Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Ένα Σχέδιο μπορεί να φέρει την άνοιξη;

Καθημερινές εικόνες στο Μύλο
Αναρτάται, εντός των προσεχών ημερών, προς δημόσια διαβούλευση, Σχέδιο κανονισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου. Στόχος του η τοποθέτηση της Σκοπέλου στην κορυφή της λίστας των πιο καθαρών νησιών του Αιγαίου.
Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ’ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ των ΠΟΛΙΤΩΝ διαβάζουμε:
Άρθρο 10
Καθαριότητα Κοινοχρήστων Χώρων
1. Ως «κοινόχρηστοι χώροι» νοούνται κάθε είδους οδοί, ρείθρα οδών, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες, παιδικές χαρές, πάρκα, αλσύλλια, ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις γέφυρες κ.λπ. και γενικά οι προορισμένοι για κοινή χρήση...
ελεύθεροι χώροι, οι οποίοι καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο. Υπεύθυνος τήρησης των διατάξεων είναι η εκάστοτε Δημοτική Αρχή εντός των διοικητικών ορίων της και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ή όποια άλλη υπηρεσία στις αρμοδιότητες της οποίας ανήκει ο κοινόχρηστος χώρος.
Σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους απαγορεύεται:
Ένας, δύο ή πολλοί είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το χάλι;
η εγκατάλειψη οιωνδήποτε απορριμμάτων
η εναπόθεση σάκων απορριμμάτων έξω από τους κάδους συλλογής
η εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων προς αποκομιδή, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το “Γραφείο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης” του δήμου
η ρίψη επί του εδάφους μικροαπορριμμάτων. Τα παραπάνω αντικείμενα, πρέπει να φυλάσσονται από τον κάτοχό τους και να απορρίπτονται μέσα στο πλησιέστερο, μη υπερπλήρες καλαθάκι μικροαπορριμμάτων ή κάδο, όσο μακριά και αν βρίσκεται.
η ρίψη αναμένων τσιγάρων, αποτσίγαρων καθώς και τα πτύελα
η τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων (καρέκλες, καφάσια, κιβώτια κ.λπ.) με τρόπο ώστε να εμποδίζεται η ελεύθερη μετακίνηση των κάδων απορριμμάτων προς και από το απορριμματοφόρο ή ακόμα και το πλήρες άνοιγμα του καπακιού των κάδων. Τα αντικείμενα αυτά θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα με ευθύνη του δήμου.
2. Απαγορεύεται η χρήση απορρυπαντικών και άλλων ουσιών, οι οποίες δημιουργούν αφρό κατά την πλύση αυλών, βεραντών, οχημάτων κ.λπ., όταν τα απόνερα της πλύσης καταλήγουν σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και η ρίψη ακάθαρτων νερών (λασπόνερα, σαπουνόνερα κ.λπ.).
3. Απαγορεύεται η κατάληψη με οποιοδήποτε μέσο και για οποιονδήποτε λόγο μέρους ή ολοκλήρου του οδοστρώματος της Επαρχιακής Οδού και των δημοτικών οδών δια των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων, καθώς επίσης η κατάληψη των παρυφών των οδών, των ρείθρων και των πεζοδρομίων.

8 σχόλια:

  1. Κύριε Γιώργο καλημέρα σας,
    σε απάντηση της ερώτησής σας / τίτλου της ανάρτησής σας / αν «ένα σχέδιο μπορεί να φέρει την άνοιξη» πιστεύω πως η καθαριότητα είναι συνυφασμένη ΚΑΙ με την ποιότητα τουρισμού που επιθυμούμε να έχουμε.

    Και επειδή –κακά τα ψέματα- μόνον από τον τουρισμό ζούμε, η τήρηση της καθαριότητας πρέπει να είναι το Α και το Ω στο νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όσα γράφετε, αλλά το σχέδιο πρέπει να το αποδεχτούν και να το κάνουν πράξη οι δημότες. Επειδή, όπως ίσως γνωρίζετε, γυρίζω όλο το νησί έχω διαπιστώσει ότι πολλοί δημότες, ενώ έχουν τουριστικές επιχειρήσεις ή δουλεύουν σε αυτές, το θέμα της καθαριότητας δεν το έχουν συνδέσει με τον Τουρισμό. Αποτέλεσμα οι απαράδεκτες εικόνες στα δάση, τα ρέματα, αλλά και μέσα στον οικισμό.
      Μαζί με το σχέδιο, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα, θα πρέπει να γίνει και δουλειά πόρτα με πόρτα.

      Διαγραφή
  2. Για ποιό χάλι μιλάτε...μα δε βλέπετε το μπλε χρώμα των σκουπιδοσακούλων τι ωραία αντίθεση δημιουργεί με τον περιβάλλοντα χώρο!!!!!Είναι κι αυτό στα πλαίσια του "πολιτισμού" μας.
    ( και για να μην ισοποδωνουμε ...ευτυχώς υπάρχουν και πολιτισμενοι χωρις εισαγωγικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω μαζι σου και θυμωνω πολυ οταν βλεπω τετοιες αντιδρασεις απο τα "πολιτισμενα" κατα τα αλλα "ζωα" της περιοχης μας...!!! ενα προστιματακι απο τη δημοτικη αστυνομια και θα δουμε αν θα το ξανακανουν

      Διαγραφή
    2. ισοπεδώνουμε ηθελα να πω στο παραπάνω σχόλιο. "Ο δαιμων του τυπογραφείου" έκανε την εμφάνισή του ...

      Διαγραφή
    3. Καταλάβαμε τι εννοούσες ακόμα και χωρίς την διόρθωσή σου...
      Πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε με τα παραπάνω μέτρα και πως όλοι ελπίζουμε να εφαρμοστούν.
      Δυστυχώς όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση από την θεωρία μέχρι την πράξη και είμαι περίεργη να δω αν θα εφαρμοστούν το 2 και 3 από τις απαγορεύσεις...
      Είμαι σίγουρη πως θα δούμε πολλά αλληλοκαρφώματα, αλληλοκατηγορίες, καυγάδες και ατελείωτες παρεξηγήσεις κ.λ.π. που δεν θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα...
      Μακάρι να διαψευσθώ...

      Διαγραφή
    4. δεν πιστευω 8 μαρτιου , 11:25 PM πως χρειαζονται αλληλοκαρφώματα αν η δημοτικη αστυνμια ερθει στα ψηλοματα να κανει τη δουλια της... ειμαστε κι' εμεις κατοικοι δημοτες οχι μονο στη παραλια

      και γιατι αληθεια αλληλοκαρφώματα, αλληλοκατηγορίες, καυγάδες και ατελείωτες παρεξηγήσεις??? για τα αυτονοητα???

      ας μην τα μηδενιζουμε ολα πριν ακομα αρχισουν
      μαλλον δεν θυμασαι ποσο καθαρη ηταν η σκοπελος πριν 30χρονια και ποσο αστραφτανε οι γιτονιες μας

      Διαγραφή
    5. Για κλάματα είμαστε....στη Σκιάθο ανακυκλώνουν πλαστικα μπουκάλια κι εμείς εδώ δε μάθαμε ακόμα οτι το περιβάλλον ειναι το ΣΠΙΤΙ μας, το σπίτι όλων μας. Καταλάβετέ το κάποιοι επιτέλους. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να το ρυπαίνει. Έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να το σέβεται.Για να σεβαστείς όμως κάτι ή κάποιον πρεπει πάνω απ'όλα να έχεις ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟ.Αλλιώς.....

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.