Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Αρχίζουν τα έργα μερικού καθαρισμού στα λιμάνια Σκοπέλου και Λουτρακίου

Στη Σκόπελο θα βρίσκεται αύριο το πρωί η μπίγα για να αρχίσουν τα έργα μερικού καθαρισμού στο λιμάνι έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το βάθος που προβλέπει η μελέτη κατασκευής τους και να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των λιμενικών υποδομών.
Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι:
Εργασίες εκσκαφής πυθμένα θαλάσσης σε...
έδαφος γαιώδες σε θέσεις που θα υποδειχθούν από την Υπηρεσία και το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου έχοντας υπόψη το υδρογραφικό διάγραμμα του λιμένος.
Για την εκσκαφή θα παρθούν διατομές του πυθμένα ανά 15 μ. Τουλάχιστον προ και μετά τις εργασίες. Η απόρριψη των βυθοκορημάτων θα γίνει σε βάθος θαλάσσης μεγαλύτερο των πενήντα (-50,00) μέτρων σε θέσεις που θα εγκριθούν αρμόδια και σε διασπορά, ώστε η συντελούμενη πρόσχωση να μη μειώνει το βάθος στις θέσεις απορρίψεως πέραν των τριών (3,00) μέτρων.
Θα ακολουθήσουν εργασίες στον λιμένα Λουτρακίου.

8 σχόλια:

  1. mηπως θα ηταν ευκολο να σκαψουν και περιμετρικα το λιμανι απο καραβια, μπροστα μπαραμαρες, ανεμο, εθνικη τραπεζα, δημαρχειο, μεχρι παλαιο λιμανι, ωστε και να φυγουν οι φερτες υλες απο σημεια οπως πχ μπροστα στον ανεμο (που ηδη αρχιζει και σπαει και το πεζοδρομιο επειδη το νερο της βροχης δεν εχει διεξοδο στη θαλασσα)

    και να μπορουν να δημιουργηθουν και νεες θεσεις για αγκυροβολιο και σε ιστιοπλοικα....?? λιγο να σκαφτει τελειο θα γινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσοχή στις επιμετρήσεις του εργολάβου. Κάποιος αδιάφθορος πρέπει να παρακολουθήσει τη λήψη των διατομών του πυθμένα προ και μετά την εκτέλεση των έργων, σε συνάρτηση βέβαια με τη στάθμη της θάλασσας. Οπως επίσης και την εκφόρτωση των βυθοκορυμάτων στο προδιαγραφόμενο βάθος και όχι κατά την πορεία της βυθοκόρου προς το συγκεκριμένο βάθος....Τα κόλπα τέτοιων εργολάβων τα ξέρουμε καλά.Προσοχή λοιπόν για να μείνει κανένα ευρώ να σκάψουμε και κάπου αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. άραγε ποιός θα υποδείξει τον "αδιάφθορο" και με ποιά κριτήρια θα επιλεγεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπορούν να βοηθήσουν π.χ Ραμαντάνης Μανώλης, Σταύρακας , Φαδάκης Θανάσης, Ρέκκας Γιάννης, Στιβαχτής Μπάμπης, Λιθαδιώτης Παντελής, Σάββας Τάκης,Γιαννοπούλου Μάχη (Λιμεναρχείο), Χρυσοφός Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η μπίγα σκάβει σε σημείο που δεν έχει σχέση με το λιμά νι.Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας ενημερώσει?Ρωτά ένας ανημέρωτος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε ανημέρωτε μήπως θα μπορούσες να μας ενημερώσεις και εμάς που διαβάζουμε το μπλογκ σε ποιό ακριβώς σημείο σκάβει η μπίγα που δεν έχει σχέση με το λιμάνι και με τους ελιγμούς που κάνουν τα πλοία εκτός λιμανιού?
    Ένας δεύτερος ανημέρωτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα ενημερώθηκα πλήρως.Ευχαριστώ. Ο ενημερωμένος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά ενημερωθήκαμε όλοι εμείς οι ανημέρωτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.