Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Άρωμα εκλογών...

Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε την ακριβή ημερομηνία των εκλογών, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, προσθέτοντας το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης είναι αυτό που θα την καθορίσει. Πάντως, συμπλήρωσε μιλώντας στον Σκάι, «τα δύο-τρία Σαββατοκύριακα, τα οποία είναι υποψήφια, είναι γνωστά».
Στο 37%
το ποσοστό
αυτοδυναμίας
// 50 έδρες
πριμ
στο πρώτο
κόμμα
Οι προσεχείς εκλογές, σύμφωμα με το ΠΔ που δημοσιοποιήθηκε, θα διενεργηθούν για πρώτη φορά με τον εκλογικό νόμο που ψηφίσθηκε επί ΝΔ και καταρτίσθηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο «νόμος Παυλόπουλου» πριμοδοτεί με 50 έδρες, αντί για 40 που ίσχυε έως τώρα, το πρώτο σε ψήφους κόμμα, ανεξαρτήτως της διαφοράς από το δεύτερο.
Κατά τα αλλά, για την κατανομή των εδρών ισχύει η απλή αναλογική και οι έδρες κατανέμονται...
με βάση τους ψήφους που λαμβάνουν τα κόμματα στο σύνολο της επικράτειας.
Υψηλά, παρά ταύτα, διατηρείται και με το «νόμο Παυλόπουλου» ο πήχης της αυτοδυναμίας. Για να σχηματίσει το πρώτο σε ψήφους κόμμα αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα πρέπει να συγκεντρώσει ποσοστό πάνω από 37%. Όσο περισσότερα μάλιστα κόμματα υπερβαίνουν το φράγμα του 3% και μπαίνουν στη Βουλή, τόσο αυξάνεται το ποσοστό που απαιτείται για την αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.