Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής

100 Days

Έντυπο για τις 100 ημέρες της νέας δημοτικής αρχής θα αποσταλεί σε όλα τα σπίτια και των τριών διαμερισμάτων της Σκοπέλου. Μέσα από αυτό θα ενημερωθούν οι δημότες για τα πεπραγμένα, για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο και για τις μελλοντικές ενέργειες.
Αμέσως μετά την αποστολή θα ακολουθήσουν τοπικές λαϊκές συνελεύσεις και στα τρία διαμερίσματα του νησιού.

24 σχόλια:

  1. Ωραια...φανταζομαι οτι μπορουμε να απαντησουμε στην ανοιχτη επιστολη..και καποιοι μαλλον εχουμε να πουμε πολλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ; ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΤΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΩΘΗΣΑΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ- ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΑ - ΠΑΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΑΝ 100 ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΕΙΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΩΘΗΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ; ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΣΟ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ; ΤΟΥΣ ΖΗΛΕΥΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ-ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. Δεν μπορω να καταλαβω την ενεργεια του μοιρασματος του λεγομενου ενημερωτικου φυλαδιου τι να μας μας πουν με τα χαρτια αυτα που δεν εκαναν με τις πραξεις τους,η τι να πουν στις συνελευσεις που θα πραγματοποιησουν οτι πεσαμε σε καιρους χαλεπους και δυσκολους.Αυτο μου θυμιζει τις Ελληνικες κυβερνησεις οταν το ενα απο τα δυο αδελφα κοματα διαδεχεται το αλλο και βγαινουν και λενε οτι βρηκανε καμενη γης,πανω σε αυτα τα χναρια βαδιζει και η Δημοτικη αρχη του Κυριου Μιχελη. Υ.Γ Για ενα πραγμα που λυπαμε ειλικρινα ειναι οτι καιγονται απο την ολη κατασταση καποια στελεχη δυνατα που θα μπορουσαν να δωσουν πολα στο μελλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αλλος αέρας στον Δήμο!Και ειδικότερα οι τοπικες
    λαικες συνελεύσεις,οπου ο κάθε δημότης καλοπροαίρετα, θέλω να πιστεύω,θα μπορέσει να πάρει τις απαντήσεις που τον ενδιαφέρουν.(Μέσα απο τις ερωτήσεις του!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νομίζω ότι ο Δήμος δεν χρειάζεται να κάνει τέτοια σπατάλη, λεφτά δεν υπάρχουν και αυτά που υπάρχουν να δωθούν για εντύπα? ας δωθούν σε μισθούς και τιμολόγια που είναι ανεξόφλητα ακόμα.
    Καλύτερα να κάνει μια ανοιχτή ομιλιά εφόσον θέλει να ενημερώσει τους πολίτες γιαυτά που τελικά δεν μπόρεσε να κάνει μέσα σε 100 ημέρες.
    Βλέπεις ολοι γνώριζαν τα οικονομικά του Δήμου εκτός απο τον Δήμαρχο ο οποίος ήταν και 4 χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Η καλύτερη απόδειξη είναι οι πράξεις αυτές τις βλέπουμε όλοι και καλύτερα να αφήσετε τα έντυπα και τις απολογίες γιαυτά που δεν μπορέσατε και αρχίστε σκληρή δουλεία και αγώνα γιατί τα πράγματα Πανελλαδικώς επομένως και τοπικά πάνε απο το κακό στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο στο Δήμαρχο που επικοινωνεί με τους πολίτες και τους δίνει λόγο. Ποιό είναι το πρόβλημα να ενημερωθούν οι πολίτες; Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα να μπαίνουν στο Ιντερνετ. Στο κάτω κάτω έχουν όλοι δικαίωμα να ξέρουν, αλλά μάλλον κάποιοι το φοβούνται αυτό.
    Καινούριος αέρας πνέει στη Σκόπελο, οι Δημοτικοί άρχοντες δίνουν λόγο και βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες.....

    Μπράβο Δήμαρχε το 55% του νησιού είναι μαζί σου. Συντριπτική πλειοψηφία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ «φτηνό» το ερώτημα «ποιός πληρώνει τα έντυπα». Αν σας πουν ότι δεν επιβαρύνεται ο Δήμος, τι άλλο θα βρείτε να λαϊκίσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από πότε η διαφάνεια ονομάζεται "επικοινωνιακό τερτίπι"? Φαίνεται όμως πως δεν είμαστε συνηθισμένοι και μάλλον ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ τη διαφάνεια. Σας έχει ξανατύχει αγαπητοί συμπολίτες να εκτίθεται σε δημόσιο διάλογο κάποιος δήμαρχος ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ? Μάλλον όχι... Κατά τ' άλλα μας έπιασε ο πόνος για τα έξοδα της εκτύπωσης. Προφανώς, δεν βρίσκετε κάτι σημαντικότετρο να προσάψετε στον Δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πού τον είδατε το διάλογο παιδιά?
    Όταν κάποιος μιλάει μέσω εντύπων ή ηλεκτρονικών μέσων εκθειάζοντας τα "κατορθώματά" του, αυτό λέγεται ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ και τον έχουν ήδη βαρεθεί όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ σχολιαστή @1.35,
    Από τη βιασύνη σου να ασκήσεις κριτική δεν πρόσεξες ότι μετά τη διανομή των εντύπων θα ακολουθήσουν λαϊκές συνελεύσεις ανά διαμέρισμα.
    Γιαυτό ας μην βιαζόμαστε να δημιουργούμε εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ σχολιατή @ 1:49,
    Η κριτική να ξέρεις ασκείται πάντα σε αυτά που έχουν ΗΔΗ γίνει και όχι σε αυτά που ΘΑ γίνουν (και συνήθως δεν γίνονατι ποτέ).
    Αυτή τη μικρή λεξούλα (ΘΑ) να την προσέχεις γιατί έχει ξεγελάσει πολλούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μονόλογος θα λέγονταν αν ο Δήμαρχος είχε απαγορέψει τα σχόλια κάτω από την ανάρτησή του.Επομένως θέλει να σχολιαστούν οι θέσεις του και εν γένει οι τοποθετήσεις του,ακόμη θέλει να μάθει πως σκέφτεται ο κόσμος γι αυτόν και τη Δημοτική Αρχή.Είναι μια έξυπνη κίνηση,ο Δήμαρχος δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλο του και προπαντός δεν φοβάται την κριτική.
    Απ ότι καταλαβαίνω ο Δήμαρχος έχει μια τελείως διαφορετική αντίληψη για την διοίκηση του τόπου,πάνω απ όλα θέλει να εξυγιάνει το Δήμο, να τον κάνει βιώσιμο και αποδοτικό.Οταν βάλεις γερά θεμέλια σε μια οικοδομή μόνο τότε θα είσαι εν μέρει σίγουρος ότι θα αντέξει στο χρόνο.Ο Δήμος χρειάζεται ουσιαστική ανασυγκρότηση για να επέλθει η ανάκαμψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για οσους δεν καταλαβαν και βιαζονται να κρινουν τον δημαρχο τους λεω το εξης:ο ανθρωπος αυτος δεν ειχε αναγκη ουτε απο χρηματα ουτε απο δοξα,βγηκε δημαρχος για να προσφερει τις γνωσεις και την εμπειρια του και σε συνδιασμο με τη βοηθεια ολων να παει το νησι μπροστα.Αλλοι ειναι αυτοι που μολις πηραν την εξουσια εκαναν οτι ηθελαν πανω απο τους νομους για να εξυπηρετησουν διαφορα συμφεροντα.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σκόπελο ζούμε,σιγά μη πούν καλή κουβέντα για άνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε 10:26 ΠΜ,
    Τα χρήματα και η δόξα δεν είναι ζητούμενα μόνο για ανθρώπους που δεν τα έχουν αλλα και για αυτούς που τα έχουν και απλώς θέλουν περισσότερα. Αν ο στόχος του Δημάρχου είναι να πάει η Σκόπελος μπροστά δημιουργώντας υποδομές και αν προτίθεται να εισπράξει τις οφειλές του Δήμου για να κάνει έργα, δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που αυτό να μην του αρέσει.
    Και φυσικά θα πρέπει να τον βοηθήσουν όλοι. Και πρώτοι από όλους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Να τον βοηθούν να πάρει τις σωστές αποφάσεις με μοναδικό κριτήριο το καλό του νησιού. Έχουν ήδη γίνει αρκετά στραβοπατήματα που έδωσαν το διακαίωμα στους σκοπελίτες για αρνητική κριτική. Έχω την εντύπωση οτι μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ααπλώς διακοσμητικοί και μάλλον έτσι θα παραμείνουν. Αυτό είναι κακή επιλογή συνεργατών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όποιος αισθάνεται ότι φυσάει άλλος αέρας, να προσέχει μην κρυώσει. Μακάρι να πραγματοποιηθούν οι υποσχέσεις που δώθησαν προεκλογικά -ποιος δεν το θέλει αυτό- αλλά δεν βλέπω φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πολλοί συνδημότες δεν μπορούν να αντιληφθούν τον λόγο αποστολής του εντύπου σχετικά με τα πεπραγμένα για την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο που αφορά τις 100 ημέρες της νέας Δημοτικής Αρχής. Αν καταλαβαίνω καλά είναι ένας τρόπος για να ενημερωθούν οι δημότες για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα στον δήμο και για τις μελλοντικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Μια διαφανής κίνηση του δημάρχου που χαρακτηρίστηκε "επικοινωνιακό τερτίπι". Η αλήθεια είναι πως είναι κάτι πρωτόγνωρο στη Σκόπελο ο δήμαρχος να εκτίθεται σε δημόσιο διάλογο με τον λαό χωρίς να είναι επερχόμενες εκλογές.
    Τώρα όσον αφορά τα έξοδα της εκτύπωσης για όποιον πραγματικά ενδιαφέρεται για το κόστος εκτύπωσης των εντύπων ας γράψει επώνυμα το mail του κι εγώ επειδή τυγχάνει να γνωρίζω ακριβείς λεπτομέρειες για το ποιος πραγματικά πληρώνει αυτά τα έντυπα να ενημερώσω τους τυχόν ενδιαφερόμενους ώστε να μην υπάρχουν τέτοια κενά.
    Είναι γεγονός βέβαια πως δεν βρίσκετε κάτι μεμπτό για να προσάψετε στον Δήμαρχο. Θα έπρεπε όμως να γνωρίζατε πως ο άνθρωπος αυτός δεν έχει ανάγκη από χρήματα και δόξα και η προσπάθειά του να ηγηθεί της Δημοτικής Αρχής ήταν απλά για να προσφέρει γνώσεις και εμπειρία στο νησί του εξυγιαίνοντας τον Δήμο για να επέλθει η ανάκαμψη στη Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Και ποιός είσαι εσύ ρε φίλε που αναλαμβάνεις προσωπικά να απαντήσεις για τα έντυπα ?
    ( ασφαλώς με αφήνουν αδιάφορο τα συγκεκριμένα έντυπα ) Έχεις οριστεί από κάποιον? Αυτός το ξέρει ότι απαντάς εσύ για εκείνον?
    Και μή φτάνοντας αυτά που λές, προσβάλεις και την νοιμοσύνη του κόσμου λέγοντας συγκεκριμένα στην αρχή του σχολίου σου << Πολλοί συνδημότες δεν μπορούν να αντιληφθούν τον λόγο αποστολής του εντύπου >> Και σε ρωτάω, Γιατί δέν μας λές απο την αρχή για το ποιός πλήρωσε τα έντυπα αλλα θέλεις το προσωπικό e-mail. για όποιον ρωτάει?. Λίγη σοβαρότητα επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. H αλήθεια είναι πως έχω εντυπωσιαστεί με τη σοβαρότητα που διαθέτεις ξεκινώντας την πρότασή σου με την προσφώνηση, ρε! Πίσω από ανώνυμα μηνύματα είναι πολύ εύκολο να εκτοξεύει ο καθένας λάσπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Από τα γραφόμενά σου αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τόσο το μορφωτικό όσο και το κοινωνικό επίπεδο.
    Αναφορικά με τα έντυπα, ο Δήμος δεν επιβαρύνθηκε με το κόστος της εκτύπωσης κι όσοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο θέμα το γνωρίζουν κι ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Όσο για σένα όχι μόνο δεν είσαι αδιάφορος αλλά μου θυμίζεις τον Αίσωπο στο "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...".
    Και το χειρότερο είναι πως αυτό ισχύει υποσυνείδητα. Με το που αντιλαμβανόμαστε ότι είμαστε ανίκανοι για κάτι, σχεδόν αυτομάτως μπαίνει σε λειτουργία ένας μηχανισμός να υποβιβάζουμε τους γύρω μας και ειδικά τους ικανούς ανθρώπους. Κάπου το ξέρουμε, πως δεν είναι αυτή η αλήθεια. Νιώθουμε όμως πως μ’ αυτόν τον τρόπο σώζουμε κάπως την κατάσταση, μιας και πρέπει να είμαστε στην αντίπερα όχθη. Είσαι λαϊκός άνθρωπος και κάτι τέτοια τα πιάνεις στον αέρα!
    Αποδέξου τις αδυναμίες σου εσύ, εγώ ο καθένας μας, κι άσε τον Δήμαρχο να κάνει αυτό που πρέπει για τον τόπο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΚΟΡΙΑ ΜΑΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΕΙΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΛΑΚΕΣ , ΣΟΚΑΚΙΑ ΣΚΑΜΕΝΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΚΑΛΛΟ ΑΥΤΟ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φίλε Κώστα θα δανειστώ ένα τραγούδι που είχες αναφέρει κι εσύ στο παρελθόν, νομίζοντας ότι ταιριάζει σε όλα τα παραπάνω.
    Don't cry for me Argentina!!!!!

    Σύρος Κων/νος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Νομίζω ότι αυτά ταιριάζουν καλύτερα για μας τους σκοπελίτες
    http://youtu.be/QsY066wa08E
    http://youtu.be/zRIbf6JqkNc
    http://youtu.be/82ZYhe-uTPw

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κε/Κα 8/5/2011 10.44 μμ για ποιο πράγμα να ενημερωθεί ο πολίτης μέσω των εντύπων; Πεπραγμένα δεν υπάρχουν,μόνο παγωμένα, και οι μελλοντικές ενέργειες είναι γνωστές από το πρόσφατο προεκλογικό πρόγραμμα. Θέλω να πιστεύω δε, ότι ο Κος Μιχελής είναι Δήμαρχος όλων μας και δεν έχει κανένας πολίτης την επιθυμία να βρεί μεμπτά σημεία του ανθρώπου. Μακάρι να είναι ο Άριστος των Αρίστων. Καλό για όλους μας. Νομίζεις όμως ότι οι Δήμαρχοι που πέρασαν τα τελευταία χρόνια που θυμάμαι ήταν φτωχοί, άσημοι ή ανίκανοι; Όλοι εργάστηκαν γιααα το καλό του τόπου μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.