Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Καθαρισμός παραλιών στη Σκόπελο

Εθελοντική εκστρατεία Lets do it Greece 2012 πραγματοποιήθηκε σήμερα 29 Απριλίου στη Σκόπελο. Το "Let's Do It" είναι μια διεθνής εθελοντική καμπάνια που ξεκίνησε για 1η φορά το 2008 στην Εσθονία και είχε σαν στόχο να καθαριστεί από εθελοντές μέσα σε μία μόνο ημέρα ολόκληρη η χώρα από κάθε λογής σκουπίδια.
Στη δράση για τον καθαρισμό παραλιών σε μία ημέρα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, οι αντιδήμαρχοι Γιώτα Αγγελέτου και Γ. Φύβγας, η δημοτική...
σύμβουλος και υπεύθυνη του γραφείου εθελοντισμού Μάχη Παπαδαυίδ, η σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Σκοπέλου Ελένη Χανά, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Γλώσσας Ελ. Παπαχρήστου, το κλιμάκιο Εθελοντών Σαμαρειτών Σκοπέλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί εθελοντές από τις κοινότητες της Σκοπέλου, της Γλώσσας και του Ν. Κλίματος.

8 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα σε λίγες ώρες με τη συμμετοχή ελάχιστων συμπατριωτών μας οι παραλίες άλλαξαν όψη. Πώς θα είναι αλήθεια το νησί μας αν ανταποκριθούμε όλοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες και επιπλέον είμαστε προσεκτικότεροι στο πού πετάμε τα σκουπίδια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπραβο πολύ καλή δουλειά.
    να ξαναγίνει και να επεκταθεί και αλλού.
    Σε μια βόλτα μου στο τζελάλη προχθές είδα μια μεγάλη λευκή συσκευή παραχωμένη στα βάτα αλλά και στις στροφές μετά τα σφαγεία η πλαγιά είναι γεμάτη σκουπίδια και μπάζα.
    Να κάνει κάποιος απο τον Δήμο μια βόλτα και να καταγράψει αυτούς τους χώρους και να οργανωθούν άλλες 2-3 Κυριακές εθελοντικού καθαρισμού. Δεν θέλει παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαζευτηκαν πραγματικα αρκετα σκουπιδια, και τα σημεια που εγινε ο καθαρισμος ειναι πεντακαθαρα

    υπαρχουν ομως δυστυχως 2-3 σημεια που εντοπιστηκαν, σε σημεια απιστευτης φυσικης ομορφιας που καποιοι ασυνηδειτοι

    πεταξαν ειτε μπαζα (με πλακακια και χωματα) (πχ στο δρομο προς λιμνοναρι που μαζευτηκαν ευτυχως)

    αλλα και αν εχουν το θεο τους 6-7 πλυντηρια ρουχων! στην χαραδρα μεσα στο δασος... παλι στην στροφη για το λιμνοναρι ακριβως πανω στην στροφη...

    εχει ενημερωθει ο δημος για το σημειο και ελπιζουμε με την βοηθεια εργολαβων του νησιου η με εργαλεια του δημου να γινει αμεσα ο καθαρισμος και αυτων των αντικειμενων, και να μην τα αφησουν εκει...

    θα πρεπει μαλιστα ο δημος να κανονισει αμεσα τον καθαρισμο και αλλων σημειων στο νησι που εχει παρατηρηθει το φαινομενο αυτο,

    κατα την γνωμη μου θα επρεπε αφου γινει ο συστηματικος καθαρισμος, σε περιπτωση που ξαναγινει οποιοδηποτε τετοιο περιστατικο

    να γινετε ανακληση αδειας σε ολα τα ΦΟΡΤΗΓΑ - η αυτοκινητα με καροτσα για εναν μηνα, (ακουγετε αυστηρο.. αλλα μονο ετσι θα αρχισουν να ανοιγουν τα στοματακια)

    γιατι ειναι ασεβεια προς τον τοπο μας, το φυσικο περιβαλλον, τους κατοικους του ομορφου νησιου μας, εινα εστια για πιθανη εναρξη πυρκαγιας και αλλα πολλα και αξιζει να υπαρξει τιμωρια.

    οπως και να εχει η εικονα αλλαξε

    δεν ειναι τοσο δυσκολο τελικα το νησι να παραμενει καθαρο, φτανει να γινονται συχνοτερα τετοιες δρασεις (πρεπει να γινουν και για το οδικο δικτυο συντομα)

    και επισης πρεπει να μπουν περισσοτεροι καδοι και στο επαρχιακο δικτυο ιδιαιτερα σε περιοχες που το επισκεπτεται κοσμος, σε ολους τους δρομους που οδηγουν προς παραλιες, στο τελος και στην αρχη μονοπατιων, στις παραλιες, στις στασεις λεωφορειων κα.

    μπραβο σε ολους και ραντεβου συντομα και για αλλα σημεια του πανεμορφου νησιου μας..

    γιατι οσοι συμμετειχαν το πρωι στον καθαρισμο.. απολαυσαν μια καταπληκτικη μερα,,, και απιθανα χρωματα του ουρανου και της θαλασσας..

    να στε καλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νησι μπορει να μενει παντα καθαρο απλα και μονο οταν χειριζομαστε τα σκουπιδια μας σωστα. Αυτη τη στιγμη απ την εικονα που βγαινει ειναι, πως καθενας απαιτει ενα εργατη να του παρει τα σκουπιδια μεσα απ το σπιτι. Οσο για τις συχνοτερες δρασεις συμφονω, θα προστεθει εστω ενα παιδι, οπως εγινε στην Γλωσσα΄΄.

      Διαγραφή
  5. Μπράβο !
    Η αρχή έγινε... και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

    Οι μύθοι καταρρίφτηκαν.
    Στην επόμενη συγκέντρωση οι εθελοντές θα είναι διπλάσιοι, στη μεθεπόμενη τριπλάσιοι κ.ο.κ.

    Ας μας γίνει βίωμα αυτή η προσπάθεια, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.