Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Επιστολή του Δημάρχου Σκιάθου προς τον πρόεδρο του ΛΤΣ για τα Λιμενικά Ταμεία

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Πάνο Μελαχροινάκη, η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης και στην Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, έστειλε ο Δήμαρχος Σκιάθου Νίκος Πλωμαρίτης, με την οποία του επιρρίπτει ευθύνες για κωλυσιεργία ως προς την λειτουργία των ΔΛΤ των 3 νησιών και των καλεί να πράξει τα δέοντα για να μην χαντακωθούν οι Βόρειες Σποράδες.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Κύριε Πρόεδρε,
Βάσει της εκθέσεως του Γενικού Λογιστηρίου του...
Κράτους επί της Τροπολογίας του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών “Ρυθμίσεις για την Τοπική Ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση- Ενσωμάτωση οδηγίας 2009/50/ΕΚ” πρέπει να είχατε προβεί στις ανάλογες ενέργειες και εντός δύο μηνών να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προκειμένου να λειτουργήσουν τα Λιμενικά Ταμεία των τριών νησιών των Β. Σποράδων.
Έχετε την πλήρη ευθύνη για τη δράση αυτή γιατί απομένει ένας μήνας για να διεκπεραιώσετε τις ανάλογες αυτές ενέργειες.
Είστε υπεύθυνος και υπόλογος απέναντι στους κατοίκους των Β. Σποράδων, εάν περάσει η προθεσμία και δεν υλοποιηθούν τα διατασσόμενα βάσει της τροπολογίας.
Εάν δεν μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις που απορρέουν από την παρούσα τροπολογία, για να μην “χαντακωθούν” τα νησιά και η μελλοντική τους ανάπτυξη, είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια.
Τέλος, γνωρίζοντας ότι έχετε την πλήρη ευθύνη ως προς την ανάπτυξη των νησιών ή την “νέκρωση” αυτών, πιστεύουμε ότι θα πράξετε τα δέοντα.
Ο Δήμαρχος
Νικόλαος Κ. Πλωμαρίτης»

6 σχόλια:

  1. Aπό τη στιγμή που είναι αποφασισμένη η διάσπαση του Λ.Τ.Σκοπέλου σε τρία ανάλογα Δημοτικά, καλό είναι να γίνει το συντομότερο δυνατό για να μην καταλογίζονται ευθύνες άσκοπης κατά την γνώμη μου κωλυσιέργιας και ενίσχυσης των επιχειρημάτων των Δημάρχων των άλλων νησιών. Αλλωστε η 11η Ιουνίου είναι πολύ κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο της 9 Μαΐου 2012, 6:30 μ.μ.
    *
    Δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι καταλογίζονται άσκοπες ευθύνες και ότι με αυτόν τον τρόπο ενισχύονται τα επιχειρήματα των Δημάρχων των άλλων νησιών. Οι Δήμαρχοι, κύριε ανώνυμε, είναι εκλεγμένοι, ο πρόεδρος είναι εγκάθετος από την εγκάθετη Γενική Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, μην ξεχάτε ποτέ αυτήν την πολύ σημαντική διαφορά. Παρόλα ταύτα, ο Δήμαρχος Σκοπέλου υπήρξε πολύ διακριτικός μέχρι τώρα, κι εμείς δεν ακούσαμε επιχειρήματα -ούτε θετικά ούτε αρνητικά, ούτε επίσημα ούτε ανεπίσημα. Μας φαίνονται λοιπόν πολύ παράξενα αυτά που γράφετε ή προσπαθείτε να υπονοήσετε...(!)
    *
    Οι ευθύνες είναι σαφείς, δεν είναι άσκοπες, δεν χρειάζεται να τις αναδείξει κανένας δήμαρχος και έχουν να κάνουν αν μη τι άλλο με την εγκατάλειψη των 3 λιμανιών της Σκοπέλου στην τύχη τους.
    *
    Εν πάσει περιπτώσει, καλά θα κάνουν και οι 3 Δήμαρχοι -για να μην πω πως είναι ηθική υποχρέωσή τους- να δημοσιοποιήσουν στους κατοίκους των 3 νησιών ΟΛΑ τα οικονομικά στοιχεία της απογραφής που θα παραλάβουν.
    *
    Αναμένουμε με μεγάλη υπομονή, να μάθουμε επιτέλους που πήγαιναν όλα αυτά τα χρόνια ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέχασε ο δήμαρχος Σκιάθου να γράψει πως εκτός από "υπεύθυνοι και υπόλογοι" οι πρόεδροι των ν.π.δ.δ. έχουν να κάνουν και με τη νομοθεσία περί παράβασης καθήκοντος αν δεν ανταποκριθούν εμπρόθεσμα στις διατάξεις της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς Ανώνυμο 9/5 11.12 π.μ
    Αγαπητέ μου δεν με ερμήνευσες σωστά. Η θέση μου είναι οτι πρέπει ΑΜΕΣΑ να τελειώνουμε με το θέμα αυτό και να αρχίσουν να λειτουργούν τα Δ.Λ.Τ. Διαπιστώνω μια κωλυσιέργεια εκ μέρους του Λ.Τ.Σκοπέλου την οποία και χαρακτήρισα άσκοπη, αφού είναι οριστική η απόφαση της δημιουργίας των τριών Δ.Λ.Τ. Αυτή δε η κωλυσιέργεια εαποτελεί και αφορμή οι Δήμαρχοι να διαμαρτύρονται. Αυτά εννοούσα με την τοποθέτησή μου. Κατά τα άλλα συντάσσομαι πλήρως με τις θέσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πόσο διακριτικός είναι ο κ.δήμαρχος μας το έδειξε με τις επιλογές του στο Λ.Τ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΓΡΑΦΗ greeklish ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
H efimerida-sporades.blogspot.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από τo blog. Παρακαλούμε τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην συκοφαντούν και να μην γράφονται σε greeklish. Οι διαχειριστές φέρουν ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.