Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Χωρίς λεωφορεία η Σκιάθος!

Ο βουλευτής Μαγνησίας Θανάσης Νάκος κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, σχετικά με την καθυστέρηση έγκρισης από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας, κα Καλλιόπη Γερακούδη, διαγωνισμού του Δήμου Σκιάθου για τη μίσθωση λεωφορείων στο νησί και την έλλειψη, ως εκ τούτου, λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των τουριστών.
Στις 21 Μαρτίου 2011 ο Δήμος Σκιάθου προκήρυξε πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση τριών λεωφορείων, ιδιοκτησίας του δήμου, τα οποία θα εκτελούν το δρομολόγιο από την πόλη της Σκιάθου μέχρι τις Κουκουναριές. Όμως, παρά...
τη διενέργεια του διαγωνισμού και την ολοκλήρωση της διαδικασίας η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας καθυστερεί και δεν έχει μέχρι σήμερα προχωρήσει στην έγκριση του διαγωνισμού. Έτσι, σήμερα, ήδη τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου δεν υπάρχουν λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των τουριστών οι οποίοι φεύγουν απογοητευμένοι από το νησί και οι επαγγελματίες του τουρισμού ανησυχούν για τις περαιτέρω συνέπειες που θα έχει αυτή η καθυστέρηση.
Όπως επισημαίνει ο κ. Νάκος οι τουριστικοί οργανισμοί του εξωτερικού ήδη ενημέρωσαν την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου (κλικ εδώ), ότι εάν δεν βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες τους θα μειώσουν τις αφίξεις και τα προγράμματά τους στη Σκιάθο. Η παραπάνω εξέλιξη θα είναι καταστροφική για το τουριστικό προϊόν της Σκιάθου και της ευρύτερης περιοχής των Σποράδων. Κατά συνέπεια, είναι αναγκαίο άμεσα να εξευρεθεί λύση για τη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής στο νησί, που εξυπηρετεί κάθε έτος χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους. Οι επαγγελματίες, αλλά και οι εργαζόμενοι του νησιού, περίμεναν με αγωνία την έναρξη της τουριστικής περιόδου προκειμένου να τονώσουν την τοπική οικονομία και τώρα βλέπουν, ότι εξαιτίας γραφειοκρατικών λόγων κινδυνεύουν, όλα όσα έχουν επενδύσει στο νησί τους.
Ο κ. Νάκος, θέτοντας όλα τα παραπάνω υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, ζητά να μάθει γιατί αυτή η στάση της εκπροσώπου της κυβέρνησης στη Θεσσαλία κας Γενικής Γραμματέως και εάν θα επέμβει το Υπουργείο ώστε να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο νησί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.