Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Χρηματοδότηση έργων του αεροδρομίου Σκιάθου

Το πράσινο φως για την χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου, που αναμένεται να δώσει ώθηση στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, έδωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Χάρης Τσιόκας, υπογράφοντας την πράξη ένταξης του έργου, ύψους 19. 689.943,89 ευρώ στο ΕΣΠΑ.
Πρόκειται για το έργο «Επέκταση Δαπέδου Στάθμευσης Αεροσκαφών και Νέου Συνδετήριου Τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου», το οποίο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «04 – Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας».
Οι εργασίες στο αεροδρόμιο στοχεύουν σε…
-επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ = 36.000 μ2.
-ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετηρίου τροχοδρόμου 70μ, και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ),
-επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ.,
-εσωτερική υπηρεσιακή οδό 530μ.,
-αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με σήμανση έργων συνολικού μήκους 1.545μ,
-υδραυλικά, τεχνικά και έργα αποκατάστασης ανενεργού λατομείου, Η/Μ εργασίες και έργα πρασίνου.
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Δ. Ρέππα, το έργο προβλέπεται να δημοπρατηθεί άμεσα και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 75 μήνες.
Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου.
Ο αγώνας της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται για την αναβάθμιση του νησιού και ήδη έχει προέβη σε ενέργειες για την επιμήκυνση του λιμενοβραχίονα, την ολοκλήρωση του master plan του λιμένα για την ανάλογη χωροθέτηση για τον επιβατικό-τουριστικό λιμένα και άλλων σημαντικών έργων με τα οποία θα δίνονται καλύτερες παροχές και υπηρεσίες στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

8 σχόλια:

  1. ΠΩΣ ΖΗΛΕΥΩ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΓΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΠΡΩΙΑΣ ΜΠΡΑΒΟ ..... ΜΠΡΑΒΟ .... ΜΠΡΑΒΟ.
    ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ.
    ΙΣΩΣ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δυστυχώς αλλά ΝΑΙ!!! όταν ήταν να γίνει το αεροδρόμιο στη Σκόπελο είπαν ένα μεγάλο ΟΧΙ γιατι θα καταστρέφονταν τα κτήματα τους!!! τώρα ας βλέπουμε την Σκιάθο και τη δική μας ανάπτυξη-τουρισμό κλπ με τα κυάλια!!!!!... γιατι να μην πάνε οι νεοι στη Σκιάθο όταν τα μπαράκια είναι ανοιχτά μέχρι το πρωί ενώ στη Σκόπελο μέχρι τις 3.30??? οι τουρίστες κάνουν φασαρία!!!! θέλετε ευρώ???? θέλουμε κόσμο???? όλα θα τα δούμε, στον ΥΠΝΟ μας!!!!!
    καλό καλοκαίρι σε όλους!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αγαπητέ αναγνώστη 02/07/11 και ώρα 9:24
    Δυστυχώς μέχρι και σήμερα μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας...
    Δεν μπορεί από την μια να "κλαίγονται" οι καταστηματάρχες και γενικά οι επιχειρηματίες της Σκοπέλου, γιατί δεν υπάρχει η επιθυμητή τουριστική ανάπτυξη και από την άλλη να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και να μην κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση...
    Αν πρέπει να μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί τα μπαράκια, τότε να μείνουν.
    Αν πρέπει να ανοίξουν στις ακρογιαλιές μας beach bar και να διοργανώνονται διάφορα party, ώστε να προσελκύσουμε τους νέους τότε να ανοίξουν.
    Αν πρέπει να δημιουργηθούν χώροι παρκαρίσματος για να διευκολυνθούν οι επισκέπτες του νησιού μας, τότε να γίνουν.
    Αν πρέπει να προστεθούν καινούργια δρομολόγια στα λεωφορεία μας με μεγαλύτερες διαδρομές που να πηγαίνουν μέχρι τον Αϊ Γιάννη το Καστρί (κάτι που ζητούν και επιθυμούν αρκετοί τουρίστες που ρωτούν για τα σημεία που γυρίστηκε η ταινία «Mama Mia”) τότε να μπουν.
    Τόσα χρόνια που δεν τα κάναμε και κρατούσαμε σε "χαμηλούς" τόνους το νησί μας τι καταφέραμε?
    Αν θέλουμε να έχουμε αύξηση στον τουρισμό και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου πρέπει για κάποιο μικρό διάστημα να "ξεβολευτούν" μερικοί.
    Αν πάλι κάποιοι δεν θέλουν την τουριστική ανάπτυξη του νησιού και την θεωρούν θορυβώδης, τότε πρώτον ας τους υπενθυμίσουμε πως έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν 10 μήνες τον χρόνο και δεύτερον αν θέλουν να ρωτήσουν πως συμπεριφέρονται οι ντόπιοι άλλων τουριστικά αναπτυγμένων νησιών…
    Αν παρόλα αυτά συνεχίζουν να σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους , δεν μπορούν να σκεφτούν το γενικό καλό και δεν προσπαθούν να κάνουν καμία παραχώρηση και καθόλου υπομονή, τότε ας τους υπενθυμίσουμε πως στο νησί μας είμαστε τυχεροί, γιατί υπάρχουν αρκετά πανέμορφα μοναστήρια – ησυχαστήρια που έχουν ανοιχτές τις πόρτες τους για όλο τον κόσμο και μπορούν να τα επισκεφτούν, είτε για μια ώρα είτε για αρκετές μέρες (μέχρι και μήνα…)

    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή υπάρχει πολύ ράδιο αρβύλα απο τους σχολιαστές, για πείτε μου ποιός σας είπε ότι ήταν να γίνει το αεροδρόμιο στη Σκόπελο?
    Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχε προταθεί να γίνει στη Σκόπελο. Το ξέρατε αυτό? Ασφαλώς όχι. Γιαυτό λοιπόν μην αναπαράγετε ότι ακούτε στο δρόμο ότι ΕΜΕΙΣ τάχα δέν θέλαμε να γίνει.
    Εσύ σχολιαστή που λες ότι είπαμε ενα μεγάλο όχι επειδή θα καταστρέφονταν τα κτήματα. Έχεις πάει ποτέ στο χώρο του ελικοδρομίου? έχεις δεί τίποτα κτήματα εκεί γύρω και μάλιστα σε μεγάλη απόσταση? Αναφέρομαι σ'αυτή την τοποθεσία διότι είναι η μόνη που θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο. Σταματήστε λοιπόν να λέτε ότι εμείς αρνηθήκαμε, λές και άν ήθελε το κράτος τότε θα ρωτούσε αν εμείς το θέλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΤΗΣ 4.6 9.34 ΑΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΙ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΨΑΛΙΔΑ!!!! ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝΕ ΤΟΤΕ Η ΜΟΜΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μεινετε στην στενομυαλια σας και μην παραπονιεστε για τιποτα .... μεινετε στο να κοιτατε σε μια ευθεια και οχι το τι γινετε δεξια και αριστερα ....

    ο τουρισμός θέλει πράξεις, θέλει θυσίες το εχετε παρει χαμπαρι????? μπλα μπλα μπλα, λόγια πολλά, πράξεις μηδεν!!!! ....

    Μ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι σχέση έχει φίλε μου η στενομυαλιά όπως λές με το μεγάλο και βλακώδες ψέμα της τότε κατασκευής αεροδρομίου στη Σκόπελο που αναφέρουν ορισμένοι?
    Ναί... πράγματι ο τουρισμός θέλει πράξεις.
    Δέν πιστεύω ότι αυτές οι πράξεις είναι και μια πιθανότητα κατασκευής αερολιμένα που υπάρχει στο μυαλό σου? Γιατί έχω αρχίσει να γελάω από τώρα. όχι πως δεν θα ήθελα να γίνει αλλά είμαι ρεαλιστής και οχι ονειροπόλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παιδια,μηπως ξερετε ποια εταιρια το πηρε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.