Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Να τοποθετηθούν οι παρατάξεις για το Μεσοπρόθεσμο και την βίαιη καταστολή

Κώστας Πουλάκης
Συζήτηση εκτός ημερησίας διατάξεως με θέμα την χθεσινή ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και τη βίαιη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων προκάλεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, με παρέμβασή του στην οποία σημείωνε ότι «για ένα θέμα που θίγει με τόσο βάναυσο τρόπο τις ζωές τους, οι πολίτες της Θεσσαλίας δικαιούνται να μάθουν την άποψη των εκπροσώπων τους στην Περιφέρεια».
Κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων, διαφάνηκε η «αμηχανία» του επικεφαλής της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπατόλια, ο οποίος προσπάθησε να αποφύγει να τοποθετηθεί επί της ουσίας των αντιλαϊκών μέτρων και να...
καλυφθεί πίσω από γενικόλογες τοποθετήσεις σχετικά με το επιμέρους θέμα των επιπτώσεων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και αφήνοντας υπονοούμενα ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι επωφελούνται από τα επεισόδια, τοποθέτηση την οποία δεν άφησε ασχολίαστη ο κ. Πουλάκης, επισημαίνοντας ότι με αυτή ο κ. Παπατόλιας «θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή του ως υποψηφίου βουλευτή Μαγνησίας στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ».
Από την πλευρά του, ο κ. Πουλάκης, επέκρινε δριμύτατα την κυβερνητική πολιτική και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα επιφέρει όπως είπε ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη περικομμένων εισοδημάτων των εργαζομένων, ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών και περαιτέρω περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει τη μεταστροφή του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κ. Αθανασιάδη, ο οποίος όπως είπε «υπέκυψε τελικώς στους εκβιασμούς και τις πιέσεις των πάσης φύσεως συμφερόντων». Αναφερόμενος μάλιστα στις μαζικές κινητοποιήσεις των πολιτών έξω από τη Βουλή και σε όλες τις πόλεις της χώρας, ο κ. Πουλάκης στηλίτευσε την άγρια καταστολή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις της Αστυνομίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «επί δέκα και πλέον ώρες χθες, γύρω από το Σύνταγμα και σε όλο το κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση είχε επί της ουσίας κηρύξει στρατιωτικό νόμο, για να μπορέσει ανενόχλητος ο πρωθυπουργός να επιχειρηματολογήσει υπέρ της πτώχευσης του λαού, χωρίς να ακούει τις αποδοκιμασίες των πολιτών».
Στη συνέχεια της συνεδρίασης, επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ο κ. Πουλάκης τοποθετήθηκε υπέρ της κατά το δυνατόν ευρείας σύνθεσης και δημοκρατικής και διαφανούς λειτουργίας των περιφερειακών επιτροπών, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποκαταστήσουν το δημοκρατικά εκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο, πρόταση η οποία έγινε δεκτή σε γενικές γραμμές, ενώ δήλωσε την πρόθεση της παράταξής του να συμμετέχουν με προτάσεις και στις δύο υπό σύσταση επιτροπές, αξιοποιώντας κάθε θεσμική δυνατότητα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των ανέργων, της νεολαίας.

1 σχόλιο:

  1. Την ώρα που ανακοίνωνε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ο Πρόεδρος της Βουλής, ο βουλευτής Πρωτόπαπας ήταν όρθιος και χειροκροτούσε χαμογελαστός την ώρα που έξω απο τη Βουλή χυνόταν αίμα!!!!. Να είναι σίγουρος ότι σε αυτό το αίμα θα γλυστρίσετε και ότι καμμία εξουσία δεν μένει με τη βια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.