Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Χειροκροτήθηκε η θεατρική επιτυχία «Λα Πουπέ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την 9η Μαρτίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Σκιάθου.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και τηρήθηκε επακριβώς το πρόγραμμά της, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί, λόγω της κακοκαιρίας...
και της πολυήμερης διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κινητοποιήθηκε και με ενεργά του μέλη προσάρμοσε στις νέες συνθήκες το χώρο της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό της Προέδρου του Συλλόγου κας Παναγιώτας Διολέττα, η οποία αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ημέρας και τόνισε ότι «την ημέρα αυτή μας δίνεται η ευκαιρία για προβληματισμό και περισυλλογή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία και η θέση του Συλλόγου μας είναι ότι αυτό που έχει κυρίαρχη σημασία είναι η συνειδητοποίηση και ομολογία της κάθε γυναίκας για την προσωπική της αξία».
Στη συνέχεια το θεατρόφιλο κοινό της Σκιάθου απόλαυσε το μονόπρακτο θεατρικό έργο «ΛΑ ΠΟΥΠΕ» του ταλαντούχου και βραβευμένου συγγραφέα Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Την επιτυχία της θεατρικής παράστασης –στην Αθήνα παίζεται για 3η συνεχή χρονιά- υπογράφει η καταξιωμένη ηθοποιός και σκηνοθέτις Άννα Κοκκίνου. Τα σκηνικά και οι φωτισμοί είναι του Νίκου Αλεξίου. Τα κουστούμια της Χριστίνας Μαθέα. Τη μουσική σύνθεση, ενορχήστρωση και παραγωγή έχει αναλάβει η Στέλλα Γαδέδη. Τη χορογραφία η Μαριέλα Νέστορα και βοηθός σκηνοθέτη είναι ο Δημήτρης Καντάς.
Η Γραμματέας του Συλλόγου κα Αθηνά Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο θέμα «Η Γυναίκα στην Τέχνη» και ιδιαίτερα στην τέχνη του Θεάτρου και προλόγισε τη θεατρική παράσταση.
Φέτος ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου θέλοντας να τιμήσει κάθε άξια γυναίκα καλλιτέχνιδα, στο πρόσωπο της καταξιωμένης στο χώρο της Άννας Κοκκίνου, απένειμε τιμητικό δίπλωμα ως αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς και συμβολής της στην ευδοκίμηση του ελληνικού ποιοτικού Θεάτρου.
Η κα Άννα Κοκκίνου με την εμπειρία της, την ευσυνειδησία της, την αγάπη και το πάθος που τη διακρίνει για τη θεατρική τέχνη, που υπηρετεί, προσάρμοσε την παράσταση χρησιμοποιώντας αντί για το τεχνητό φως, κεριά δημιουργώντας μια παραμυθένια ατμόσφαιρα.
Λίγα λόγια για το έργο: Η Ρίκα (λα πουπέ) είναι η πιο επιδέξια ράφτρα φορεμάτων κούκλας στην Αθήνα. Διαθέτει σπάνια κουμπιά και υφάσματα και ένα ακόμα πιο σπάνιο ταλέντο. Ωστόσο η ενασχόλησή της αυτή μοιάζει να την έχει καθηλώσει σε μια αφύσικη παιδικότητα. Κλεισμένη στον κοριτσίστικο κόσμο της, δυσκολεύεται να καταλάβει τους άλλους, πληγώνεται και τότε γίνεται τρομακτική. Επίσης η Ρίκα λατρεύει τα γλυκά και το τραγούδι. Αυτό το πονεμένο μικρομέγαλο πλάσμα λοιπόν σηκώνει τα μανίκια ψηλά και τα βάζει με τον χειρότερο εχθρό της: το Μίσος. Με όλη της τη δύναμη αντιστέκεται στη γλυκιά σαγήνη των φθονερών σκέψεων και της εκδικητικότητας. Είναι και θα μείνει για πάντα μια μεγάλη ροζ τσιχλόφουσκα- το αποφάσισε. Ο εχθρός όμως είναι πιο δυνατός. Ολοστρόγγυλη, ζουμερή, με άρωμα φράουλα, αλλά στην καρδιά μια σταξιά δηλητήριο.
Τα μέλη, οι φίλες και οι φίλοι του Συλλόγου τίμησαν με την αθρόα συμμετοχή τους την εκδήλωση και απηύθυναν ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχαριστίες στο Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου για την επιλογή του θεατρικού έργου και τη δυνατότητα που τους έδωσε να παρακολουθήσουν στη Σκιάθο αυτή την παράσταση, που έχει καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αθήνα.
Οι θεατές λοιπόν, ένιωσαν και επιβεβαίωσαν την άποψη που έχει ο συγγραφέας του έργου για την ηρωίδα: «στην αρχή που την ακούς γελάς, μετά ανατριχιάζεις, στο τέλος συγκλονίζεσαι. Χαρείτε τη σαν παγωμένη δυνατή μπίρα, μια ιδέα πικρή, αλλά απολαυστική!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.