Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Νοσεί το Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Συναντήσεις με τον διοικητή του νοσοκομείου Βόλου και τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας θα επιδιώξει η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Σκιάθου, ώστε να τους ενημερώσει και να διαμαρτυρηθεί για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ. του νησιού.
Σε δελτίο Τύπου που εστάλη και στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο, αναφέρουν:
«Η Διαπαραταξιακή Επιτροπή, που συστήθηκε για την επίλυση προβλημάτων στη Υγεία, συνεδρίασε σήμερα 3 Μαίου για την επανεκτίμηση της κατάστασης στο Κ.Υ. και με το παρόν Δελτίο Τύπου επισημαίνει ότι:
1. Το Κ.Υ. Σκιάθου λειτούργησε χωρίς εφημερίες ιατρών μέχρι και την 30η Απριλίου. Την Μ. Πέμπτη εστάλη μία νοσηλεύτρια από το Ν.Β. Από τις 22-4-2012 έως τις 30-4-2011 στο Κ.Υ. της Σκιάθου δεν υπήρχε γιατρός...
σε καμία βάρδια. Τα περιστατικά παρελάμβανε η μοναδική νοσηλεύτρια που σημειωτέον ελλείψει άλλης έκανε 2 βάρδιες συνεχόμενες για 4 ημέρες στη σειρά. Σε πολύ έκτακτα περιστατικά καλούσε τους γιατρούς που, για καλή τύχη κατοίκων και επισκεπτών, παρέμειναν στο νησί κατά τις ημέρες του Πάσχα και οι οποίοι επιδεικνύοντας επαγγελματική ευσυνειδησία , ευαισθησία και φιλότιμο ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν στην αντιμετώπιση κάποιων περιστατικών.
Παρόλα αυτά δεν αποφύγαμε δύο σοβαρότατα περιστατικά, μίας νεαρής γυναίκας στις 25 Απριλίου και ενός βρέφους την Πρωτομαγιά που από θαύμα δεν κατέληξαν.
2. Το πρόγραμμα εφημεριών του μηνός Μαίου 2011 το οποίο συνέταξε ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ζαχαρόπουλος, παρά την διαφορετική γνώμη και πρόταση των ιατρών του Κ.Υ., δεν καλύπτει την έννοια της ασφαλούς εφημέρευσης του Κ.Υ.
Υπάρχουν ημέρες που δεν υπάρχει σε ενεργή εφημερία κανένας γιατρός.
Το ελάχιστο που απαιτείται για την ασφαλή εφημέρευση είναι ένας Ειδικός Γενικός – Οικογενειακός Ιατρός και ένας Αγροτικός Ιατρός, σε ενεργό εφημερία και οι δύο (κλήση ασθενοφόρου συνοδεία ιατρού, διακομιδή ασθενούς συνοδεία ιατρού, ευθύνη αγροτικού ιατρού κ.λ.π.).
Η Επιτροπή θεωρεί την παρούσα κατάσταση στο Κ.Υ. Σκιάθου εν έτη 2011, σε νησιωτική περιοχή, και εν αναμονή τουριστών εκτός του μόνιμου πληθυσμού της επιεικώς απαράδεκτη.
Εν όψει λοιπόν της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου (1-5-2011 έως 20-10-2011) για να λειτουργήσει επιεικώς καλά το Κ.Υ. θα χρειασθεί επιπλέον προσωπικό και συγκεκριμένα :
3 Ειδικούς Γενικούς Ιατρούς ή Παθολόγους
3 Αγροτικούς Ιατρούς
4 νοσηλεύτριες
1 μαία
2 χειριστές ακτινολογικού και
2 οδηγούς
Για όλα τα σοβαρά αυτά θέματα και αιτήματα η Διαπαραταξιακή Επιτροπή Σκιάθου θα επιδιώξει συνάντηση με τον Διοικητή του Ν.Β. στο Βόλο και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας στη Λάρισα ώστε να συζητηθούν διεξοδικά και να βρεθούν εφικτές λύσεις.»

5 σχόλια:

  1. Σε νοοτροπία νοσεί, οταν θέλει τόσο επιπλέον προσωπικό για να λειτουργήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ελα ρε εσυ εξυπνακια να δουλεψεις τσαμπα αφου δεν σου αρεσει η νοοτροπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είναι «εξυπνάκιας»... Ιδιώτης γιατρός θα είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για 4 Μαΐου 5:02 Μ.Μ.
    Με 45.000 εως 80.000 επισκέπτες κατά τη καλοκαιρινή περίοδο, η Σκιάθος θα 'πρεπε να έχει προσωπικό αντίστοιχο με τα νοσοκομεία πόλεων με ίδιο πλυθησμό. Ειδικά όταν, για όλες τις κυβερνήσεις, ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Βέβαια το ίδιο θα 'πρεπε να ισχύει για όλα τα τουριστικά μέρη της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την επιπλέον μαία τι την θέλετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.