Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πρώτη η Σκόπελος σε επικινδυνότητα...

...ακολουθούν Αλόννησος και Σκιάθος
Η πυκνή βλάστηση πρόβλημα για
τα νησιά μας σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Kλιμάκια της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που επισκέφθηκαν τις Σποράδες ενημέρωσαν, για την κατάσταση που επικρατεί, την διοίκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Μαγνησίας, η οποία εμφανίζεται διαίτερα ανήσυχη και επισημαίνει πως πρέπει να γίνει καθαρισμός από τα χόρτα τόσο από τις δημοτικές αρχές των νησιών όσο και από ιδιώτες.
Στα νησιά, όπου υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα, επιβάλλεται ο καθαρισμός των χόρτων και η αποφυγή κάθε δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει φωτιά.
Η Σκόπελος είναι η πρώτη περιοχή της...
Μαγνησίας στον χάρτη επικινδυνότητας πυρκαγιών λόγω πυκνής βλάστησης, ενώ ακολουθεί η Αλόννησος για την οποία υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς η κατάσβεση θα είναι πολύ δύσκολη.
Μετά την Αλόννησο ακολουθεί σε επικινδυνότητα η Σκιάθος, όπου επίσης υπάρχει αυξημένη βλάστηση.
Στη Σκιάθο η πιο επικίνδυνη περιοχή θεωρείται η Κεχριά, ακολουθούν οι Κουκουναριές μέχρι και την Παναγιά Κουνίστρα.
Στη Σκόπελο οι επικίνδυνες περιοχές είναι: Στάφυλος, Αγνώντας, Πάνορμος και Ελιος.

6 σχόλια:

  1. Ο Θεός να μας φυλάξει , να μην συμβεί τίποτα και με τους καύσωνες και την θερμοκρασία φέτος να ακούγεται πως θα είναι στα ύψη! Όλοι την δέουσα προσοχή στα νησιά μας! Όλοι και καθένας απ΄ την μεριά του , ας προφυλάξει αυτά τα ανεκτίμητα διαμάντια της Ελλάδας! Τις Βορ. Σποράδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα καλεσει ΤΩΡΑ! η Δημοτικοι αρχη ενυσχησεις για την δασοπροστασια του Νησιου,και με παρεμβαση του περιφερειαρχη.Και μην ακουσουμε οτι οικονομικες δυσχερειες δεν το επιτρεπουν γιατι θα σας πω και εγω οτι οι ιδια δυσχερεις κατασταση δεν μου επιτρεπει να πληρωσω το νερο το ρευμα το Φ.Π.Α αλλα κοβω τον λαιμο και τον σβερκο μου να τα πληρωσω.Ετσι εχω την απαιτηση σαν φορολογουμενος δημοτης να ληφθουν αμεσα ΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως το έργο της Πυροσβεστικής θα πρέπει από κάποια στιγμή κα μετά να γίνει ΚΑΙ προληπτικό και όχι μόνο κατασταλτικό? Κρίμα τόσα νέα παιδιά (εποχικοί και μόνιμοι πυροσβέστες) να κάθονται και να βαριούνται έξω από την πόρτα της Υπηρεσίας τους, καταναλώνοντας κάθε μέρα ατέλειωτα λίτρα φραπέ, την στιγμή που το νησί μας κινδυνεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσλαμβάνουν εποχικούς Πυροσβέστες συν τους μονίμους. Οι άνθρωποι αυτοί όσοι και αν είναι σε περίπτωση μεγάλης πυρκαγιάς μόνοι τους δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα.Θα συνδράμει ο στρατός,οι πολίτες και τα εναέρια μέσα. Είναι κρίμα να κάθονται τόσους μήνες κάτω από την σκιά και να περιμένουν το μοιραίο.Βέβαια γι αυτό δεν φταίνε αυτοί, τέτοιες εντολές εκτελούν.Η πολιτική ηγεσία ευθύνεται για όλα αυτά και η τοποθέτηση σε καίριες θέσεις ανθρώπων, οι οποίοι δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα.Συνεργασία χρειάζεται μεταξύ των εμπλεκομένων αρχών,Δασαρχείου,
    Πυροσβεστικής,Δήμου.Οι πιστώσεις που θα διατεθούν για την Πυροπροστασία για τους Δήμους από τη ΣΑΤΑ θα κυμαίνονται στις περσινές κατανομές δηλαδή ο Δήμος Σκοπέλου θα εισπράξει περίπου 45.000€.Με αυτά τα χρήματα μπορείς να εφαρμόσεις δράσεις πυροπροστασία και να προμηθευτείς εξοπλισμό;Ξεσηκώσατε τον κόσμο για την Καστάνη και την οικολογική καταστροφή,ξεχάσατε τι έγινε στον Αγνώντα,στο Μπλο. Ολοι μας πρέπει να επικεντρωθούμε στην σωστή πρόληψη στην δημιουργία εθελοντικών ομάδων,στον καθαρισμό των δασών.Αν πάρει μπρος η "Πύρινη λαίλαπα" δεν μας σώζει κανείς και τότε θα δούμε όλοι την πραγματική οικολογική καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ας κινηθεί ο δήμος και η νομαρχία να στελεχώσουν εθελοντικές ομάδες. Να ανοίξουν ετήσιες θέσεις εργασίας για ανθρώπους που θα ζούν απο το δάσος και θα έχουν στην ευθύνη τους συγκεκριμένες εκτάσεις. Άνοιγμα μονοπατιών, ελεγχόμενη υλοτομία, καθαρισμός δασών, ρετσινάδες, κτηνοτρόφοι. Πολλά μπορούν να γίνουν πρίν εναποθέσουμε τις ελπίδες μας ξανά στα Θεό και στους ήρωες πυροσβέστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σταματηστε την καραμελα περι εθελοντισμου διοτι προκειται για μεγαλη απατη καλοστημενη απο υψηλα κλιμακια υπερεξουσιων,απο την στιγμη που υπαρχει συστημα φορολογιας στους πολιτες η οποια φορολογια ειναι ανταπωδοτικου χαρακτηρα για την αμυνα την παιδεια την υγεια την ασφαλεια και την πυροπροστασια,αρα λοιπον οι κυβερνωντες τοπικοι και εθνικοι να συνδραμουν τα δεοντα ΤΩΡΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.