Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Προσυμφωνημένη κολεγιά...

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ καταγγέλλει στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση και σε όλους τους εργαζόμενους του Ν. Μαγνησίας τη «συμμαχία» των ψηφοδελτίων «Συσπείρωση Δημοτικών Υπαλλήλων», «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων» και «Δημοτική Συνεργασία» που ανήκουν στις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ που με μια προσυμφωνημένη ξεκάθαρη κολεγιά, που είχε διαφανεί και καταγγελθεί από την παράταξή μας, πριν ακόμη από τις εκλογές συνεργάστηκαν άψογα να πετάξουν έξω από το προεδρείο του Δ.Σ. του συλλόγου μας, τη ΔΑΣ – ΟΤΑ, αν και έχει ψηφιστεί από το 47% των εργαζόμενων του Ν. Μαγνησίας.
Η προσυμφωνημένη κολεγιά φανερώθηκε για άλλη μια φορά και στο μοίρασμα των …καρεκλών που έκαναν όλες οι...
παραπάνω παρατάξεις. Δεν είναι απλά τόσο πολύ κολλημένοι με τις καρέκλες. Ο στόχος τους είναι άλλος που κατ’ επανάληψη τον έχουμε καταγγείλει: Επίθεση στο ΠΑΜΕ, να σύρουν τους εργαζόμενους στην υποτέλεια και την υποταγή.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιληφθούν, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας μας, ότι η λεγόμενη «ενότητα της αριστεράς» με την οποία πιπιλίζουν τα μυαλά των εργαζομένων οι παρατάξεις των ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι τίποτε άλλο από «ενότητα» ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στον ταξικό προσανατολισμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επέλεξαν και για το σύλλογό μας. «Ενότητα» δηλαδή ενάντια στην αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων που έχουν μπει στο απόσπασμα από τις κυβερνήσεις, τα κόμματα που υποστηρίζουν και υπηρετούνε και την Ε.Ε. Είναι «ενότητα» όλων των παρατάξεων που έχουν προσυπογράψει με όλους τους τρόπους τις βασικές κατευθύνσεις που έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη σε απόγνωση.
Δεν θα τους περάσει! Όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμα και όσοι τους στήριξαν ας βγάλουν συμπεράσματα. Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα συνεχίσουν την ίδια κολεγιά. Όμως έχουν απέναντί τους τις ταξικές δυνάμεις που αυξάνονται και δυναμώνουν. Σε αυτές μπορούν να ακουμπήσουν οι εργαζόμενοι. Και με τη δράση τους μπορούμε να βγούμε στην αντεπίθεση! Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης. Καλούμε σε πρώτη αγωνιστική απάντηση, στον ταξικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις 10 π.μ. στην πλ. Πανεπιστημίου. 

4 σχόλια:

  1. Αν είχατε λάβει 47% να υποθέσω ότι αυτοί που καταγγελετε έλαβαν το υπόλοιπο 53% άρα δικαίως σας εκτόπισαν. Έτσι είναι η δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω πως, αφού αυτοί που πήραν το 53% δικαίως εκτόπισαν αυτούς που πήραν το 47%, γιατί έτσι είναι η δημοκρατία όπως λέτε, πως έχετε την ίδια άποψη και για τις λαϊκές μειοψηφίες που κυβερνούν τη χώρα από την σύσταση του νεοελληνικού κρατους μέχρι σήμερα πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διακρίνω μια κακία ή ιδέα μου είναι;;
    Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ - ΟΤΑ ήταν όλοι αριστερών πεποιθήσεων οι υποψήφιοι;;
    Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ δήλωναν ανεξάρτητοι από κομματικές πεποιθήσεις ή κάνω λάθος;;
    Δηλαδή αν τελικά έβγαιναν η ΔΑΣ - ΟΤΑ θα ήταν μόνο για αυτούς που τους ψήφισαν; Γιατί εγώ αυτό καταλαβαίνω από αυτά που λένε συνέχεια.
    Εξάλλου ο σύλλογος των εργαζομένων είναι για να υποστηρίζει τα δικαιώματα των υπαλλήλων και όχι για να μαζεύει ψήφους για τα κόμματα,η ΔΑΣ - ΟΤΑ μαζεύει ψήφους για ποιους ακριβώς είπαμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσύ αγαπητέ/ή Ρ.Ρ. καταλαβαίνεις αυτό που θέλεις να καταλάβεις, προσπερνάς σκόπιμα την πραγματικότητα γιατί μόνο έτσι θα οδηγηθείς σ'αυτό που επιθυμείς, αυτό δα, δεν είναι και τόσο δύσκολο.
    Ασφαλώς και είναι ιδέα σου η κακία που διακρίνεις.
    Ασφαλώς και είναι ιδέα σου οι ανεξάρτητοι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ από κομματικές
    πεποιθήσεις.
    Ασφαλώς και είναι ιδέα σου πως η ΔΑΣ-ΟΤΑ θα ήταν μόνο γιαυτούς που την ψήφισαν.
    Ασφαλώς και είναι ιδέα σου πως η ΔΑΣ-ΟΤΑ μαζεύει ψήφους για κάποιο κόμμα, όπως υπαινίσεσαι.
    Να και ορισμένα εύλογα, αλλά αποκαλυπτικά ερωτήματα.
    Πόσο συμβατό, δημοκρατικό και συνδικαλιστικά ηθικό είναι οι εταιρόκλητες συνδικαλιστικές εκφράσεις των κομμάτων ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΔΗΜ.ΑΡ.,να συμμαχούν
    για να αποκλείσουν απο την εκπροσώπηση στο προεδρείο
    του Δ.Σ. την πρώτη δύναμη με 47%;
    Μήπως δεν είναι εταιρόκλητες και γιαυτό βρήκαν τόσο εύκολα σαν συγκολητική ουσία την απομόνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ;
    Ακόμα και έτσι να είναι το συμβατό, δημοκρατικό και συνδικαλιστικά ηθικό ισχύει και σ'αυτή την περίπτωση.
    Όταν ακόμα και με ποσοστά πολύ μικρότερα του 47% σχηματίζονται κυβερνήσεις και κυβερνούν λαούς, γιατί πρέπει η ΔΑΣ-ΟΤΑ να μή δικαιούτε ούτε καν θέση στο προεδρείο του Δ.Σ;
    Πόσο σεβαστή γίνεται η επιλογή των εργαζομένων από την παραπάνω συμμαχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.