Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Κανείς δε θα μπορέσει!..

Καιρό τώρα, μαζί μ' όλους τους συμπατριώτες μου, παρακολουθώ το έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της πατρίδας μου, νοιώθοντας τους ώμους μου μέρα τη μέρα να βαραίνουν όλο και πιο πολύ μ' ένα φορτίο για το οποίο δεν είμαι υπεύθυνη.
Χρόνια τώρα, όπως όλες οι Ελληνίδες μάνες, κοπιάζω να μεγαλώσω τα παιδιά μου μαθαίνοντάς τα να αγωνίζονται για ό,τι Ωραίο, Μεγάλο και Αληθινό, προσπαθώντας να σκέφτομαι σαν αρχαία Σπαρτιάτισσα σε μια γη που κάποιοι ξένοι και ντόπιοι την ξεπουλάνε.
Νοιώθω πίκρα κι οργή και αγανάκτηση που, μετά από αγώνα μιας ζωής, βλέπω να δολοφονούνται τα όνειρά μου, τα όνειρα των παιδιών μου.
Διαπιστώνω καθημερινά την προσπάθεια εξευτελισμού της πατρίδας μου, του μαρασμού μέσα από το πετσόκομμα μισθών και...
συντάξεων πείνας, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου, της καταδίκης της νεολαίας που παραπαίει μπροστά σ΄ ένα ζοφερό μέλλον, του εμπαιγμού της μάνας μέσα από το παζάρεμα μιας ελάχιστης αναγνώρισης για τη συμβολή της στην κοινωνία...
Δεν ξέρω ποιός θέλει να μας καταποντίσει, ποιός τη ζωή μας προσπαθεί να κυβερνήσει κι ούτε με νοιάζει πια αν η πολιτεία μ' αναγνωρίζει. Βλέπω όμως να μου στερεί κεκτημένα, κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Παρατηρώ να δίνει το δικαίωμα να εμπαίζεται -και να παίζεται στα ζάρια- η χώρα μου απ' όσους δε χάνουν την ευκαιρία να βγάλουν όλη τους τη χολή κυρίως επειδή οι Έλληνες δεν υποτάσσονται, γιατί η Λευτεριά τους είναι βγαλμένη απ' τα Κόκκαλά τους τα Ιερά, κάτι πολύ δύσπεπτο, μέσα στο χρόνο, για όλους αυτούς τους "φίλους" και τούς "προστάτες"!.. "Φίλοι" και "προστάτες" που με την ανοχή της ίδιας μας της πολιτείας προσπαθούν να μας τα πάρουν όλα ίσως ακόμα και να εξαφανίσουν την Ελλάδα μας από το χάρτη.
Όμως δεν πάει άλλο! Το φωνάζει κάθε μου κύτταρο, το φωνάζουν χιλιάδες φωνές γύρω μου που όλο και πληθαίνουν!.. Οι άνθρωποι προδομένοι και αγανακτισμένοι ξεχύνονται στους δρόμους, το ποτάμι δε γυρνάει πίσω!...
Δεν ξέρω τί ετοιμάζουν οι "πρωτομάστορες της γης" στα σκοτεινά τους εργαστήρια, κυρίως για τα παιδιά της χώρας μου... Αυτό που ξέρω όμως σίγουρα είναι πως είμαστε όλοι εδώ όρθιοι με το κεφάλι ψηλά, όπως οι παππούδες μας κι οι πατεράδες μας απέναντι στους κατακτητές και τον φασισμό, όρθιοι με το κεφάλι ψηλά, με την Ψυχή μας την ελληνική που κανείς δε θα μπορέσει να μας πάρει!..
Μια Ελληνίδα Μάνα

16 σχόλια:

  1. Eλληνίδα μάνα μη κλαίγεσαι, έκανες το παν για να μπει το παιδί σου στο Δημόσιο ή σε κάποιον ΟΤΑ, του καλλιέργησες την αντίληψη οτι τα χρήματα φυτρώνουν στα δένδρα ή στα προπατζίδικα και όχι ότι είναι προιόν κόπου καθώς και ότι όλοι συνομοτούν κατά της Ελλάδας. Ηρθε η ώρα να λογοδοτήσεις στο εγγόνι σου.
    Καλή τύχη σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι άνθρωποι προδομένοι και αγανακτισμένοι ξεχύνονται στους δρόμους, το ποτάμι δε γυρνάει πίσω!"
    Πόσο δίκιο έχεις φίλη αναγνώστρια...
    Θέλω να πιστεύω πως ήδη έγινε το πρώτο βήμα και πως οι "αγανακτισμένοι", που στην ουσία είναι οι αφυπνισμένοι, όπως άκουσα να αποκαλούν τον εαυτό τους αυτοί που βρίσκονται στο Σύνταγμα, κατάφεραν να δώσουν το μήνυμά τους στους πολιτικούς μας...
    Σήμερα περίπου στις 20:00 θα ακούσουμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα ανακοινώσει την δημιουργία μιας Εθνικής Κυβέρνησης, με πρόσωπα κοινής αποδοχής και Πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ώστε να στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα ηχηρό μήνυμα στους Ευρωπαίους "φίλους" μας...
    Θα ήθελα να κλείσω το σχόλιο μου με τα τελευταία λόγια σου:
    "Την Ψυχή μας την Ελληνική κανείς δεν θα μπορέσει να μας πάρει!"
    Ρ.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πού το είδες το κλάμα της Ελληνίδας Μάνας σχ.7.22; Αγανάκτηση και οργή βλέπω εγώ. Και μια περηφάνια που την έχω ξαναδεί, αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, σε όλες τις Ελληνίδες Μανάδες. Αν εσύ πιστεύεις ότι τελικά βρήκες τον μεγάλο υπεύθυνο για τα δεινά της πατρίδας μας στο πρόσωπό της μπορείς να αυτοπροταθείς ακόμα και σύμβουλος της τρόικα ώστε να πάρει ακόμα καλύτερα μέτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτικοί με τα συνθήματά τους ("Τσοβόλα δώστα όλα" και "λεφτά υπάρχουν")και με τις μίζες που έπαιρναν και έβαζαν ακόμα και στα ταμεία των κομμάτων τους, τι αντιλήψεις καλλιέργησαν? και σε ποιούς θα λογοδοτήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 15 Ιουνίου 2011 7:22 μ.μ. Εσένα άμα σου χαρίζανε λεφτά αυτοί που σου υποσχέθηκαν ότι τα έχουν, θα καθόσουν να σκεφτείς που τα βρήκανε? Είτε τα κλέψανε, είτε τα δανειστήκανε, είτε τα είχανε στο συρτάρι τους, σε εξαπάτησαν γιατί σου είπαν "πάρε λεφτά να έχεις.." Μα μια μέρα μπορεί να σου τα ζητήσουν πίσω. Γιαυτό αντιδράς, γιατί σε εξαπάτησαν.. Έτσι έγινε και με τη θεσούλα στο δημόσιο...
    "Έβγαλε και ο γιός μου μια σχολή.."
    "Μην ανησυχείς, θα του βάλω εγώ μια θέση δίπλα στις υπόλοιπες και θα τον ταίζω με τα λεφτά του κράτους.."
    "Μα το κράτος δεν έχει λεφτά!"
    "Έλα μωρέ τώρα.. Υπερβολές..."
    Σου το είπε ένας άνθρωπος της κυβέρνησης. Μιας δημοκρατικής κυβέρνησης μετά από 7 χρόνια δικτατορίας.. Οπότε και τον πίστεψες.. Συνεπώς ποιός φταίει? Αυτός που σου είπε ψέματα ή εσύ που τον πίστεψες?? Άιντε, ΞΥΠΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όσο θα υπάρχουν κλακαδόροι και πολίτες που κάνουν τα πάντα για μια φωτογραφία ή ένα τραπέζι με κάποιο βουλευτή, που συμπεριφέρονται σα ραγιάδες για όφελος πέντε φράγκα παραπάνω ή μια θέση σε δημόσια υπηρεσία, δεν πρόκειται ν´αλλαξει τίποτα. Τα παραδείγματα στη μικρή μας κοινωνία είναι πάρα πολλά. Απομονώστε αυτά τα άτομα και αδιαφορίστε για τους προδότες του κράτους μας που μας θυμούνται μόνο στις εκλογές ή στις
    βασιλικές επισκέψεις που κάνουν κατά καιρούς. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Αφήστε τους να ξεφτυλίζονται κι εσείς απλώς να γελάτε. Και μ´αυτούς και με τα κατά τόπους τσιράκια τους. Δεν έχουν τσίπα αλλά φοβούνται. Φοβούνται την περιφρόνηση.
    Μόνο τότε μπορεί κάτι ν´αλλάξει. Συμφωνείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στη μικρή μας κοινωνία γιατί δεν ξέρω ούτε έναν που να φωνάζει υπερ κάποιου από τα δύο κόμματα και να μην έχει απολαβές? Μήπως φωνάζουν μόνο για το καλό της Ελλάδας και της Σκοπέλου?Εάν ξέρετε εσείς κάποιον που φωνάζει και δεν έχει ωφεληθεί προσωπικά πείτε τον για να τον μάθουμε και εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φυσικά και δεν υπάρχει κανείς! Είναι αυτοί που τρέχουν τα σάλια τους όταν έρχονται οι πολιτικοί και μετά καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια.
    Άραγε όταν διαβάζουν αυτές τις απόψεις πως να αισθάνονται; Αλλά, τι λέω; Είπαμε, δεν υπάρχει τσίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, απο τους δανειστές μας, αλλά δεν μας λένε που πάνε; (σίγουρα δεν πάνε μόνο σε μισθούς)μήπως πάνε μόνο σε τόκους και στη σωτηρία των τραπεζών;Πόσα από αυτά τα λεφτά πάνε για την ανάπτυξη και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας;(Ά.. ξέχασα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας θα την πετύχουμε με την μείωση των μισθών και θα αποτελλούμε ένα φτηνό εργατικό δυναμικό στα ξένα αφεντικά μας που θα πάρουν τσάμπα τις επιχειρήσεις μας).Με τις πολεμικές αποζημιώσεις απο την Γερμανία γιατί τους τις χαρίζουμε;Η Ελλάδα δεν ζημιώθηκε με τις συμβάσεις της siemens και των υποβρυχίων που πήγαν αυτά τα λεφτά θα τα πάρουμε πίσω; Με τη Ναυτιλία, με τον Ορυκτό πλούτο της χώρας μας, με τον Τουρισμό τι γίνεται;Τα μνημόνια-μνημόσυνα είναι βέβαιο ότι θα μας οδηγήσουν μαθηματικά στην εξαθλίωση και στην αύξηση του χρέους."ΜΑΤΑΙΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΕΧΘΕΙΣ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τα δυό μου τα παιδιά να ψοφήσουν 1000 αρνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν δε σωθούν οι τράπεζες αγαπητέ μου, πάπαλα οι καταθέσεις. Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε εσείς το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είμαι ΚΚΕ,έκανα την Μ....α στις προηγούμενες εκλογές και ψήφισα ΠΑΣΟΚ για να γλιτώσουμε από τον Μπούλη.Οι τράπεζες γιατί χρειάζονται να τις στηρίξουμε για να σωθούν μήπως κάτι δεν έκαναν καλά τόσα χρόνια;Είναι προτιμότερο να σωθούν οι τραπεζίτες και τα golden boys παρά οι Ελλάδα και οι Έλληνες;Για ποιές καταθέσεις μιλάμε, ποιοί είναι αυτοί που θα έχουν την δυνατότητα να καταθέτουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΠΑΡΑ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ

    ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ

    ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ
    ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

    ΜΙΝΩΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Ομπάμα και οι ευρωπαίοι "φίλοι" μας φοβήθηκαν προχθές, και όλοι τους έκαναν δηλώσεις να στηριχθεί οι Ελλάδα για να μην καταρεύση το τραπεζικό σύστημα και γίνει ντόμινο στην οικονομία, όπως είχε γίνει με τις τράπεζες των κερδοσκόπων το 2008.Αυτές τις τράπεζες θέλουν να στηρίξουμε.Εμείς αντί να εκμεταλλευτούμε το φόβο τους πάμε και υπογράφουμε, με εξευτελιστικούς όρους, τα μνημόνιά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εμείς, μα δεν είμαστε εμείς, ο ελληνικός λαός, που αποφασίζει ή υπογράφει ούτε λίγο ούτε πολύ την εκάστοτε καταδίκη μας. Χρόνια έτσι δε γίνεται; Δεν είναι καιρός αυτό ν΄ αλλάξει πια;
    Πώς; Αυτό είναι το μεγάλο θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΚΟΥΑΔΟΡ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ. ΠΑΤΡΙΩΤΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.