Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

K. Καρτάλης: Θετικές πρόνοιες για τη Μαγνησία στο ψηφισθέν σχέδιο νόμου για τη βιοποικιλότητα

Με αφορμή τη ψήφιση του σχεδίου νόμου του ΥΠΕΚΑ για την προστασία της βιοποικιλότητας, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης σημείωσε τα εξής:
«Μετά από εντατική νομοθετική επεξεργασία ψηφίσαμε ένα σχέδιο νόμου που βάζει σε προτεραιότητα την προστασία του πλούσιου φυσικού περιβάλλοντος της χώρας, που δίνει την ευκαιρία για αναπτυξιακές δράσεις εντός περιοχών NATURA...
που τις συμφιλιώνουν με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και που προστατεύει την ατομική ιδιοκτησία:
α) η αρτιότητα για την εκτός σχεδίου δόμηση διαμορφώνεται στα 10 στρέμματα μετά τη δημοσίευση του νόμου, όμως διασφαλίζεται ρητά ότι οικόπεδα/γήπεδα 4000 τμ θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα εφόσον κατά τη δημοσίευση του νόμου πληρούσαν τους όρους και της νομοθεσίας περί της εκτός σχεδίου δόμησης. Δεν υιοθετήθηκε η διάταξη που είχε προταθεί περί μεταγραφών νομίμων τίτλων μέχρι 1.3.2011.
β) προβλέφθηκε ρητή διάταξη για τη λειτουργία λατομικών δραστηριοτήτων σε περιοχές NATURA και φυσικά πάρκα, γεγονός που διασφαλίζει τη συνέχιση των σχετικών δραστηριοτήτων στο Νότιο Πήλιο πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν την περιβαλλοντική νομοθεσία ώστε να μην προκαλούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος ασυμβίβαστη με το χαρακτήρα των περιοχών αυτών.
γ) διορθώθηκε η ρύθμιση για την παραχώρηση δασών και δασικών εκτάσεων για χιονοδρομικά κέντρα και ορειβατικά καταφύγια ώστε να καλύπτονται οι περιπτώσεις εκείνες που οι παραπάνω εγκαταστάσεις λειτουργούν από τους ΟΤΑ ή εταιρείες τους όπως είναι η περίπτωση του χιονοδρομικού Πηλίου. Για το εν λόγω θέμα είχα στενή συνεργασία με την Πρόεδρο του Χιονοδρομικού Πηλίου Τζ. Τσαλίκη.
δ) προβλέφθηκε διάταξη για την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την αποσαφήνιση του όρου «κοινόχρηστος δρόμος», διάταξη που έχει ιδιαίτερη σημασία για το Πήλιο καθώς θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της κατάτμησης μεγάλων ιδιοκτησιών που οδηγεί σε υπερεκμετάλλευση της δόμησης και στη δημιουργία «οριζόντιων πολυκατοικιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.