Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Το Μουσείο Παπαδιαμάντη στο Ζάππειο

Ένα από τα σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα αυτή την εποχή είναι η 34η Γιορτή Βιβλίου στο Ζάππειο από 13-29 Μαΐου 2011.
Στο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που φιλοξενούνται στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου, ένας από τους συνδιοργανωτές φορείς, ο Σύλλογος Εκδοτών βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ), έχει συμπεριλάβει αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη.
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στις 9:00 μ.μ. η Διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο κα Αθηνά Παπαγεωργίου έχει κληθεί να παρουσιάσει στο Ζάππειο με λόγο και εικόνα το ιστορικό του Μουσείου Παπαδιαμάντη, του πατρικού σπιτιού δηλαδή του Σκιαθίτη συγγραφέα.
Στη συνέχεια ο Θεολόγος και συγγραφέας κ. Δημήτρης Μαυρόπουλος θα διαβάσει αποσπάσματα από τα διηγήματα του Αλ. Παπαδιαμάντη «Ωχ! Βασανάκια» και «Αγάπη στον κρεμνό» και ο ηθοποιός κ. Θανάσης Σαράντος θα διαβάσει απόσπασμα από το διήγημα «Θέρος-Έρος».
Είναι ευπρόσδεκτοι οι βιβλιόφιλοι και θαυμαστές του Παπαδιαμαντικού έργου να παρακολουθήσουν το αφιέρωμα αυτό.

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ.
    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΩ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΝΙΡΒΑΝΑ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ή ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΔΩ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΔΩ ΜΟΥΣΕΙΟ. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΚΩΣΤΑ ΣΥΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΑΥΤΑ
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας πιάνει ο πόνος στη Σκόπελο για εκδηλώσεις όταν γίνονται διάφορες δραστηριότητες στη Σκιάθο.
    Όλα αυτά που γίνονταν κάποτε στη Σκόπελο ξεχάστηκαν? Και για τον Νιρβάνα έγιναν πολλά, και το Λαογραφικό Μουσείο έσφυζε από ζωή και εκθέσεις γίνονταν και στις εφημερίδες τα διαβάζαμε και στις τηλεοράσεις τα βλέπαμε.
    Θέμα ανθρώπων είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΕ 1:00 ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.