Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Με σοβαρές ελλείψεις η Πυροσβεστική...

...ένα μήνα μετά την έναρξη
της αντιπυρικής περιόδου!
Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, μετά το 13o Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Πυροσβεστικού Σώματος στην Ερέτρια της Εύβοιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένα μήνα μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου εξακολουθούν να καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, στη συντήρηση και αξιοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων και στο στελεχιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής, που παρουσιάζεται μειωμένο.
Από τα 5 ελικόπτερα που έχει στην ιδιοκτησία του το Πυροσβεστικό Σώμα, δεν είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα κανένα, ενώ χωρίς συντήρηση και εξασφάλιση του ελαχίστου των προδιαγραφών ασφαλείας παραμένουν και τα 11 πυροσβεστικά πλοία που διαθέτει το Σώμα. Παράλληλα, δεν έχει ακόμα...
ολοκληρωθεί η μίσθωση των ιδιωτικών ελικοπτέρων με τα οποία κάθε χρόνο ενισχύεται ο στόλος του Πυροσβεστικού Σώματος,
ενώ από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που διαθέτει η χώρα, η Πολεμική Αεροπορία ενημερώνει ότι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται σήμερα μόλις 8! Άλλη μία απόδειξη της... συνέπειας του αρμόδιου υπουργού, ο οποίος, όταν του είχαμε επισημάνει -με σχετική ερώτηση στη Βουλή- τις καθυστερήσεις στη συντήρηση, μας απαντούσε πως την 1η Ιουνίου θα είναι επιχειρησιακά έτοιμα όλα τα αεροσκάφη!
Την ίδια ώρα, δεν έχει γίνει η προβλεπόμενη ετήσια συντήρηση του στόλου των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να είναι παροπλισμένα ή να κυκλοφορούν με προβλήματα, χωρίς να έχουν συντηρηθεί. Επιπλέον, δεν έχει υπάρξει, μέχρι αυτή τη στιγμή, καμία ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τον καθαρισμό των περιαστικών δασών, τη συντήρηση των δημοτικών υδροφόρων οχημάτων, των υδροδεξαμενών, την καταγραφή του δασικού και αγροτικού οδικού δικτύου, καθώς και την καταγραφή, τον έλεγχο και το κλείσιμο των ανεξέλεγκτων χωματερών.
Και μέσα σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, το στελεχιακό δυναμικό της Πυροσβεστικής βρίσκεται αντιμέτωπο και με άλλα σοβαρότατα λειτουργικά και οικονομικά προβλήματα, όπως η μείωση του εισοδήματος των πυροσβεστών, οι περιορισμοί στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και η περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2011. Και, δυστυχώς, τα τεράστια υπηρεσιακά κενά, που πολλαπλασιάστηκαν εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού, αναγκάζοντας τους πυροσβέστες να αναπληρώνουν με υπερεργασία τις εργατοώρες των συναδέλφων τους που αποχώρησαν και δεν αναπληρώθηκαν.
Παρ’ όλα αυτά, οι πυροσβέστες με περίσσεια ψυχής και δύναμης εξακολουθούν να πράττουν καθημερινά το καθήκον τους στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Η κατάσταση αυτή, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το έργο και η προσφορά του Πυροσβεστικού Σώματος δεν μπορεί να εξακολουθήσει να βασίζεται μόνο στη φιλοτιμία των στελεχών του. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός και αναδιοργάνωση του Σώματος, με επαναπροσδιορισμό του θεσμικού του πλαισίου και ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού του.
Στην προσπάθεια αυτή εμείς δηλώνουμε σταθερά παρόντες, με ξεκάθαρη βούληση για διαρκή και στενή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, με στόχο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

6 σχόλια:

  1. Προς αλίευση ψήφων και απόδειξη συμμετοχής στην επίλυση προβλημάτων.... Λες και μέχρι πριν ενάμιση χρόνο ήταν κανείς άλλος υπουργός....
    Από λόγια άλλο τίποτα!
    Αυτό ισχύει για όλους τους 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πολιτικοί νομίζουν ότι η βροχή θα σβήσει τη φωτιά... Δεν είναι όμως βροχή, κάτι άλλο τους κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας αφήσουμε τί έκαναν ή τί δεν έκαναν οι πρώην... Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι δύσκολη, οι βουλευτές του νομού (Ροδούλα, Καρτάλης, Νάκος) μιλούν για προβλήματα στην πυροσβεστική και σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει, όπως είπαν και στη Σύσκεψη στη Σκόπελο «να κάνουμε την υπέρβαση»...
    Πόσες υπερβάσεις μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς οι πρώην είναι και νυν. Προκόψαμε. Αλλά ακόμα υπάρχουν πολίτες που τους λαμβάνουν στα σοβαρά. Μην ξεχάσετε να βγάλετε και καμιά φωτό μαζί τους, για το οικογενειακό άλμπουμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΕΩΣ ΤΟ 2009 ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΒΛΕΠΕ ΤΙΣ ΕΛΗΨΕΙΣ ΤΟΤΕ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΥΡΙΟΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ.ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ Η ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΙΕΥΣΕΤΑΙ ΨΗΦΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΝΑΚΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ. ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ
    ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΛΠ) ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΛΛΑ. ΤΟ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΟ "ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΠΑΠΑΤΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ. ΑΣ ΜΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.