Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Πολυξένη Μαρλίτση | Σκόπελος της Μνήμης

Η Πολυξένη Μαρλίτση, κόρη Σκοπελίτη, γεννήθηκε στο Βόλο το 1981. Παρακολούθησε κατά το διάστημα 1999-2002 τη σχολή αγιογραφίας "Δια Χειρός" της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας το 2010.
Το σύνολο των έργων, από λάδι σε καμβά, κινείται σαφώς στα πλαίσια μιας παραστατικής απόδοσης της μορφής, χωρίς όμως να αρνείται στοιχεία αφαιρετικά, συνδυάζοντας ταυτόχρονα μια χρήση του χρώματος που σε ορισμένες περιοχές θα μπορούσε να...
χαρακτηριστεί μη νατουραλιστική.
Ανθρώπινες φιγούρες, παιδικές και ενήλικες, εμπλέκονται σε μια σύνθεση που παραπέμπει άμεσα στην τυπική οικογενειακή φωτογραφία. Χρώματα που αραιώνουν και πυκνώνουν. Περιγράμματα που συνδιαλέγονται άλλοτε αυστηρά, άλλοτε ελεύθερα με το περιβάλλον τους. Χώροι εσωτερικοί και εξωτερικοί, οι οποίοι φιλοξενούν αυτές τις ανθρώπινες μορφές και τις αγκαλιάζουν ούτως ώστε να τις αναδείξουν.
Εικόνες στο σύνολό τους οικείες, με απώτερη όμως φιλοδοξία να δημιουργήσουν μια αμφίσημη συγκινησιακή ατμόσφαιρα, που παραπαίει μεταξύ χαρούμενης ελαφρότητας και μελαγχολίας.
Εγκαίνια: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012 @ 19:00
Διάρκεια: 9/3/2012 - 24/3/2012
Ώρες Λειτουργίας: Τρι - Παρ 17:30 - 21:00 | Σαβ 11:00 - 15:30

Ζάππα 4, 11635 Καλλιμάρμαρο
Τ +30 2103636904
F +30 2106236976
info@melanithros.gr

4 σχόλια:

  1. Μπράβο Ξένια. Συγχαρητήρια για την επιμονή σου και το έργο σου. Άντε με το καλό να την δούμε το καλοκαίρι και στη Σκόπελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια στην Ξένια για το εξαιρετικό της ταλέντο αλλά και για το ήθος της. Της εύχομαι να πάει ακόμα πιο ψηλά, να αναγνωριστούν οι κόποι και οι προσπάθειές της διεθνώς και να ξέρει πως εμείς που μεγαλώσαμε μαζί της την αγαπάμε και τη στηρίζουμε.Αξίζουν ωστόσο και πολλά συγχαρητήρια στη μητέρα της που τη στήριξε και τη βοήθησε. Εύχομαι στη ζωή της να έρθουν όλα όπως επιθυμεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχη δουλειά!!!!
    Πάντα άξια Ξένια μου!
    Εύχομαι να πας πολύ πολύ ψηλά και πάντα να σε καμαρώνουμε!
    Συγχαρητήρια και πολλά μπράβο σε εσένα αλλά και τη μητέρα σου και τον αδελφό σου!!
    Σε αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.