Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Για την παραλία Καστάνη Σκοπέλου (2)


Επώνυμη καταγγελία λάβαμε από την κα Σοφία Μπρουσγιάννη, η οποία διαμαρτύρεται για την «περιβαλλοντική καταστροφή» της παραλίας Καστάνη, την οποία και δημοσιεύουμε:
«Καταγγέλω την περιβαντολογική καταστροφή που γίνεται εδώ και μέρες στο νησί μας και συγκεκριμένα στην παραλία...
της Καστάνης! Καταπατώντας και αλλοιώνοντας τη φυσική ομορφιά.


Όπως καταστρέφοντας τον αιγιαλό και την παραλία, μπαζώνοντας την κοίτη του ρέματος των οποίων τα νερά κατέληγαν στη θάλασσα, αποψιλώνοντας (σκίνα, κουμαριες και άλλη πρασινη βλάστηση), προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο οικοδομικό έργο δημιουργώντας και κατά τα λεγομενά τους ένα απέραντο πάρκινγκ! Όλα αυτά τα καταγγέλω και στην εφημερίδα σας για να ενημερωθεί και ο υπόλοιπος κόσμος.
Σας έχω αποστείλει ήδη και φωτογραφίες.
ΣΟΦΙΑ ΜΠΡΟΥΣΓΙΑΝΝΗ»
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

54 σχόλια:

  1. κα ΜΠΡΟΥΣΓΙΑΝΝΗ, ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΧΩΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ;
    Ο ΚΑΘΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ. ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ SKUNA) ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ... Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΑ. ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΕΙ ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπο τις φωτογραφίες αλλά και από άλλες πληροφορίες που έχουν ήδη αναρτηθεί, εκτιμώ οτι, εκτός του ότι φαίνεται να υπάρχουν νόμιμες άδειες, η εικόνα η σημερινή είναι καλύτερη από την περυσινή. Υποθέτω οτι θα βελτιωθεί και ο δρόμος προς την παραλία και δεν θα γίνεται αυτό το κακό με τα παρκαρίσματα στον δρόμο. Περιβαλλοντική παρέμβαση άσχημη δεν διακρίνω και συμφωνώ απόλυτα με τους σχολιαστές που επιμένουν οτι τέτοιες πρωτοβουλίες και επενδύσεις προωθούν την τουριστική πρόοδο του νησιού. Οποιοι θέλουν μοναχικότητα, υπάρχουν διπλανές αμμουδιές που μπορούν την ιδιαιτερότητά τους να την απολαύσουν. Τελικά νοιώθω πολύ ικανοποιημένος που άρχισε επί τέλους να οξυγονώνεται το νησί από επενδυτικό πνεύμονα νέων παιδιών. Ηδη έχουμε πολύ αργήσει. Ρίξτε μια ματιά στη διπλανή μας Σκιάθο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπράβο στα παιδιά για την πρωτοβουλία τους. Δύο είναι αυτοί που διαμαρτύρονται, ο καθένας για τον δικό του λόγο. Αν είναι περισσότεροι ας πάνε στον δήμαρχο και ας κάνουν τα παράπονα τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η καταστροφή του δασικού πλούτου και μάλιστα σε παραλία τέτοιας αξίας για το νησί είναι περιβαλλοντολογική καταστροφή. Δε πα να είναι και σε ιδιόκτητο χώρο ή σε αυλή σπιτιού; Η καταστροφή είναι πάντα η ίδια...
    Γιατί αλήθεια η Καστάνι δεν βγήκε σε πληστηριασμό για ομπρελοκαθίσματα τα προυγούμενα χρόνια την εποχή που ο Δήμος είναι υπερχρεωμένος; Είναι ψέμα οτι η Καστάνη είχε διαφορετική όψη πριν από κάποια χρόνια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαμαρτύρονται ΟΛΟΙ όσοι δεν φάγανε απο τα μπάζα και τις οικοδομές. ΟΛΟΙ όσοι αγαπάνε το νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταιγισμός σχολίων.... Μήπως συγκρούονται συμφέροντα ; Πρώτη φορά βλέπω τέτοια περιβαλλοντική ευαισθησία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ρε τυχεράκηδες! Ακούσατε πως φέτος στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου , θα διαθέσουν χρήματα για τον δρόμο της Καστάνη ( 60.000 ευρώ αν δεν κάνω λάθος ) και είπατε να μην μείνουν αναξιοποίητα! Εκτός αν , για τον Α ή Β λόγο , ουδέποτε καταλήξουν εκεί! Ή μήπως δεν παίξει και αυτό το σενάριο? Ίδωμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΩΡΑ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ, ΟΠΟΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.
    ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ. Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΟΜΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. ΕΔΩ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΦΩΤΟ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΗΣΑΝ;....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανάμεσα στις δύο αναρτήσεις για την Καστάνη, υπάρχει μία ανάρτηση για τον κίνδυνο που υπάρχει στη Σκόπελο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Κανένα σχόλιο εκεί... καμμια ευαισθησία για το περιβάλλον. Διαβάστε την ανάρτηση... Η Σκόπελος πρώτη σε επικινδυνότητα για πυρκαγιά σε όλη τη Μαγνησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν αναφέρθηκα στην καταγγελία μου για ΄νόμιμα ή παράνομα οικοδομήματα σε ιδιωτικούς ή μη χώρους.Αλλά για καταστροφή του φυσικού περιβάλοντος και ότι έχω αναφέρει είναι επώνυμα.
    Και όποιος έχει τα κότσια να σχολιάσει επώνυμα ας το κάνει ,θα του απαντήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφου συνχαρικατε τα δυο παιδια που κανουν τετοια επενδυση σε καιρους χαλεπους και δυσκολους με την σειρα μου να τα συνχαρω και εγω.Μπραβο παιδια στην ωρα την καλη,ευχομαι και ελπιζω να διατηρησετε και να αφησετε στις επομενες γενιες οτι βρηκατε αυτον τον επιγειο παραδεισο που λεγεται καστανι.Και να μην φτασουμε στο σημειο να λεμε οτι λεμε για πολλα πραγματα του πολυ ομορφου πριν και το καταστροφικο μετα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ[ ΜΑΧΗΤΕΣ] ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ? ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΑΥΤΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΙΩΠΗ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ε, όχι και μπράβο στα "παιδιά", δεν τα έβαλε κανείς μαζί τους προσωπικά, για την παραλία μιλάμε, αλλά όχι να τους στήσουμε και αδριάντα....την τσέπη τους κοιτάν να γεμίσουν. Όπως και να το κάνουμε η παραλία καστάνη είναι πλέον μια ωραία ανάμνηση που θα μας την θυμίζει μόνο η ταινία ΜΑΜΑ ΜΙΑ...το φυσικό, παρθένο κάλλος της εξαφανίστηκε και εκεί που λιαζόσουν και αγνάντευες το πράσινο, τώρα θα λιάζεσαι και στην μούρη σου θα είναι τα αυτοκίνητα. Είναι μια καταστροφή της φύσης απο αυτές που συνηθίζονται και στην Σκιάθο και τόσο πολύ εμείς συνηθίζουμε ως Σκοπελίτες να κατακρίνουμε....πιστεύω ότι ακόμη και "τα παιδιά" ήταν προετοιμασμένα γιαυτή την αντίδραση εξάλλου η παραλία "καστάνη" όπως και οι υπόλοιπες παραλίες ανήκουν σε όλους τους Σκοπελίτες και έχουν δικαίωμα να πουν την άποψη τους έστω και ανώνυμα. Αυτό που με λυπεί περισσότερο είναι ότι στο όνομα του εύκολου κέρδους τα καταστρέφουμε όλα. Κάποτε η φύση θα μας εκδικηθεί. ο κος Γιαννουράκος , δεν μπορεί να μας πει την άποψη του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τόσα χρόνια γιατί δεν υπήρχε καμία διαμαρτυρία για την παραλία του Αγνώντα που έχει μείνει η μισή, για τα Λιναράκια και τον Πάνορμο που έχουν χτίσει πάνω στην παραλία, τις Αντρίνες που έχουν κοπεί πεύκα που έχουν χτίσει μέσα στην θάλασσα και είχαν βάλει ομπρέλες ακόμα και στην πρώτη Αντρίνα όπου τα πεύκα παρέχουν σκιά στα 2/3 της παραλίας?Εμείς οι πολίτες της Σκοπέλου και οι εκάστοτε δήμαρχοί μας (μερικοί δήμαρχοι είχαν τους λόγους τους), με την σιωπή μας δεν είμασταν συνένοχοι και κάποιοι πλούτιζαν για χάρη της ανάπτυξης του νησιού μας?
    Η παραλία της Καστάνης πριν μερικές δεκαετίες ήταν παραλία γυμνιστών και κατέβαινες μέσα από ένα μονοπάτι, ξαφνικά εμφανίστηκε ένας δρόμος και ο τότε δήμαρχος είχε δηλώσει άγνοια για την διάνοιξή του. Ενώ ήταν τόσα χρόνια χωματόδρομος με τεράστιες λακούβες κανείς δεν "τολμούσε" να τον φτιάξει, γιατί κάποια υψηλά πρόσωπα δεν ήθελαν (έτσι τουλάχιστον άφηναν να διαρρέουν τέτοιες φήμες)γιατί?
    Παιδιά καλές δουλειές, σεβαστείτε την ομορφιά που πάντα είχε αυτή η παραλία και μην την αφήσετε έτσι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, βάλτε και κανένα δεντράκι ανάμεσα στο παρκινγκ γιατί θα φαίνεται πολύ άσχημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΕΝΑ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤΙΑΝΟ ΤΟΠΙΟ! ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΣΑΣ. ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΦΗΜΕΡΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΣΚΥΒΕΤΕ ΟΛΟΙ, ΚΡΥΒΕΣΤΕ, ΦΟΒΑΣΤΕ! ΜΕΤΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΑΚΡΙΒΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΛΠ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ. Η ΚΑΣΤΑΝΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΛΕΟΝ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ. ΦΙΑΝΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ "ΑΛΛΟΥΣ" ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ. ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ. ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για ποια οικολογική καταστροφή μιλάτε;Πόσα τ,μ. με σκίνια και χαμηλή βλάστηση αποψιλώθηκε;Αν η Πετραλιά αποφάσιζε να οικοδομήσει τότε τι θα λέγατε;Η κ.Μπουσγιάννη έχει τα δίκια της να διαμαρτύρεται,αλλά να πει τους πραγματικούς λόγους και όχι να επικαλείται οικολογική καταστροφή,γιατί τέτοια δεν υφίσταται.Η Καστάνη παραμένει για πάρα πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτη και όλοι γνωρίζουν τους λόγους.Ας ελπίσουμε ότι η παραλία θα αξιοποιηθεί σωστά θα γίνει πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες και ειδικότερα για τους νέους,αν θέλουμε ησυχαστήρια υπάρχουν πολλές παραλίες στο νησί που μπορούν να επισκεφτούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες.Πρέπει να γίνουμε σαφείς τι ακριβώς θέλουμε.Οι παραλίες στο νησί μας που έχουν άμεση πρόσβαση είναι λίγες,αυτές πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά για να τους επισκέπτονται οι τουρίστες.Στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο,δημοτικοί σύμβουλοι μίλησαν για πάρκινγκ,για υποδομές μα τι λέμε;Ποιος θα τα κάνει αυτά; Ο Δήμος.Που θα βρεθούν αυτοί οι χώροι; Στον Πάνορμο,είναι όλα φραγμένα.Στην Μηλιά,παντού σύρματα.Στον Στάφυλο τα ίδια. Στη Καστάνη,έκανες το σταυρό σου,αν κατέβεις κάτω που να γυρίσεις.Τελικά ποιος δουλεύει ποιόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κ.Μπρουσγιάννη, αν συμβαίνουν όλα αυτά που περιγράφετε, το δασαρχείο γιατί τηρεί σιγή ιχθύος? Ας μην τρέχουν κάποιοι μόνο για rooms, καλό είναι να πάρουν και τα βουνά και να μην περιμένουν πάντα την επώνυμη καταγγελία και να τους παίρνουν από το χεράκι για να τους πάνε.Ας κάνει μια διάψευση το δασαρχείο για να τελειώνει αυτή η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aγαπητε/η 8:50
    τι δουλειά έχει σήμερα το δασαρχείο σε ένα κομμάτι γής που αποχαρακτηρίστηκε το 1995 και είναι χαρακτηρισμένο για γεωργική χρήση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ,,ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ,, ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ,,SURVIVOR,, ΣΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΤΕ ΕΝΑΝΤΙΩΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΗ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ..... ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΟΙ ΚΑΜΕΡΕΣ...ΕΛΑ ΧΡΙΣΤΕ ΚΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕ.....ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΓΑ ΑΥΤΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΝΗΣΙ ΑΚΟΥΣ? ΝΑΙ ΑΚΟΥΩ ΘΑ ΛΕΣ. ΤΩΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΕΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΜΑΤΙΕΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΕΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΦΑΕΙ ΣΙΔΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ) ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ,,ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ,, ΕΓΩ ΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η Σκόπελος ήταν ένα νησί όπου οι άνθρωποι καλλιεργούσαν την γη, παρήγαγαν εξαιρετικά προϊόντα και χρησιμοποιούσαν το δάσος και τις παραλίες για την αναψυχή τους. Η ειδυλλιακή αυτή συνθήκη είχε ένα μελανό σημείο, τον κόπο που έπρεπε να καταβάλλουν για να γίνονται όλα αυτά.
    Και ξαφνικά η "πρόοδος" άλλαξε τις συνθήκες.
    Οι τουρίστες που έρχονταν στο νησί μας για να απολαύσουν τα παραπάνω μας άφησαν χρήματα αρκετά ώστε να μην πρέπει να δουλεύουμε, αλλά να είμαστε ισόβιοι, ανεπάγγελτοι θαμώνες καφετεριών και ούτε τα σπίτια μας να μην χρειάζεται να καθαρίζουμε αφού φροντίζουν για αυτό οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί. Μόνο μας έργο, να παίρνουμε τις πανάκριβες, επώνυμες τσάντες μας και να κυκλοφορούμε νομίζοντας οτι τα πολλά, εύκολα κερδισμένα χρήματά μας, μας κατατάσσουν κάπου ανάμεσα στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους και διαγράφουν την λαΪκή καταγωγή μας και την ανύπαρκτη μόρφωσή μας.
    Είμαι σίγουρος πως πολλοί θα αναγνωρίσουν το προφίλ τρους στις παραπάνω γραμμές.
    Ανάμεσά τους θα είναι και αυτοί που θέλουν την Σκόπελο να "προοδεύει" ξεπουλώντας όλα αυτά που την έκαναν μέχρι τώρα να ξεχωρίζει, προκειμένου να γίνει ίδια με τα νησιά όπου το, πολύ είναι η αλήθεια χρήμα, έφερε την αδράνεια και την αποχαύνωση.
    Ας καταστρέψουμε λοιπόν τις παραλίες μας, καλύπτοντας κάθε σπιθαμή ακτής με αυτοκίνητα, τραπεζάκια και ξαπλώστρες. Ας ξοδέψουμε όλο το νερό μας φτιάχνοντας πισίνες, δεν πειράζει, θα πίνουμε όλοι εμφιαλωμένο. Ας σπαταλήσουμε κάθε φυσικό πόρο που μας έδωσε αυτός ο όμορφος τόπος. Εμείς από τους γονείς και τους παπούδες μας παραλάβαμε ομορφιά και αξιοπρέπεια. Στα παιδιά και στα εγγόνια μας θα παραδώσουμε πολλά λεφτά, πάρκινγκ, πισίνες, ρούμς, μπαράκια και την διάθεση να κάνουν όποια ηθική υποχώρηση χρειαστεί ώστε στα δικά τους παιδιά να παραδώσουν ακόμα περισσότερα.
    Το πρότυπό μας είναι το Φαληράκι, το Σούπερ Παραντάις και τα Μάλια. Καλά να πάθουμε λοιπόν!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αναφέρεστε όλοι στα παιδιά για το καλό που κάνουν στον τόπο μας....(ανώνυμα παντα όμως).Μήπως θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε και εμάς τους αναγνώστες για τα ονόματά τους ώστε να τους δώσουμε και εμείς τα συγχαρητήριά μας; Νομίζω πως σε μια περιοχή δεν έχει νόημα αν είναι ιδωτικός ο χώρος ή όχι ώστε να καταστρέφεις το δάσος.Εγώ το κτήμα μου καθάριζα τον χειμώνα και ήρθε την δευτερη μέρα το δασαρχείο να δει μηπως έκοψα κανέναν σκοίνο. Μπορεί να μας πει κάποιος για την περίπτωση της Καστάνης το δασαρχείο δραστηριοποιήθηκε κ αν ναι πότε;Πριν ή μετά την καταγγελία της κ.Μπρουζιάνη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 'Οταν απλώς λατρεύεις μία μαγική παραλία και ενδιαφέρεσαι να μη γίνει κι αυτή θύμα του κακού μαζικού τουρισμού και της συνακόλουθης "ελληνικής ανάπτυξης", οι άλλοι νομίζουν ότι υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Επιθεωρητές Σαίνηδες είστε όλοι σας. Σε όλα βλέπετε μόνο χρήματα και συμφέροντα.Ξέρετε, δεν σκεφτόμαστε όλοι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Οταν η πλειοψηφία των Σκοπελιτών αποφασίσει τι είδους τουρισμό θέλει. Όταν ξεκαθαρίσει ο επιχειρηματικός κόσμος του νησιού σε τι τουρισμό στοχεύει και όταν η Σκόπελος πάψει να είναι λίγο απ' όλα και μέτρια σε όλα τότε θα μπορούμε να εκτιμησουμε αν αντίστοιχες κινήσεις είναι χρήσιμες ή όχι για το τόπο. Μέχρι τότε, όποιος κινείται στα πλαίσια της νομιμότητας καλώς κάνει ότι του καπνίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Συμφωνώ και γω με ΤΙΓΡΗ. Εχω διαβάσει την αγανάκτηση του κ. Τζώρτζη για το χάλι του δρόμου. Δεν τα ξέρω τα παιδιά αλλά εάν είναι ντόπια θέλω να πιστεύω οτι θα κάνουν το πρέπον για την αναβάθμιση της παραλίας, ύστερα μάλιστα από τα τόσα δυσμενή και μερικώς δικαιολογημένα σχόλια εις βάρος τους. ΤΙΓΡΗ να παρακολουθείς το blog και να σχολιάζεις τακτικά όσα σε βρίσκουν σύμφωνο αλλά και αντίθετο.Μέχρι σήμερα είναι πολύ εύστοχα τα σχόλιά σου. Φαίνεται οτι αγαπάς πολύ την πατρίδα σου και κάποια στιγμή πρέπει να λάβεις ενεργό ρόλο στα δρώμενα του νησιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μπράβο στα παιδιά και καλές δουλειές και καλό θα ήταν να εφαρμοστεί η άποψη του κ.Ραμαντάνη και του κ. Ρόδιου για τις ξαπλώστρες να είναι τσάμπα (να τις παραχωρίσει ο δήμος) και τα παιδιά να δουλεύουν μόνο το bar.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητοι μου συναναγνωστες.
    αισθανομαι την αναγκη να σας εκφρασω και εγω με την σειρα μου την απορια μου για ολα αυτα τα οποια οι ορισμενοι κακοβουλοι και εμπαθεις προσπαθουν με καθε τροπο και μεσο, να αποτρεψουν αυτο το κοσμημα το οποιο φανταζωμαι οτι θα δημιουργησουν αυτα τα δυο νεα παιδια.
    Και ενω κατα την ταπεινη μου γνωμη θα επρεπε να τους ευγνομωνουμε και να τους ειμαστε υποχρεοι που τελικα βρεθηκαν αυτα τα δυο παιδια, να καλυψουν την ανικανοτητα του προηγουμενου δημαρχου που δεν τολμουσε να πλησιασει καν την καστανη και να κανει εκει οποιαδηποτε παρεμβαση διοτι τα συμφεροντα ηταν μεγαλα και προφανως τα υπηρετουσε, πεσαμε με τα μουτρα να τα φαμε, και να τα ρημαξουμε, λες και αυτα τα παιδια στηριζοντε καπου αλλου εκτος απο τις δυναμεις τους και την πραγματικη αγαπη γι αυτο τον τοπο και την ηπια αναπτηξη του.
    Θα παρακαλουσα λοιπον αυτα τα παιδια να βγουν επωνυμως και να μας καταθεσουν και αυτοι τις αποψεις τους ετσι ωστε και τις προθεσεις τους θα μαθουμε, αλλα και ποιοι τελικα ειναι αυτοι οι νεοι επιχειρηματιες που αποφασισαν εν μεσω κρισης μια τοσο μεγαλη επαινδυση, ωστε και εμεις να ξερουμε ποιους να συγχαρουμε.
    αλλωστε εχω την εντυπωση οτι και αυτοι ειναι παιδια σαν τα δικα μου, ή σαν τα παιδια του πατερα μου. δεν ειναι κατι εξαιρετικο, κατι, πως να το πω τωρα, ασυνηθιστο, κατι...... οπως ας πουμε παιδια πρωην υπουγων, ή παιδια πρωην δημαρχων, ή παιδια πρωην λιμεναρχων, ή γενικα παιδια καποιων πρωην τελος παντων..........
    εγω πιστευω οτι θα βγειτε εσεις οι ιδιοι να μας πειτε ποιοι εισαστε διοτι δεν ειστε παιδια κοποιων απο αυτους που αναφερω πιο πανω. ή μηπως ΕΙΣΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο δήμαρχος, οι δύο αντιδήμαρχοι (ο ένας είναι Περιβάλλοντος) και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου δεν έχουν τίποτα να μας πουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αν έβαζαν και γκαζόν (που δυστυχώς θέλει πολύ νερό) στο περιβάλλοντα χώρο και όχι χώμα ή 3Α θάλλαζαν τη γνώνη σε πολλούς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κύριε Τζώρτη, κ.Τίγρη και φίλη του κ.Τίγρη πιστεύω τώρα να σας λύθηκε η απορία ποιά υψηλά ιστάμενα προσωπά και γιατί δεν ήθελαν τόσα χρόνια να μην φτιαχτεί ο δρόμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Κυρία Μπρουσγιάννη μιλάτε για καταστροφή περιβάλλοντος ενώ εγώ βλέπω μια ξύλινη κατασκευή που είναι σε αρμονία με το δάσος η θέα μόλις κατεβαίνεις στην Μηλιά με την καντίνα είναι πιο ωραία?????¨Ενας μεγάλος μεταλικός όγκος με τεράστιο θόρυβο απο την γεννήτρια μέσα στα δέντρα και δίπλα στην θάλασσα!!!!!!Αυτό σας αρέσει??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αν στον κόσμο σήμερα υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που επιθυμούσε τη δική του ευτυχία περισσότερο απ’ ό,τι επιθυμούσε τη δυστυχία των άλλων, σε μερικά χρόνια θα είχαμε έναν παράδεισο. (Bertrand Russell)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με το να βαβτιζετε δυο επιχειρηματιες "παιδια" αυτο δεν τους απαλλασσει απο τυχον ευθυνες και λαθη που μπορει να κανουν.Οταν καποιος εχει εκπληρωσει την στρατιωτικη του θητεια και εχει το δικαιωμα ψηφου δεν ειναι παιδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕΤΕ ΑΡΑΓΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ BEACH BAR ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΙΝΟΝΤΑΣ ΜΠΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΡΕΠΑΛΕΣ?
    ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.....
    ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΥΣΗΧΑΣΤΗΡΙΑ ΜΕΡΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...
    ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ....
    ΣΤΗ ΜΗΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΤΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΑΜΗΛΙΑ BACHELOR PARTY....
    ΑΠΟΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟ ΝΗΣΙ.
    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ...ΖΟΥΣΑΝ ΑΛΛΟΥ ΜΗΠΩΣ?
    ΤΟΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟ...
    ΕΛΕΟΣ ΨΕΥΤΟΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.....
    ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ....ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εφόσον ο Δήμος δέν έχει βρεί καμμία πολεοδομική παρανομοία ή και καταπάτηση του δάσους από το Δασαρχείο, κάντε όλοι εσείς που δήθεν σας νοιάζει το καλό του τόπου τρομάρα σας, χώρο για τα νέα παιδιά γιατί απο εμάς τους μεγάλους είδα πόσο μπροστά το πήγαμε το νησί. Τουμπεκί λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Συμφωνώ με τον 11:14, όταν χτίζονταν τα λιναράκια και οι Αντρίνες με εμφανέστατη παραβίαση του νόμου 2971/2001 Περί αιγιαλού και κόπηκαν και δέντρα, που είσασταν όλοι εσείς, μαζί και ορισμένοι δήμαρχοι? τώρα σας έπιασε ο πόνος? Μπορούμε να μάθουμε το πρόβλημά σας είναι η παρανομία (που μάλλον δεν υπάρχει) ή έχετε ενστάσεις για το αισθητικό κομμάτι? Η μήπως θα θέλατε να είσασταν εσείς στην θέση αυτών των επιχειρηματιών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αφού ρε φίλε έχει την μηλιά, που γίνονται όπως είπες μέχρι και γαμήλια bachelor party και πέρυσι, με το ζόρι έκανε 30 καλές μέρες σαν beach bar, το δεύτερο τι το θέλεις. Για να μοιράζετε ο κόσμος και να μην έχει πουθενά κέφι. Σαν τις καφετέριες στην παραλία της Σκοπέλου, που μοιράζεται ο κόσμος και θυμίζει το απόλυτο νεκροταφείο τον Μάιο-Ιούνιο και Σεπτέμβριο. Σου είπε κανένας όχι σε beach bar. Τα beach bar και όλα αυτά καλύπτονται νομικά, τα ησυχαστήρια πως καλύπτονται ώστε να μην μετατραπούν όλα σε βαβουράδικα. Γιατί κάθε φορά που θα υπερασπίζονται κάποιοι, ένα ησυχαστήριο που πάει να μετατραπεί στο όνομα της "ανάπτυξης" (σαν και αυτή που μας χρεωκόπησε και βρώμισε τον τόπο), θα έρχεσαι και θα λες υπάρχουν ακόμα ησυχαστήρια να πάτε να μονάσετε μέχρι να καταργηθεί και το τελευταίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Παλιότερα κάποιος εργολάβος πίεζε πολύ και έβαζε σφραγίδες για να ανοιχτεί δρόμος για τις παραλίες που βρίσκονται μεταξύ Καστάνης και Χόβολου, που είναι και οι πιο ωραίες του νησιού.
    Μπορεί να με ενημερώσει κάποιος αν γνωρίζει, αν υπάρχει δυνατότητα να ανοιχτεί κάποιος δρόμος, γιατί θα ήθελα να κάνω και εγώ ενα beach bar,γιατί μέχρι τώρα τις χαίρονται κάτι σκαφάτοι κάποιοι κολυμβητές που έχουν τα "ανάκαρα" και κάποιοι περιπατητές, που λες και τους έβαλε καβάλα ο διάολος περπατούν με ντάλα ήλιο και σκίζουν τα σκέλια τους για να απολαύσουν τον επίγειο παράδεισό τους.

    Υ.Γ Εγώ σε μία από τις τρείς θέλω να κάνω το BAR, οπότε θα υπάρχουν ακόμα ησυχαστήρια για να μονάσουν κάποιοι που διαλέγουν το δύσκολο δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΝΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟ ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ,ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ... ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΝΩΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΛΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. εχω την εξής απορία ως αναγνώστης του παραπάνω θέματος:Γιατί πάντα πρέπει να προκόβουν μόνο τα παιδιά των δημάρχων..αντιδημάρχων...λιμενικών... κ.λ.π.; Η αναξιοκρατία είναι αυτή που κυριαρχει στον τόπο μας και για αυτό θα έπρεπε να ανησυχούμε.Ο τόπος μας έχει πολλές φυσικές ομορφιές που μπορεί να αναδείξει αλλά δυστηχώς η ζωή των νέων σήμερα ειναι μόνο τα clubs. Και εγω στην κατηγορία των νέων ανήκω αλλά πιστεύω πως στο νησί μας δεν μπορείς να επιβιώσεις αν δεν ανήκεις στους τοπικούς 'άρχοντες". Είναι όλοι τους "χαραμοφάϊδες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Μπορεί επιτέλους να πει κάποιος και σε εμάς που είμαστε μακριά ποιοί είναι αυτοί οι επιχειρηματίες που όλοι τους φιλοφρονούν ως παιδιά, διαμάντια κλπ?? Δηλαδή πρέπει να έρθουμε από 'κει για να δούμε τι συμβαίνει και από ποιούς? Υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή στο νησί που να μπορεί να πάει τουλάχιστον να τραβήξει κάποιες πιο αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες?? Γιατί είναι μαλακία να κράζουμε χωρίς να δούμε τι γίνεται.. Γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν έχω καταλάβει και πολύ τι γίνεται.. Μπαρ θα φτιάσουν, γκαράζ, ξενοδοχεία, νεκροταφεία?? Η δική μου ένσταση έγκειται στο ότι το νησί δε χρειάζεται άλλη βαβούρα, δε χρειάζεται να γίνουμε Σκιάθος για να προσελκύσουμε κόσμο. Η Αλόννησος μια χαρά "αναξιοποίητη" έχει μείνει και παρόλαυτα πιο πολύ κόσμο έχει.. Ίσως επειδή ο κόσμος γυρεύει την ησυχία του πλέον, θέλει να ηρεμήσει από τα αστικά κέντρα, να πάει σε ένα μέρος να ξαπλώσει στην παραλία και να χαζέψει το ηλιοβασίλεμα υπό τον ήχο των τζιτζικιών και όχι του ντάπα ντούπα. Και για μένα στο Καστάνι το ηλιοβασίλεμα δε συγκρίνεται με της Σαντορίνης.. Γιατί θα πρέπει δηλαδή το νησί μας να ονειρευόμαστε να γίνει Σκιάθος και όχι πχ Ικαρία, αν θέλουμε να μοιάσει σε κάποιο. Που για μένα έπρεπε να είχε γίνει ήδη πρότυπο εναλλακτικού τουρισμού και να μοιάσουν τα υπόλοιπα νησιά στη Σκοπελάρα μας.. Αλλά βέβαια, όταν η μόνη μας ασχολία είναι να γεμίσουμε την τσέπη μας γινόμαστε οικολόγοι, επιχειρηματίες και γαμιάδες. Κλείστε λίγο την τηλεόραση και απολαύστε τη φύση και το οξυγόνο όσο ακόμα μας τα παρέχουν δωρεάν.. Είμαι 25 χρονών, οι μεγαλύτεροι από εμένα τα γαμήσατε όλα αλλά και οι συνομήλικοι μου βλέπω, τα ίδια σκατά έχουν στο κεφάλι τους. Θα μας πει επιτέλους κάποιος ποιοί είναι αυτοί οι δύο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Που ειναι η ευαισθησια των περιβελοντολογων ? Μαλλον εξαντληθηκε ολοι τους η ενεργεια στα καλαμια και στα βουρλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Νίκο και Γιάννη καλές δουλείες και συγχαρητήρια που δεν κάνατε καμιά παρανομία,αφήστε τους άλλους να φωνάζουν (όπως ο 9:32) για άλλους λόγους φωνάζουν.Από ότι φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει πιο πολύ με καντίνα παρά με beach bar, γιατί ρε παιδιά έτσι θα ακολουθήσουμε την Σκιάθο και την Μύκονο? θέλουμε μόνο παπούδες στο νησί? Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γίνει ένα υπερυψωμένο ωραίο μπαράκι με ωραία μουσική να τραβάει νέαρό κόσμο μην θέλετε να κάνετε την Σκόπελο Σκάτζουρα και κυρά Παναγιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Λέμε όλοι ότι θέλουμε να αποκτήσει ζωή το νησί μας από νέους τουρίστες, καλά κάνουμε και θέλουμε και μακάρι να υπάρξουν οι δυνατότητες αλλά πως? Οταν το εισητήριο για Κρήτη από Αθήνα είναι ποιό φτηνό από την Σκόπελο, όταν το δελφίνι σε 4 ώρες φτάνει Σαντορίνη με τα ίδια λεφτά χωρίς ταλαιπωρία, όταν από Βόλο στο Μιλάνο με αεροπλάνο πληρώνεις 30 €, όταν από Σκιάθο για Σκόπελο πληρώνεις το μισό από ότι Σκιάθο για Αγγλία.
    Όταν η ανεργία σε νέους 15-24 έχει σκαρφαλώσει στο 40 % και όσοι δουλεύουν δεν παίρνουν πάνω από 700 €.Όταν οι νέοι από ξένες χώρες πηγαίνουν στην Κρήτη και κάθονται σε ξενοδοχεία μπροστά στην θάλασσα με 20 και 30 ευρώ την ημέρα και σε ορισμένα μπαράκια με ένα ποτό σου δίνουν και δύο δώρο, γιατί να έρθουν Σκόπελο?
    Ας εξετάσουμε καλά τις δυνατότητες που έχουμε και σε τι target group στοχεύουμε και μετά να κάνουμε και την ανάπτυξη που όλοι μνημονεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Πολύ σωστά τα λες 20/05/2011 και ώρα 9:02, Δεν είναι καθόλου τυχαίο που νησιά σαν την Μύκονο και την Σκιάθο μαζεύουν όλο τον κόσμο.Όλοι αυτοί οι λόγοι που αναφέρεις και κάποιοι άλλοι δεν θα μας φτάσουν ποτέ στο επίπεδο αυτών των νησιών, όσο και αν θα θέλαμε, όσο και αν ζηλεύουμε παρόλο που δεν υστερεί καθόλου σε φυσική ομορφιά η Σκόπελος σε σχέση με πολλά νησιά.Πολλοί που γράφουν και είναι υπέρμαχοι της βαβούρας είμαι πολύ σίγουρος ότι δεν έχουν κοντά στα ενοικιαζόμενα δωμάτια τους η στα σπίτια τους κανένα μπαράκι, γιατί μετά θα άλλαζαν γνώμη και δεν θα ήθελαν αυτού του είδους την ανάπτυξη (υποκρισία).Όπως μας συμφέρει τελικά, πρώτα από όλα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία εμείς οι Σκοπελίτες να είμαστε λίγο πιο ανεκτικοί για χάρη της τουριστικής ανάπτυξης και να μην κοιτάμε μόνο την πάρτι μας και πώς θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Καλά κρασιά.. Δυστυχώς όσα λεφτά κι αν ρίξει κάποιος για να κάνει επιχείρηση στο νησί, πάλι μέσα θα μπει.. Και όχι ρε παιδιά, τον κόσμο δε θα τον φέρει το beach bar στην παραλία, ούτε τα πολλά νυχτερινά κέντρα.. Θα τον φέρει το πλοίο με το υπερβολικό κόστος εισιτηρίων. Αφού μειώσεις τα εισιτήρια και τελικά έρθει ο κόσμος, προχωράς.. Και η Σκιάθος κατάφερε και τα δύο να τα συνδυάσει.. Μήπως τελικά οι κακοβούληδες δεν είναι αυτοί που δεν επιθυμούν τη φασαρία στο Καστάνι, αλλά αυτοί που επικροτούν τα παιδιά αυτά. Γιατί ο Σκοπελίτης χαίρεται με την αποτυχία και την οικονομική καταστροφή του άλλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ...ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ....ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ.. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ...ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ....!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. δεκαετια 80 βουιζε το νησι απο μπουζουκια ντισκο μπαρ και απο κοσμο χτισαμε δωματια να τους βαλουμε μεσα αλλα τα κλεισαμε για να κοιμουντε χα χα!!!τωρα κλαιμε κανεις δε σκεφτηκε οτι ησυχαστηριο ειχαμε το αλουπι!!ας αλαξουμε μυαλα γιατι αρχισε η πεινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Μία παραλία έχει αξία μόνο όταν έχει beach bar, πιθανώς αλκοόλ και προφανώς δυνατή μουσική.
    Το διαβάσαμε και αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. disco palmera,μπουζούκια Μύλος,Δυο βήματα,Μπάμπάλο,Κάστρο,Χαραμα,bar Άκρη...
    Ορισμένα που είναι ανοιχτά ακόμη τα τηλέφωνα στην αστυνομία πάνε σύννεφο.
    Αναρωτηθείτε ποιοί τα έκλεισαν όλα τα παραπάνω και γιατί? Τρομάρα μας θέλουμε να γίνουμε Μύκονο και Σκιάθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μόλις χθες γύρισα από Σκόπελο, το bar-άκι στην παραλία ανεβάζει πολύ την τουριστική αξία όλης της περιοχής. Προσεγμένη κατασκευή με σεβασμό στο τοπίο, χωρίς μπετά όπως λένε μερικοί εδώ, αν και το γκαζόν μπροστά στην παραλία ξενίζει λίγο. Η κατασκευή είναι σε απόσταση από την παραλία και δεν ενοχλεί τους λουόμενους. Εμένα προσωπικά με ενοχλούν οι ομπλέρες/ξαπλώστρες και όχι το beach bar. Φανταστικός χώρος χαλάρωσης και ήπιας δισκέδασης. Ο λόγος που πήγα αρκετές φορές στο Καστάνη ήταν το πολύ ωραίο αυτό beach bar. Αν δεν θέλετε τουρίστες μην φτιάχνετε τέτοια, αν θέλετε όμως τουρισμό πρέπει να καταλάβετε ότι τέτοιες υποδομές φέρνουν κόσμο στο νησί. Με πολύ προσοχή βέβαια πάντα στο τοπίο και στη φύση. Δεν κόβουμε δέντρα, δεν καταστρέφουμε το τοπίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ομπρέλες/ξαπλώστρες είναι καλάισθητες και προσελκύουν τους τουρίστες να ξαπλώσουν.Πολλές υποδομές σε ωραία μπαράκια αλλά τα περισσότερα έχουν πτώση τουλάχιστον 80%, οι λόγοι γνωστοί και οι περισσότεροι έχουν ειπωθεί από τους παραπάνω σχολιαστές.

      Διαγραφή
    2. Μιλάω καθημερινά με πάρα πολύ κόσμο και οι περισσότεροι (για να μην πω όλοι), μου λένε αυτό ακριβώς που έγραψε ο αναγνώστης 31 Ιουλίου 2012 και ώρα 12:15 μ.μ
      Πως είναι μια προσεγμένη κατασκευή με σεβασμό στο τοπίο, πως ένας από τους λόγους που πηγαίνουν εκεί είναι αυτό το μπαράκι και πως αν θέλει κάποιος ησυχία δεν τον ενοχλεί η μουσική και βρίσκει πάντα σημείο που είναι απόλυτα ήσυχο για να χαλαρώσει.
      Μπράβο λοιπόν στα παιδιά που έκαναν πολύ καλή δουλειά.
      Όσο για τους δυο προηγούμενους αναγνώστες που έγραψαν για τα μαγαζάκια που κάποιοι φρόντισαν να κλείσουν, θα συμφωνήσω μαζί τους.
      Έχουν απόλυτο δίκιο. Στην Σκόπελο υπήρχαν μαγαζιά που τα ζήλευαν όσοι έρχονται στο νησί...
      Μέσα σε αυτά που προαναφέρθηκαν θα συμπληρώσω την disko "VIPS" και το "Καράβι" (όλοι θυμόμαστε το ξύλινο ιστιοφόρο)
      Τα πάντα θυσιάστηκαν στο βωμό του αιώνιου ύπνου μερικών ανθρώπων, που δυστυχώς ακόμα δεν λένε να ξυπνήσουν.
      Γι'αυτό άλλωστε πάμε από το κακό στο χειρότερο!
      Τώρα οι επισκέπτες μάταια ψάχνουν να βρουν γραφικά, πρωτότυπα και με θέα μαγαζάκια για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το ποτό ή τον καφέ τους.
      Και φυσικά όλοι φεύγουν με τα ίδια λόγια στο στόμα τους: "Πολύ ωραίο το νησί σας, απίστευτες ακρογιαλιές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κίνηση, δεν έχει νυχτερινή ζωή...¨"
      Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

      Διαγραφή
    3. Μαγαζάκια και μπαράκια υπάρχουν αρκετά αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κίνηση.Ο κόσμος που είναι για να πάει στα μπαράκια με τι λεφτά θα έρθει στην Σκόπελο και αν τελικά έρθει τι κατανάλωση θα κάνει, γιατί τα μπαράκια δουλεύουν κυρίως με έλληνες που περιμένουν να ακούσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.