Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Eπιστολή Κώστα Καρτάλη προς Παπακωνσταντίνου για τα οικονομικά μέτρα

Σε συνέχεια της Συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας Κώστας Καρτάλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:
«Θεωρώ ιδιαίτερα σημαντική τη δέσμευση σας για την ενημέρωση των Βουλευτών για τους εφαρμοστικούς νόμους παράλληλα με τη διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2012-2015. Όπως θεωρώ θετικό ότι η όλη διαδικασία εξελίσσεται με πίστωση χρόνου και όχι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Ανταποκρίνομαι στην πρόσκληση σας για προτάσεις με ισοδύναμα μέτρα.
Κεντρική ιδέα των προτάσεων μου είναι η στήριξη –αντί της περαιτέρω επιβάρυνσης– των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων και η επιτάχυνση της ανάπτυξης –με διατήρηση ή και ενίσχυση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων- ώστε να...
είναι εφικτή η παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος κεντρική ιδέα είναι η μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων από φορείς που καταργούνται σε άλλους φορείς του Δημοσίου, χωρίς δηλαδή να επιλέγεται η λύση των απολύσεων. Αν από την αξιολόγηση των υπαλλήλων (από το ΑΣΕΠ ή όποιο φορέα κριθεί αναγκαίο) διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτουν τα κατάλληλα εφόδια, είναι νομίζω εφικτή – και απολύτως δόκιμη - η διοργάνωση προγράμματων επαναπροσανατολισμού των δεξιοτήτων τους ώστε να ανταποκρίνονται στα νέα καθήκοντα που θα τους ανατεθούν. Ως ειδικότερα μέτρα προτείνονται τα εξής:
  1. Μη αναθεώρηση του αφορολόγητου με ισοδύναμο μέτρο την αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Εναλλακτικά μείωση του αφορολόγητου μόνο για τεκμαρτά (καθαρά) εισοδήματα άνω συγκεκριμένου εισοδήματος και κατάργηση του αφορολόγητου για τεκμαρτά (καθαρά) εισοδήματα μεγάλου ύψους.
  2. Πάγωμα των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων για τα επόμενα δύο έτη. Το μέτρο αυτό έχει στόχο τη βελτίωση του κλίματος στην αγορά ακινήτων η οποία έχει βυθιστεί σε ύφεση.
  3. Αναστολή της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης για ένα έτος και επαναξιολόγηση της σκοπιμότητας του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Εναλλακτικά εξισορρόπηση της εφαρμογής της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης με τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια.
  4. Κλιμάκωση της φορολογίας μεγάλης ακίνητης περιουσίας σε συνάρτηση με την αντικειμενική αξία αλλά και την εισοδηματική κατηγορία. Απαλλαγή φορολογίας για την ακίνητη περιουσία σε περίπτωση μακροχρόνιας ανεργίας.
  5. Κλιμάκωση της αύξησης των τελών κυκλοφορίας με κριτήρια την αξία αγοράς του οχήματος, τον κυβισμό αλλά και την παλαιότητα του.
  6. Αναπροσαρμογή των φοροαπαλλαγών με κριτήριο εισοδηματικά κριτήρια ώστε να αποφεύγεται η περαιτέρω επιβάρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. Για παράδειγμα είναι απολύτως ετεροβαρής η επίπτωση που προκαλείται από την κατάργηση του αφορολόγητου στα στεγαστικά δάνεια αν μία οικογένεια έχει λ.χ. ετήσιο καθαρό εισόδημα της τάξης των 20,000 ευρώ σε σχέση με μία οικογένεια που έχει υψηλό ή ιδιαίτερα υψηλό ετήσιο καθαρό εισόδημα.
  7. Επαναγορά χρέους από τα έσοδα που θα προκύψουν από τις αποκρατικοποιήσεις και τιτλοποιήσεις εγγυημένων εσόδων επιχειρήσεων του Δημοσίου (συμπεριλαμβανόμενων των εσόδων από τα διόδια) για τη διατήρηση επιχειρήσεων του Δημοσίου υπό δημόσιο έλεγχο.

2 σχόλια:

  1. Μην ανησυχείτε, θα σας ψηφίσουμε. Το καθήκον σας το κάνατε, θα το δούμε και στο φυλλάδιό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΤΕ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝ ΛΑΟ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ-ΤΡΟΙΚΑ,ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΕ ΟΤΙ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΡΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠ.ΟΙΚ. ΕΝΩ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΛΕΛΑΠΑ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΩΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1940-49.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΓΓΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.