Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Επιτυχής άσκηση του Π.Κ. Σκοπέλου

Επιτυχημένη άσκηση πραγματοποίησε σήμερα το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σκοπέλου, κατά την οποία οι άνδρες του έπρεπε να επιχειρήσουν στις εγκαταστάσεις της Μονάδας παρασκευαστήριο αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής αδελφών «Κοχύλη», μετά από τηλεφώνημα για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ισόγειο.
Ο επικεφαλής της άσκησης και προϊστάμενος του Π.Κ. Σκοπέλου, πυραγός Ευαγ. Καραμήντζας μας ενημερώνει για το σενάριο, μετά το τέλος της άσκησης:
Με την τηλεφωνική ειδοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου αναχωρούν αμέσως για τον τόπο του συμβάντος 3 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα τριών αδρών το καθένα και ο προϊστάμενος με τη μοτοσικλέτα. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής δύναμης η ομάδα πυρασφαλείας της επιχείρησης έχει προβεί σε εκκένωση του χώρου από το προσωπικό από τις εξόδους, πλην του κεντρικού κλιμακοστασίου όπου υπάρχουν πολλοί καπνοί. Επίσης μέλη της ομάδας πυρασφαλείας της επιχείρησης προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά χρησιμοποιώντας πυροσβεστική φωλιά και φορητούς πυροσβεστήρες, όμως οι πυκνοί καπνοί τους εμποδίζουν να πλησιάσουν τις φλόγες και η προσπάθειά τους περιορίζεται στο να μην επεκταθεί πολύ η φωτιά μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες. Τα μόνιμα συστήματα πυροπροστασίας λειτουργούν και διακόπτεται αυτόματα η τροφοδοσία υγραερίου στην μονάδα.
Στην πτέρυγα που εκδηλώθηκε η φωτιά υπάρχει κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον 1ο όροφο της επιχείρησης -όπου είναι οι αποθήκες- και εκεί εγκλωβίζεται εργαζόμενος, ο οποίος δεν μπορεί να διαφύγει από το κλιμακοστάσιο λόγω έντονου...
καπνού, βγαίνει στο μπαλκόνι και ζητά βοήθεια κουνώντας τα χέρια ώστε να γίνει αντιληπτός. Αρχικά στον τόπο της πυρκαγιάς έρχονται το Π.Σ.147 (μοτοσυκλέτα) και δύο υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, τα ΠΣ 1315 και Π.Σ 1456, τα οποία παίρνουν κατάλληλες θέσεις, κοντά στην κύρια είσοδο. Ο Προϊστάμενος του Κλιμακίου, με την άφιξή του, εισέρχεται στο ισόγειο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά για αναγνώριση του χώρου και εκτίμηση της κατάστασης, ζητά από τον αρχηγό της ομάδας πυρασφαλείας της Επιχείρησης να του υποδείξει, στην κάτοψη του κτιρίου που κρατά στα χέρια του, με ακρίβεια την περιοχή εκδήλωσης της φωτιάς και δίνει εντολή σε δύο πυροσβέστες, οι οποίοι φέρουν ήδη αναπνευστικές συσκευές να εισέλθουν στον χώρο που εκδηλώθηκε η φωτιά ώστε να ενεργήσουν απευθείας προσβολή των φλογών, με σκοπό το γρήγορο έλεγχο της πυρκαγιάς. Ταυτόχρονα πυροσβέστες, επιδιώκοντας την εξασφάλιση της ροής νερού για κατάσβεση, κάνουν εγκατάσταση πυροσβεστικών σωλήνων από το Π.Σ 1315 πυροσβεστικό αυτοκίνητο μέχρι το Π.Σ 1456 από το οποίο αναπτύσσεται εγκατάσταση 45 mm. Όταν γίνεται η εγκατάσταση από το πυροσβεστικό αυτοκίνητο Π.Σ 1456 προσβάλλεται η φωτιά από δύο πυροσβέστες οι οποίοι στέκονται χαμηλά για να αποφεύγουν τους καπνούς.
Ταυτόχρονα το τρίτο υδροφόρο Πυρ/κό όχημα ΠΣ 3836 εισέρχεται στον αύλιο χώρο πλησιάζει και τοποθετείται δίπλα και παράλληλα ως προς τη δεξαμενή αποθήκευσης υγρών υδρογονανθράκων (L.P.G) που διαθέτει η επιχείρηση και σε απόσταση που να μπορεί να βάλλεται με τη χρήση του αυλού οροφής. Κατόπιν με τον αυλό οροφής του οχήματος «ψύχεται» με χρήση αφρού η δεξαμενή.
Ο προϊστάμενος – επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθησυχάζει το άτομο που εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι δίνοντάς του οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει. Γίνεται ανάπτυξη ολκωτής κλίμακας από δύο Πυροσβέστες προς το μπαλκόνι και προσεγγίζεται το άτομο. Η διάσωση γίνεται με επιτυχία...»

2 σχόλια:

  1. μπραβο χρειαζονται ασκησεις ετοιμοτητας για να μην υπαρχει αδρανεια σε στιγμες ρεαλιστικων συμβαντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο!!!Σε ολους τους πυροσβεστες μονιμους και εθελοντες. Το Πυροσβεστικο Σωμα αποδεικνυει οτι και σε καιρους οπως αυτοι που διανυουμε ο επαγγελματισμος και η θεληση για προσφορα ειναι υψηλος και παντα στο πλευρο του πολιτη!!!Σας ευχαριστουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.