Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA επισκέπτονται το "Solar Wave”

Μοναδική εμπειρία έζησαν 42 μαθητές-μέλη του προγράμματος “Παιδική HELMEPA” από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου, οι οποίοι με τους εκπαιδευτικούς τους επισκέφτηκαν το οικολογικό καταμαράν Solar Wave.
Το σκάφος που σκοπεύει να κάνει τον περίπλου της Γης κινούμενο αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια, κατέπλευσε με πρωτοβουλία της HELMEPA στο Παλαιό Φάληρο, όπου φιλοξενείται δωρεάν στη Μαρίνα Φλοίσβου του εταιρικού μέλους LAMDA Marina Flisvos ΑΕ.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σκάφους από τον κυβερνήτη Michael Köhler και τη συγκυβερνήτη Heike Patzelt και είχαν την...
ευκαιρία να δουν στην πράξη τρόπους που εφαρμόζονται νέες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που απηύθυναν τα παιδιά στους δύο τολμηρούς ιστιοπλόους σχετικά με το χειρισμό του σκάφους στη θάλασσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, την ενεργειακή του επάρκεια όταν δεν έχει ηλιοφάνεια, και τη λειτουργία του οικιακού ηλεκτρικού εξοπλισμού, ο οποίος επίσης τροφοδοτείται με ηλιακή ενέργεια.
Το Solar Wave θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου μέχρι την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στο ευρύτερο κοινό να δει από κοντά το σκάφος και να ενημερωθεί για τον ιδιαίτερο τρόπο λειτουργίας του, που συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.
Έπειτα το σκάφος θα αναχωρήσει για το Ιόνιο Πέλαγος, όπου θα παραμείνει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πριν συνεχίσει το μακρινό του ταξίδι.
Υποστηρίζοντας τους σκοπούς της πρωτοβουλίας αυτής, η HELMEPA θα ενημερώνει τακτικά τα νεαρά μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων “Παιδική HELMEPA” και “Ναυτίλοι” για την πορεία της σημαντικής αποστολής του Solar Wave.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.