Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για τη Σκόπελο»

Γιώργος Μιχελής: «Έργο ζωής για τη Σκόπελο»

Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται μια σημαντική περιβαλλοντική παρέμβαση για τη Σκόπελο. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου: «Πεζοδρόμηση – ηλεκτροφωτισμός του δρόμου από ξενοδοχείο Ελένη έως Αγ. Ρηγινάκη στη Σκόπελο», προϋπολογισμού 546.000,00€ (με ΦΠΑ).
Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει περιβαλλοντικά μια έκταση 4 στρεμμάτων. Μέσω των χώρων πρασίνου θα δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο και αναβαθμισμένο αστικό τοπίο, φιλικό...
για τους πολίτες και τους τουρίστες του νησιού. Στόχος μας είναι με την παρέμβαση αυτή να προασπίσουμε το περιβάλλον με υλικά πλήρως εναρμονισμένα με το τοπίο και τον παραδοσιακό χαρακτήρα της Σκοπέλου».
Απ’ την πλευρά του ο Δήμαρχος της Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής ανέφερε τα εξής: «Πρόκειται για ένα έργο ζωής για τη Σκόπελο, καθώς αναβαθμίζει σημαντικά την είσοδο της Χώρας, που είναι και η πρώτη αίσθηση που αντικρίζει ο επισκέπτης της περιοχής. Πλέον από μια εικόνα εγκατάλειψης, η οποία υπάρχει σήμερα, περνάμε σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση με πεζοδρόμια, χώρους πρόσβασης ΑΜΕΑ, δενροφυτεύσεις, φωτισμό κλπ. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον κ. Κώστα Αγοραστό προσωπικά για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του για τη Σκόπελο».
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στις εργασίες που απαιτούνται για την κατασκευή των πεζοδρομίων και του ηλεκτροφωτισμού σε τμήμα κύριας οδικής αρτηρίας του αστικού ιστού της Σκοπέλου (εντός οικισμού) από την παραλία και συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο Ελένη έως το εικονοστάσι του Αγ. Ρηγίνου (Αγ. Ρηγινάκης)
Στις εργασίες περιλαμβάνεται επίσης η δεντροφύτευση εκατέρωθεν του δρόμου και η δημιουργία διακριτών χώρων πρασίνου.
Οι εργασίες που θα εκτελεστούν αφορούν:
Α/ Χωματουργικά, θα γίνει εκσκαφή κατά μήκος των ορίων των πεζοδρομίων για την τοποθέτηση των κρασπέδων.
Β/ Σωληνώσεις, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση σωλήνων από γαλβανισμένο σιδηροσωλήνα και PVC για την κατασκευή του αγωγού διέλευσης των καλωδίων και της αποχέτευσης των ομβρίων.
Γ/ Τεχνικά: θα γίνει εκσκαφή, προμήθεια, τοποθέτηση σιδηρού οπλισμού και σκυροδέτηση για την κατασκευή των βάσεων των ιστών του ηλεκτροφωτισμού. Επιπλέον θα γίνουν όλα τα είδη πλακοστρώσεων που προβλέπονται στην αρχιτεκτονική μελέτη και τα σχέδια των λεπτομερειών και θα κατασκευαστούν φρεάτια υδροσυλλογής και αποστράγγισης των ομβρίων.
Δ/ Ηλεκτρομηχανολογικά: θα γίνει εγκατάσταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού στο χώρο της εισόδου της πόλεως της Σκοπέλου (από το ξενοδοχείο «Ελένη» έως τον Αγ. Ρηγινάκη).
Ε/ Φύτευση κατά μήκος του πεζοδρομίου και δημιουργία χώρων πρασίνου.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Σκοπέλου, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012.

1 σχόλιο:

  1. Κοιτάξτε να φωτίσετε και τον δρόμο πρός το καραβοτσάκισμα, γιατί αν μή τι άλλο ζούν άνθρωποι στην περιοχή και πρέπει να καταλάβετε πώς ο δρόμος πού οδέυει πρός τα εκεί είναι επικίνδυνος!!!! Δώστε λίγο σημασία σας παρακαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.