Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τιμητική Εκδήλωση στην Οδηγική Εστία Σκιάθου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στην οδηγική εστία - ξενώνα στο τέρμα της οδού Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο, ανοικτή τιμητική εκδήλωση του Τοπικού Τμήματος Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εις μνήμη της Νίτσας Παναγιώτου, στυλοβάτη της προσπάθειας για την ίδρυση και λειτουργία του Ξενώνα ΣΕΟ, που φέρει το όνομά της.
Η Νίτσα Παναγιώτου υπήρξε άνθρωπος δραστήριος, που αγαπούσε τη Σκιάθο και συνεχώς οραματιζόταν τις...
οδηγικές δράσεις στο νησί. Με πίστη στην αξίες που προσφέρει ο Οδηγισμός στη νέα γενιά και απόλυτη προσήλωση στο στόχο της το όραμά της έγινε πραγματικότητα.
Η ιστορία ξεκινά το 1961, όταν το οικόπεδο περιήλθε στο ΣΕΟ – από δωρεά. Με πολύ κόπο και αγάπη τα χρόνια που ακολούθησαν, πρωτοστατεί σε όλες τις ενέργειες αρχικά για το κτίσιμο αλλά και στη συνέχεια για τη συντήρηση του οδηγικού ξενώνα Σκιάθου, που κάθε χρόνο φιλοξενεί ομάδες Οδηγών από πολλά μέρη της Ελλάδας.
Το 2002, ο ξενώνας δέχεται και τα πρώτα μέλη της Σκιαθίτικης Οδηγικής Ομάδας. Πρόκειται για το «σμήνος πουλιών», που απασχολεί με τα ιδιαίτερα προγράμματά του τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών. Το 2005 λειτουργούν πια και οι τέσσερις κλάδοι και έτσι η Σκιάθος έχει το δικό της πλήρες Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, με ενεργή κοινωνική συμμετοχή και με προγράμματα που κρατάνε άσβηστο τον ενθουσιασμό των 120 μελών του.
Το Μάιο του 2009 η Νίτσα Παναγιώτου φεύγει από τη ζωή και η Γενική Συνέλευση του ΣΕΟ αποφασίζει να τιμήσει το έργο της δίνοντας το όνομά της στον ξενώνα της Σκιάθου.
Έτσι δύο χρόνια μετά, τα Αστέρια, τα Πουλιά, οι Οδηγοί και Ναυτοδηγοί, μαζί με τα στελέχη και το τοπικό συμβούλιο διοργάνωσαν μια μικρή γιορτή για να θυμηθούμε την ιστορία της δημιουργίας τόσο του κτηρίου όσο και του οδηγισμού στο νησί.
Εκτός από τους γονείς και τους φίλους στην δροσιά της αυλής του Ξενώνα, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Σκιάθου Νικόλαος Πλωμαρίτης ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση, με τα συγκινητικά του λόγια για την σημασία των ευεργετών του νησιού και την συνεργασία του Δήμου με το τοπικό τμήμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πόσο σημαντικές είναι οι εθελοντικές δράσεις.
Ως εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού παρέστησαν η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αναστασία Καραφουλίδου, η κα Λένα Λεβίδη Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και η Έφορος Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καραϊσκου Βασιλεία, ενώ από την οικογένεια της αείμνηστης βρίσκονταν εκεί η κόρη της με τον σύζυγο κ. Κωνσταντινίδη, τα εγγόνια και τα δισέγγονα της Νίτσας Παναγιώτου. Η κυρία Μαρία Κωνσταντινίδου με πουλιά και Αστέρια της Σκιάθου έκανε τα αποκαλυπτήρια της νέας επιγραφής του κτηρίου.
Τα μάτια όλων βούρκωσαν μα η ψυχές ζεστάθηκαν. Γεμάτοι από συναισθήματα, ελπίδας και χαράς για ένα καλύτερο αύριο όλοι χειροκρότησαν τον άνθρωπο αυτό και το έργο που άφησε πίσω του για να έχουν να απολαμβάνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.