Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Κώστα Καρτάλη προς Ανδρέα Λοβέρδο για τις πολύτεκνες οικογένειες

Με ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης αναφέρει ότι «Σύμφωνα με υπόμνημα της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 39182011 προκύπτει ότι καταργείται η χορήγηση του επιδόματος στον ανάπηρο πολύτεκνο πατέρα με τρία παιδιά, στον πολύτεκνο πατέρα με τέκνα από δύο γάμους και στα απορφανισθέντα και από τους δύο γονείς τέκνα, που έχουν την πολυτεκνική ιδιότητα.
Ο αριθμός των παραπάνω περιπτώσεων που...
καταργειται το πολυτεκνικό επίδομα είναι:
α) 824 ανάπηροι πολύτεκνοι με αναπηρία άνω του 67%,
β) 1.122 πολύτεκνοι, που έχουν την αποκλειστική ευθύνη της διατροφής των παιδιών τους από δύο γάμους και
γ) 124 οικογένειες πολύτεκνες απορφανισθέντων παιδιών (2,3,4,5 κλπ.) και από τους δύο γονείς.
Από τη συζήτηση στη Βουλή, έχω την εντύπωση ότι το πνεύμα του νομοθέτη δεν ήταν προς αυτή την κατεύθυνση αλλά αντίθετα ήταν ως προς την πλήρη (συνταγματικώς επιβαλλομένη) προστασία της πολύτεκνης οικογένειας. Υπό αυτό το πρίσμα, δηλαδή της ενδεχόμενης διατύπωσης διάταξης που στην εφαρμογή της οδηγεί στην κατάργηση περιπτώσεων που δεν ήταν στο πνεύμα του νομοθέτη, εκτιμώ ότι θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις παραπάνω ρυθμίσεις. Αλλωστε η κρισιμότητα της περιόδου επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή προστασία του κοινωνικού κράτους και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.» 

4 σχόλια:

  1. Δεν πειράζει, ας μην μπαίνουν στον κόπο οι πολιτικοί μας να παρεμβαίνουν για το "καλό" μας! Ας τα καταργήσουν όλα! Έτσι κι αλλιώς αρκετά παιδιά γεννήσαμε για να "τρώει" η μαμά πατρίδα, άλλα δεν έχουμε σκοπό-ούτε δυνατότητα-να της προσφέρουμε, θυσία στο βωμό της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΕ......ΑΠΛΑ ΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΥΓΓΕΚΡΙΝΟ ΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΣΠΟΡΑΔΙΤΕΣ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΙΤΑΤΟΥ,Η ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ Δ.Ν.Τ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ..................?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε ΚΑΡΤΑΛΗ ενώ βλέπετε τόσες αδικίες και είστε αντίθετος σε όσα συμβαίνουν γιατί δεν
    παραιτήστε;Σίγουρα θα έχετε καλύτερες ιδέες
    οπότε κάνετε ένα καινούργιο ΚΟΜΑ όπως και η
    ΝΤΟΡΑ, έτσι για να έχουμε περισότερες επιλογές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.