Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Κώστας Αγοραστός: «Στην κλίνη του Προκρούστη το κοινωνικό κράτος στη Θεσσαλία»

«Στην κλίνη του Προκρούστη το κοινωνικό κράτος στη Θεσσαλία», τονίζει σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας τις επόμενες ημέρες.
Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού ενημερώθηκε από τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γιώργο Τσίγκα, ο οποίος τον εκπροσώπησε στη σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, για τις προτάσεις συρρίκνωσης των υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία δήλωσε τα εξής:
«Στην κλίνη του Προκρούστη το κοινωνικό κράτος στη Θεσσαλία.
Στην εκπαίδευση η Θεσσαλία αδικείται με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων ΤΕΙ.
Και σήμερα πληροφορούμαστε τη βεβιασμένη συρρίκνωση, συγχώνευση ή και αναστολή λειτουργίας κλινικών, κέντρων...
υγείας και νοσοκομείων στη Θεσσαλία.
Δυστυχώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση, υπό το άγχος επίδειξης αποτελεσμάτων στην τρόικα, αντί να προχωρήσει στον αναγκαίο εξορθολογισμό των δαπανών της υγείας με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, επιλέγει να καταργήσει κλινικές ή και νοσοκομεία υποβαθμίζοντας τις υπηρεσίες με αβέβαιο οικονομικό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς, από την διαχρονική αδυναμία ελέγχου των δαπανών και διαχείρισης των νοσοκομείων και γενικότερα του τομέα υγείας, η κεντρική κυβέρνηση οδηγείται στο άλλο άκρο, της κατάργησής τους και συρρίκνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Η πολιτική της είναι καταφανώς ευκαιριακή, άδικη και αναποτελεσματική. Πολύ φοβούμαι ότι δεν θα αργήσουν να φανούν τα αρνητικά αποτελέσματα από τις επιλογές αυτές που γίνονται αποκλειστικά για τους ελεγκτές της τρόικας».
Η εισήγηση του Γ. Τσίγκα
«Σε περίοδο οικονομικής κρίσης και επιστροφής των ανθρώπων στην περιφέρεια δε νοείται συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας αλλά αντίθετα είναι αναγκαία η αναβάθμισή τους», επισήμανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας κ. Γιώργος Τσίγκας κατά την ομιλία του στη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας ενώπιον του Υπουργού κ. Ανδρέα Λοβέρδου.
Ο κ. Γ. Τσίγκας έκρινε αναγκαία την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν όσον αφορά τις νεοπλασίες, τον διαβήτη και την ψυχική υγεία, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στην υγειονομική κάλυψη των τουριστικών περιοχών της Θεσσαλίας (νησιά, παραλιακά τμήματα, ορεινά) κατά την θερινή περίοδο.
Ο κ. Γ. Τσίγκας κατέστησε σαφές ότι η αιρετή Περιφέρεια, ως δημοκρατικό όργανο με ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση από τους Θεσσαλούς, όχι μόνο δεν συμφωνεί με τη συρρίκνωση του ΕΣΥ αλλά θεωρεί αναγκαία την αναβάθμιση των υπηρεσιών του σε ολόκληρη την περιφέρεια ώστε κάθε Θεσσαλός, και πολύ περισσότερο όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικών υπηρεσιών υγείας.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας είπε ότι υπάρχουν τρόποι για τον εξορθολογισμό των δαπανών και την βελτίωση της παραγωγικότητας στο ΕΣΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.