δεν τον ξερω προσωπικα (θα μου δωθει η ευκαιρια) ειμαι πρασινος αλλα ειναι και ο καλιτερος βουλευτης που εχει περασει τα τελευταια 50 χρονια απο την μαγνησια αιντε μπραβο πηρες σβαρνα τα σοκακια και δεν εχεις ξεχωρισει το γουρναμπελο απ τιν αμπελκι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ σωστά ο εργαζόμενος πρέπει να είναι μόνιμος για να μην είναι έρμαιο και ψηφοφόρος έκαστης κυβέρνησης, αλλά ψηφοφόρος μιας και μοναδικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κ.Καρτάλη χαίρομαι ιδιαίτερα που έστω και τυχαία, γράψατε το σχόλιο σας ακριβώς κάτω από το δικό μου.
    Είστε πραγματικά από τους καλύτερους βουλευτές που έχουν περάσει από τον νόμο μας και σας αξίζουν συγχαρητήρια. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ίδια δυναμικότητα και υπευθυνότητα που σας διακρίνει.
    Πέρα από την εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπό σας, θα ήθελα να εκφράσω τις απορίες μου πάνω στο σχόλιο σας.
    α)"Το ποσόν που διέθετε…σε 12μηνη σχέση εργασίας".
    Ενδιαφέρον επιχείρημα που αν ισχύει θα βοηθήσει σημαντικά την χώρα μας.
    Από την άλλη όμως με αυτή την λογική δεν πρέπει να ξαναγίνει καμία προκήρυξη για ορισμένο χρόνο, να μην υπάρχουν πλέον συμβασιούχοι και να γίνουν όλοι μόνιμοι υπάλληλοι σε όποιον τομέα κι αν βρίσκονται. Δεν υπάρχει λόγος να βγαίνουν προκηρύξεις για 8μήνα κ.λ.π σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες , από την στιγμή που θα στοιχίζει λιγότερο στο κράτος να υπάρχουν υπάλληλοι 5ετούς θητείας ή μόνιμοι.
    β)"Αλλωστε τα καθήκοντα τους… στο δασικό περιβάλλον."
    Μήπως θέλετε να έρθετε μια βόλτα μέχρι το νησί μας για να δείτε και να ρωτήσετε ποια άτομα έχουν πάρει ή θα πάρουν, τις ικανότητές τους και ποια είναι πραγματικά η δουλειά που κάνουν;

    κ. Βούλγαρη σας παρακαλώ να σκέφτεστε πρώτα πριν μιλήσετε, γιατί μάλλον βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου.
    α)Είναι ομηρία η πρόσληψη κάποιου ατόμου έστω για κάποιους μήνες, την στιγμή που κάποιοι νέοι μας με πτυχία και προσόντα δεν βρίσκουν κάποια δουλειά ούτε για κάποιες ώρες και δεν μπορούν να εργαστούν ούτε με ημιαπασχόληση;
    β)Το αυτονόητο είναι πως όταν κάποιος μπαίνει σε μια δημόσια υπηρεσία για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο γνωρίζει και αποδέχεται από την αρχή, στην συνέχεια πρέπει να γίνεται μόνιμος;
    Με αυτή την λογική γιατί αφήσανε όλα αυτά τα παιδιά που εργάζονταν στην υπηρεσία που υπηρετούσατε, να φύγουν και δεν μιλήσατε τότε για πενταετίες ή μονιμοποίηση;
    γ)Το νωθρό πολιτικό σύστημα το δημιούργησαν κάποια άτομα στην προσπάθεια της ψηφοθηρίας, για προσωπικά τους συμφέροντα και οφέλη, εις βάρος των συνανθρώπων τους που πραγματικά άξιζαν και μπορούσαν να προσφέρουν.
    Μήπως ξεχάσατε κάποιες προσλήψεις που έγιναν υπογείως και τις γνωρίζατε κι εσείς;
    Τέλος χαίρομαι που κάποια από αυτά επιτέλους πήραν τέλος. Όσο για τους βουλευτές μας, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την δουλειά τους, είναι δίπλα στον λαό, ακούν τα προβλήματά τους και προσπαθούν και είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αξιοκρατικοί προς όλους τους πολίτες και για όλα τα θέματα.

    κ. Καρβέλη χαίρομαι που είστε υπέρ της άρσης της μονιμότητας και της αμοιβής κάθε εργαζόμενου με την αποδοτικότητά του και τα προσόντα του, αν και δυστυχώς κανείς δεν εγγυάται ότι στο δημόσιο, αν γίνει άρση της νομιμότητας, θα συνεχίσουν να εργάζονται οι άξιοι και ικανοί. Δυστυχώς η κοινωνία μας έχει σπείρει αυτήν την αμφιβολία και μας έχει κάνει να αναρωτιόμαστε αν μέχρι τώρα εργάζονται μόνο οι ικανοί και άξιοι…
    Αν ισχύει πραγματικά αυτό, τότε (ανεξάρτητα από προσωπικές συμπάθειες και φιλίες) δεν πρέπει να συμφωνείτε σε όλα αυτά που λέει ο κ.Βούλγαρη, περί ομηρίας κ.λ.π

    Αγαπητέ μας Τίγρη σε παρακαλώ ηρέμησε λιγάκι.
    Τα όποια σχόλια γίνονται σε αυτό τα σημείο, δεν αφορούν το πρόσωπο του κ.Καρτάλη, τον οποίο όπως είπα και στην αρχή τον εκτιμούμε και τον σεβόμαστε.
    Η συζήτηση ξεκίνησε με αφορμή την προσπάθεια της υποκατάστασης του θεσμού των εποχιακών υπαλλήλων σε πενταετούς θητείας στην πυροσβεστική. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι(αν όχι όλοι) συμφωνούμε πως το κράτος μας δεν αντέχει άλλους μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους.
    Αν τελικά αυτό συμφέρει το κράτος μας, τότε ας επεκταθεί σε όλους τους τομείς και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, που χρειάζονται εποχιακούς υπαλλήλους και βγάζουν κατά καιρούς διάφορες προκηρύξεις για συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπητοί φίλοι, απλά για ενημέρωση να σας θυμίσω ότι α)Με το νόμο 2190/94 "νόμος Πεπονή" καθιερώθηκε για πρώτη φορά η αξιοκρατία στις προσλήψεις των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και άλλων κατηγοριών, είτε αυτές είναι με γραπτό διαγωνισμό είτε με αντικειμενικά κριτήρια.Οι βασικές διατάξεις του ως άνω νόμου εφαρμόζονται μέχρι και σήμερα αλλά στο μεσοδιάστημα 2004-2009 φροντίστε ορισμένοι να πληροφορηθείτε τουλάχιστον πώς γίνονταν οι προσλήψεις(STAGE και μπλοκάκια), κρατούσαν ομήρους όλους αυτούς και στο τέλος τους παρώτρυναν να ζητήσουν τη δικαστική συνδρομή για να μονιμοποιηθούν. Είναι αυτά τα παιδιά που στην ουσία δεν έφταιγαν αλλά κάθονταν όμως δύο και τρεις σε μία καρέκλα υποτίθεται για να εξυπηρετήσουν εμάς τους πολίτες. Δεν τα έχετε ζήσει αυτά; Δεν έχετε ακούσει ότι από μια επιχείρηση δημοτική,οι υπάλληλοι που πήγαιναν να μετρήσουν τους υδρομετρητές ήταν στον αριθμό τέσσερεις, ο ένας άνοιγε το καπάκι, ο άλλος σκούπιζε το τζάμι του υδρομετρητή, ο τρίτος κατέγραφε την ένδειξη και ο τέταρτος τοποθετούσε το καπάκι στο φρεάτιο;
    Τί ψάχνετε λοιπό να βρείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ας είναι καλά ο νόμος του Παυλόπουλου που νομιμοποίησε με την έξτρα μοριοδότηση τους αντίστοιχους stagiers του ΠΑΣΟΚ.
    Στο σπίτι του κρεμασμένου για σχοινί δεν μιλάνε.
    Γίνεται μια αξιόλογη προσπάθεια από το ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση της ευνοιοκρατίας και του ρουσφετιού, θέλει ακόμα αρκετή δουλειά γιατί η φωτογραφία καλά κρατεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αριστείδης Βούλγαρης16 Μαρτίου 2011 στις 10:15 μ.μ.

    Παράκληση: Αν πράγματι θέλετε να συζητήσουμε για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα τα τελευταία χρόνια να μην κρύβεστε πίσω από την ανωνυμία αλλά να καταθέτετε τις απόψεις σας επωνύμως. Γιατί τί σας πειράζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Προς G 68 Βλεπω παντου χωνεις τη μουρη σου αν και δηλωνεις κι ομολογεις αμμορφωτος, αλλωστε φαινεται αυτο κι απ την ορθογραφια σου.Εσυ τι ζοριλικι τραβας με τους διορισμους???? Απ την τσεπη σου θα τα πληρωσεις η μηπως σε βαλανε για μπραβο της οικονομιας ???? Πολυ ρητορας παραμυθατζης μας βγηκες και κανεις και κυρηγματα κατα της θρησκειας !!!!!Απο ολα αυτο ειναι που με κανει TOURBO και με τσατιζει.Αντε μαζεψου λιγο γιατι πολυ μαγκας το παιζεις.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αν και κρυβόμαστε πίσω από την ανωνυμία μας, οι αλήθειες μας είναι φανερές και τις γνωρίζει όλος ο κόσμος,παρόλο που επιμελώς κάτω από την επωνυμία τους κάποιο προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια.


    Υ.Γ Οι μεγαλύτερες αλήθειες λέγονται ανώνυμα γιατί δεν μπαίνει στη μέση ο εγωισμός και κάποιοι παραδέχονται τα πράγματα ευκολότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΑΙ G68 / G8 ΜΑΖΕΨΟΥ ΛΙΓΟ!!! ΜΑΓΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΘΕΤΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ? ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΦΙΛΟ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓKΛΑ ΠΟΥ ΖΩ... ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Τίγρη πάρε μας στη δική σου ζούγκλα γιατί αυτή που ζούμε εδώ εμείς είναι πολύ χειρότερη. Τουλάχιστον εκεί δεν θα φοβόμαστε γιατί θα μας προστατεύεις εσύ. Εδώ κατουριόμαστε από τον φόβο του τι θα μας ξημερώνει κάθε μέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κ. Βουλγαρη εσεις γραφεται επωνυμα. Αυτο ειναι δικαιωμα και επιλογη σας. Σεβαστη.

    Σεβαστη ομως πρεπει να ειναι και η επιθυμια αυτων που ποσταρουν ανωνυμως. Δεν ειναι τυχαιο το γεγονος, πως στις εκλογες ψηφιζουμε στο παραβαν. Μυστικα. Αυτο γινεται για να μπορει ο πολιτης να εκφραζει ελευθερα την βουληση του, χωρις να κινδυνευει με...αντιποινα αυτος και η οικογενεια του. Αλλωστε διαβαζωντας ορισμενα απο τα παραπανω posts, καταλαβαινεται πως γυρω μας κυκλοφορουν και ανθρωποι φανατισμενοι που μπορουν να κανουν κακκο σε οποιον εχει αντιθετη οπτικη απ' την δικη τους.

    Μην κολλαμε σε λεπτομερειες. Ο ιδιοκτητης του μπλογκ θεωρω πως τα συκοφαντικα και υβριστικα σχολια δεν τα δημοσιευει. Σημασια εχουν οι αποψεις που διατυπωνονται και οχι αυτοι που τις εκφερουν.

    Ειμαστε κατα των νεων διορισμων στο δημοσιο και γενικα κατα του μεγαλου κρατους, οχι απο ιδεολογικη τυφλοτητα. Βλεπουμε που μας εφερε αυτη η πολιτικη και που, με μαθηματικη ακριβεια πια, μας παει. Αυτα τα παιδια που ακομα και σημερα εναποθετουν τις ελπιδες τους στο....τρουπωμα, σε λιγα χρονια απο τωρα δεν θα παιρνουνε μισθο γιατι το κρατος θα χρεοκοπησει και τυπικα.

    Πιστεψτε με κ.Βουλγαρη θα χρεοκοπησει, γιατι μεταξυ των αλλων, ο πολιτης δεν θα ανεχετε πλεον να πληρωνει, για να κανουν καποιοι πολιτικη καριερα με τα δικα του λεφτα.

    Κ.Καρταλη
    Ο καθενας μας θα μπορουσε να γινει βουλευτης αγωνιζομενος για τον διορισμο των παντων. Υπαρχουν πολιτες που θα εδιναν τα παντα για να βολευτουν σε μια θεσουλα. Το ξεπουλημα της ψηφου ειναι το λιγοτερο που τους νοιαζει. Θα πρεπει να ξερετε ομως πως το κρατος και οι επιχειρησεις του, ανηκουν σε ολους μας. Κουμαντο με ξενα λεφτα λοιπον....δεν κανουμε.

    Βασικο χαρακτηριστικο των νεων πολιτευτων πρεπει να ειναι η τολμη και η ειλικρινεια. Να τολμουν να πουν στον λαο την αληθεια. Απο γλυφτες μπουχτισαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.