Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

...άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία!

Δήλωση του Υπεύθυνου Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Μαγνησίας, κ. Θανάση Νάκου, με θέμα τη ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης από τη Βουλή:
«Το βασικό χαρακτηριστικό της διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους 20 μήνες, είναι ότι τα κρίσιμα θέματα –και όχι μόνο– η κυβέρνηση τα έχει χειριστεί είτε λάθος είτε με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση. Και αυτό, δυστυχώς, δεν πρόκειται να αλλάξει με το νέο κυβερνητικό σχήμα.
Γιατί η λογική με την οποία προσπαθεί η ηγεσία της χώρας να αντιμετωπίσει το αδιέξοδο είναι ακριβώς η ίδια με πριν. Γιατί ο κ. Παπανδρέου και τα μέλη της κυβέρνησης του έχουν μείνει κολλημένοι στην εποχή που η επιτυχία στην πολιτική μετριόταν με τον εντυπωσιασμό και τη...
ρητορική ευγλωττία. Γιατί την ώρα που όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι η επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας, την οποία σταθερά και με συνέπεια υποστηρίζει η Ν.Δ. –παρά την προσπάθεια διαστρέβλωσης των θέσεων της–, είναι μονόδρομος για το καλό της χώρας, ο πρωθυπουργός επιμένει να δίνει λάθος απαντήσεις, που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας. Γιατί την ώρα που η Ν.Δ., ως υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, έτεινε χείρα συνεννόησης στην κυβέρνηση, με μοναδικό στόχο τη σωτηρία της Ελλάδας, ο πρωθυπουργός προτίμησε να κλείσει εσωκομματικούς «λογαριασμούς» και να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του, «ανακυκλώνοντας» φθαρμένα υλικά, με φθαρμένη μικροκομματική νοοτροπία.
Όλα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, δεν δίδαξαν τίποτα στον κ. Παπανδρέου και στην κυβέρνηση του. Παρά τις βαρύγδουπες επικλήσεις στην ενότητα και την εθνική συνεργασία, ο πρωθυπουργός το μόνο που κάνει είναι να αγοράζει χρόνο παραμονής του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, ροκανίζοντας το χρόνο της Ελλάδας. Αυτό θα συνεχίσει να κάνει και η νέα κυβέρνηση. Γιατί, απλούστατα, δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο! Ψελλίζει κάτι για «επαναδιαπραγμάτευση», αναμασά τα περί συναίνεσης και συνεργασίας, αλλά επί της ουσίας αρνείται να δει την πραγματικότητα: ότι πρέπει να σκεφτούμε ορθολογικά και να επικεντρωθούμε με καθαρότητα στις αλλαγές που ούτως ή άλλως πρέπει να γίνουν στη χώρα.
Γι’ αυτό και ό,τι κι αν συμφωνήσουμε πολιτικά, ό,τι κι αν πετύχουμε σε μια διαπραγμάτευση που θα γίνει υπό την πίεση των συνδεδεμένων συμφερόντων της Ευρωζώνης, το πρόβλημα εδώ, στην Ελλάδα, δεν θα λυθεί με μια κυβέρνηση σαν αυτή. Γιατί πολύ απλά αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ούτε εκείνα που δεν επιβάλλει το Μνημόνιο, αλλά επιτάσσουν η κοινή λογική και το συμφέρον του τόπου. Όμως δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει γρήγορα. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η άμεση προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία.»

3 σχόλια:

  1. Αν μέσα στη τουριστική σεζόν γίνουν εκλογές, μην τολμήσει κανένας πολιτευτής να έρθει Σκόπελο. Αγαπητέ κε πρώην να σκέφτεστε πρώτα πριν κάνετε προτάσεις, εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ντρεποσαστε λιγο λεω εγω.. Μολις ειδατε της δημοσκοπησεις, ζητατε εκλογες. Την καρεκλα σκεφτοσαστε μονο. Καντε εκλογες και ελατε... τα γιαουρτια σας περιμενουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνούμε λοιπον να γινουν εκλογες αλλα μετα το καλοκαιρι.Να έρθετε ολοι οι πολιτευτες απο οποιοδήποτε κομμα να μας ζητήσετε να σας ψηφίσουμε.Μην φοβαστε αυτο θα κάνουμε.....θα σας ψηφίσουμε.Εδώ είμαστε εμείς.Αφού σκεφτεστε το καλο της Ελλαδας εμεις θα σας ανταμείψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.