Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Την Δευτέρα η έναρξη λειτουργίας «Γραφείου Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού» στην Αλόννησο

Από την Κτηματολόγιο ΑΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας «Γραφείου Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού» στο νησί της Αλοννήσου, το Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, κ. Γιάννης Μπέκος, επισκέφθηκε χθες το νησί και μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αλοννήσου.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου, η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης και διεξοδικής συζήτησης σχετικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει από τη...
λειτουργία του Κτηματολογίου στο νησί.
Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε ότι από τη Μ. Δευτέρα 9 Απριλίου θα λειτουργεί «Γραφείο Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού» θέσης και ορίων ακινήτων σε χώρο, που έχει παραχωρηθεί από τη Δημοτική αρχή, εντός του κτιρίου του Δημαρχείου.
Ο κ. Μπέκος επεσήμανε ότι «με τη διαδικασία επαναπροσδιορισμού θέσης και ορίων που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα δίνεται η δυνατότητα πλέον να επιλύουμε ένα ειδικό θέμα εντός του συστήματος λειτουργίας του Κτηματολογίου, χωρίς δηλαδή να διαταράσσονται οι συναλλαγές, οι οποίες διενεργούνται κανονικά κατά την εκτέλεση των σχετικών εργασιών. Το όφελος για τους πολίτες είναι σημαντικό καθώς δεν επιβαρύνονται με έξοδα και ανοίγει ο δρόμος για να ξεκαθαριστούν οριστικά τυχόν προβλήματα που υπάρχουν στην γεωμετρική απεικόνιση των περιουσίων τους. Υπογράμμισε επίσης, ότι «η Κτηματολόγιο ΑΕ, ως υπεύθυνος φορέας του Εθνικού Κτηματολογίου στη χώρα, θα υποστηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την εφαρμογή της διαδικασίας. Σημαντική προϋπόθεση, όμως, για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η συμμετοχή των πολιτών». Ευχαρίστησε επίσης, τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την αμέριστη υποστήριξή τους στην διαδικασία.
Το Γραφείο Παραλαβής Αναφορών Επαναπροσδιορισμού» θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00-14.00 και η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις μήνες. 

4 σχόλια:

  1. Αυτό ισχύει μόνο για την Αλόννησο ή και για τα υπόλοιπα νησιά των Β. Σποράδων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλόννησος, στην οποία είχε ξεκινήσει πιλοτικά το Κτηματολόγιο πριν χρόνια, έχει το σοβαρό πρόβλημα και γι΄αυτό δημιουργήθηκε αυτό το γραφείο στο νησί.

      Διαγραφή
  2. Που θα λειτουργεί το γραφείο και ποιο είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας? Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γραφείο λειτουργεί στο κτίριο του Δημαρχείου Αλοννήσου. Τηλ. 24243 50201

      Διαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.