Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Για το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Aναφορά της Διαπαραταξιακής Επιτροπής Σκιάθου κατέθεσε στη Βουλή η Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κα Ροδούλα Ζήση, επαναφέρoντας το φλέγον θέμα της ελλιπούς στελέχωσης στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου.
Η Συντονιστική Επιτροπή Σκιάθου (για θέματα υγείας) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προτού θρηνήσουμε θύματα λόγω βασικών ελλείψεων που μπορεί να καταλήξουν και εγκληματικές. Συγκεκριμένα, μέχρι και την 30η Απριλίου το Κ.Υ. λειτούργησε χωρίς εφημερεύοντες ιατρούς ενώ μόλις τη Μ. Πέμπτη το Νοσοκομείο Βόλου έστειλε μια νοσηλεύτρια. Τη δε...
μεγάλη εβδομάδα τα περιστατικά αντιμετώπιζε μια μοναδική(!) νοσηλεύτρια «επικουρούμενη» σε έκτακτα περιστατικά από τους ιατρούς που παρέμειναν στο νησί για Πάσχα και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με περισσή επαγγελματική ευσυνειδησία.
Υπήρξαν ημέρες που δεν υπήρχε σε ενεργή εφημερία ΚΑΝΕΝΑΣ ιατρός.
Το ελάχιστο που απαιτείται για την ασφαλή εφημέρευση είναι ένας Ειδικός Γενικός Ιατρός και ένας Αγροτικός. Η Επιτροπή απευθύνει έκκληση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενόψει και της τουριστικής περιόδου που θα αυξήσει την κίνηση επισκεπτών στο νησί και κατά συνέπεια και τον αριθμό των περιστατικών που θα εισάγονται στο Κ.Υ. για αντιμετώπιση, να επιληφθεί άμεσα του τόσο επείγοντος και κρίσιμου θέματος της επαρκούς στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Κ.Υ. Σκιάθου.

2 σχόλια:

  1. Ιδιώτες ιατρούς δεν έχει το νησί? Κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι? Τους ξένους δε τους νοιάζει αν τους δει ιδιώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΑΡΩΣΤΕΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Η ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.