Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Για τα τουριστικά καταλύματα

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε σε αναφορά της Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού Μαγνησίας, κας Ροδούλας Ζήση, για τη βεβαίωση καλής λειτουργίας των αποχετευτικών συστημάτων των τουριστικών καταλυμάτων στη Μαγνησία. Στην απάντησή του ο Υπουργός, κ. Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει:
«Με αφορμή έγγραφο του Συλλόγου ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων Νομού Μαγνησίας (το 2007) η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου έχει εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο (ΔΥΓ2/130303/9-1-2008) σύμφωνα με την οποία: Εφόσον για κάθε ξενοδοχείο, ενοικιαζόμενο δωμάτιο κ.λ.π. χορηγηθεί ανάλογα...
με την περίπτωση, προσωρινή ή οριστική άδεια επεξεργασίας και διάθεσης αποβλήτων, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία (Ε1β/221/65 Υγ. Δ.) τότε η χρονική διάρκεια της βεβαίωσης λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος των προαναφερομένων δραστηριοτήτων καθορίζεται αντίστοιχα με την χορηγηθείσα άδεια η οποία ισχύει για το χρονικό διάστημα των 6 μηνών, όταν πρόκειται για προσωρινή άδεια διάθεσης και επ’ αόριστον για την οριστική άδεια διάθεσης, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα σε αυτήν και δεν δημιουργούνται προβλήματα από τη λειτουργία των δραστηριοτήτων.
Ειδικότερα, για το Νομό Μαγνησίας, όπως μας ενημέρωσε η Δ/νση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, βεβαιώσεις καλής λειτουργίας του αποχετευτικού συστήματος χορηγούνται μόνο μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων. Τούτο γίνεται συνήθως ανά πενταετία διότι τότε υποχρεώνει ο ΕΟΤ τα τουριστικά καταλύματα να καταθέσουν την αναφερόμενη βεβαίωση. Επίσης τα τουριστικά καταλύματα του Νομού Μαγνησίας διαθέτουν προσωρινή εξάμηνη ή οριστική αορίστου διάρκειας, άδεια διάθεσης λυμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.