Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

SKOPELOS ISLAND...a perfect dream

«Timelapse Photography», φωτογραφία ή video;

Eίναι φωτογραφίες που προβάλλονται διαδοχικά και μας δίνουν την αίσθηση της κίνησης. Η τεχνική αυτή στηρίζεται στην αρχή της κινηματογράφησης με τη μόνη διαφορά ότι δεν συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο.
Με πιο απλά λόγια κάθε δευτερόλεπτο του παραπάνω βίντεο αποτελείται από 24 φωτογραφίες και δεδομένου ότι η χρονική απόσταση μεταξύ των φωτογραφιών κυμαίνεται από 15 έως και 30 δευτερόλεπτα, σε κάθε 1 δευτερόλεπτο του video αντιστοιχούν από 6 έως και 12 λεπτά πραγματικού χρόνου
Χαρακτηριστικά στις νυχτερινές σκηνές για την...
καταγραφή της κίνησης των αστεριών απαιτήθηκαν 4 ώρες συνεχόμενης λήψης φωτογραφιών για την απόδοση 10 δευτερολέπτων video.
Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα κινηματογραφικό θέμα που επιταχύνει δραματικά την κίνηση και μπορεί να καταγράψει ένα γεγονός που διαρκεί από λίγα λεπτά έως μερικούς μήνες, σε δευτερόλεπτα ή λεπτά. Έτσι είμαστε σε θέση να δούμε με διαφορετικό “μάτι” ένα γεγονός που θα περνούσε φυσιολογικά απαρατήρητο.
Για το συγκεκριμένο video απαιτήθηκαν 10.200 φωτογραφίες και 1360 λεπτά λήψεων που έγιναν όλες κατά το περασμένο Φεβρουάριο.

3 σχόλια:

  1. Πανέμορφο! Ειδικά η νυκτερινή σκηνή στον Αι Γιάννη με την περιστροφή του ουράνιου θόλου είναι εκπληκτική! Μπράβο στον Ζάχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταπληκτική δουλειά!!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σας ευχαριστω πολυ!
    Ζαχος Σταμουλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.